Tampereen teatterin Anastasia musikaali

Olipahan muuten show! Kannatti käydä katsomassa. Esityksen jälkeen vessoille jonottaessa käytävässä istui mies, joka kysyi oltiinko äskeisessä näytöksessä ja mitä siitä pidimme. Selvisi, että hän oli muusikko. 
Teatteri seurueeseemme kuului jälleen mummu sekä Tampereelta lapsuuden ystäväperhe. Eli mummoa ja siskoani lukuunottamatta sama porukka, kuin tammikuussa oli Jyväskylässä katsomassa Lumikuningatarta. 

Joskus käytiin tällä porukalla useamminkin (lue: säännöllisemmin) teatterissa, mutta nyt oli ainakin kymmenen vuoden tauko. Kun Nuppu sitten pääsi vuosi sitten koulun kanssa teatteriin ja oli tykännytkin tajusin, että mehän voitaisiin alkaa miettiä teatterireissuja enemmänkin. Nyt meillä on saldona enemmän teatteria kuin elokuvia elokuvateatterissa. 

Instagram tarjoili minulle Anastasian mainosta jo joskus loppuvuodesta ja laitoin heti äidille viestin. Samaan aikaan törmäsin myös Isyyspakkaus blogin postaukseen musikaalista ja kävinkin sieltä kysymässä mitä mieltä lapsi oli ollut, kun halusin ottaa 8 vuotiaan Nupun mukaan. 
Valmistauduttiin musikaalin niinkin perusteellisesti, että katsottiin elokuva ja sen jälkeen kysyin haluaisiko Nuppu nähdä tämän myös teatterissa. Tampereen teatterin musikaali siis mukailee yhtä minun kaikkien aikojen lempielokuvaa, josta pidän edelleen. Pienenä lauloin elokuvan lauluja serkulleni, jota ei ehkä olisi kiinnostanut olla esitykseni ainoa yleisö. 

Musikaalin lauluja en laulanut mukana, en olisi osannutkaan. Mutta sen enempää en halua kertoa juonesta tai lauluista. Isyyspakkauksen postauksessa on kaikki oleellinen kerrottu ja itse en osaa olla jaarittelematta. Juonipaljastusten kannalta siis parempi etten sano enempää. Laulut kyllä paljastivat myös yhden näyttelijän! Minä en tunnista näyttelijöitä juuri lainkaan, mutta nyt Dimitrin laulaessa yhdistin lauluäänen Frozeniin ja kyllä vaan, pienen googlauksen kautta vahvistui, että ääni oli tuttu Frozen 2 elokuvasta.

Meillä oli paikat parven takarivissä, saatin naulakoilta Nupulle istuintyyny ja sen kanssa oltiin jo tosi korkealla, mutta näkymät oli hyvät! Väliaikatarjoilut pöytiin oli myyty loppuun ennakkoon, mutta saatiinkin sitten paikanpäällä ostettua, kun pöytiin oli tullut peruutuksia. 
Musikaalin toteutus oli aivan upea. Lavasteet, puvustus, se miten valoja ja kuvia käytettiin lavastuksissa. Yksi elokuvan lempikohtauksista on kun Anja kävelee linnassa, puhaltaa pölyjä hopealautaselta ja alkaa laulaa "....haamut menneisyydestään kun tanssii muistoissain...." ja tauluista lennähtää haamut tanssimaan suureen saliin. Kyllä tämäkin kohtaus on onnistuttu tuomaan teatterin lavalle ja se oli kyllä mun lemppari hetkiä myös musikaalissa.

Vessajonossa totesin, että musta olisi pitänyt tulla näyttelijä. Olen jo pidempään haaveillut lastenohjelmien duppaamisesta ja äänikirjojen lukemisesta. Mutta olisko se mun juttu sittenkin teatterissa? 

Sen enempää miettimättä vastasin muusikolle, että jos ei asuttaisi niin kaukana, niin tulisin katsomaan uudestaan. Oli tosi hyvä! Tiedän myös, että toiselle kierrokselle haluaisin mukaani isoäidin, koska isoäiti on Anastasian minulle esitellyt. Harmi että musikaali näytti olevan aikalailla loppuunmyyty koko keväältä. En tosin ihmettele lainkaan, että miksi. Tykkäsin kovasti! 

4 kommenttia

 1. Teatterikokemukset ovat aina kiehtovia. Harmi, itsekin olen käynyt teatterissa viimeisen kerran varmaan 5 vuotta takaperin. Onneksi poika kävi luokan kanssa katsomassa Shakespearea viime aikoina. Pitää ottaa tämä tapa uudestaan käyttöön ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on kyllä kiva että koulun kanssa pääsee kokemaan myös teatteria! :) Muistelen että oltiin Jyväskylän kaupungin teatterissa katsomassa jonkun näytelmän kenraaliharjoituksia, niin että sinne oli kutsuttu tyyliin kaikki kaupungin kolmannet luokat tms. millä luokalla nyt satuinkaan olemaan. Silloin teatteriin puettiin ykköset ylle, nythän yleisössä oli jo paljon rennompaa pukeutumista.

   Poista
 2. Tuo vaikuttaisi mielenkiintoiselta, voisi ehdottomasti kyllä joskus neidin kanssa teatteriin lähteä itseäänkin hieman sivistämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin jo ihan unohtanut miten siistiä teatterissa on! suosittelen kyllä tarkkailemaan teatterien tarjontaa, jos sieltä löytyisi joku kiinnostava. :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !