Kuukauden Top 3 - 12/2022

Miten musta tuntuu, että marraskuulta oli enemmän muistoja kuin joulukuulta. Joulukuun kuvat eivät kovastikaan auta tämän postauksen toteuttamista. Mutta täällä on kolme tukisanaa: 

Jouluostokset

Lasagne

Vauvan eka joulu

Jouluostokset tehtiin perinteisesti hyvin hyvin viimetinkaan. Maksettiin Kirpun kummisedälle pieni palkka isojen lasten vahtimisesta ja käytiin ostoksilla puoliskoni ja Kirpun kanssa. Kaikken paras löytö oli airtrack! Lastenjoululahjojen kohdalla budjetilla on tapana lähteä lapasesta, mutta tällä kertaa joululahjoja oli omasta mielestäni ihan kohtuullisesti ja joukosta löytyi vain yksi todellinen huti. Kauko-ohjattava jättihämähäkki ei ollutkaan kauko-ohjattava vaan ihan vaan itsekseen koliseva robotti. 

Olisin halunnut kaikille lapsille Newbien samistelu yöpuvut. En osannut valita niitä yksin, joten nyt kun vihdoin sain puoliskoni mukaan ostoksille, oli valikoima luonnollisesti jo aika suppea. Joku muukin oli ajatellut noiden yöpukujen olevan aivan ihania! Jäljellä olevaa yöpukua löytyi kolmen lapsemme koossa, en muista, kumman pojan koko jäi puuttumaan. Mutta hänelle löydettiin sitten dinosaurus yöpuku ja lopulta totesin, että ehkä meidän pitää ottaa molemmille pojille dinosaurusyöpuku, muutne voitulla tontuille sanomista. Ei ihan miten toivoin ja suunnittelin, mutta lopputulos oli kuitenkin juuri se mitä toivoin.

Lasagnesta on tullut meidän perinne aina kun puoliskoni kummipoika on meillä kylässä. Kun Nuppu ei saa lasagnea syödä, niin jostain syystä omalla porukalla se ja makaronilaatikko on jäänyt tekemättä. Mutta kummipojalle aina lasagnea. Lasagne tai itsetehdyt lihapullat ja perunoiden kuorimista myöten itse tehty perunamuussi. :D

Vauvan ensimmäinen joulu. Niinpä, kamalan ihanaa ja haikeaa. En edes ollut ajatellut tätä ensimmäistä joulua, ennen kuin joku kommentoija mainitsi sen vauvan kuulumisissa. Silloin vasta havahduin että tosiaankin. Ja noh mitä nyt vauvan ensimmäinen joulu voisi sisältää. Kaikki jouluperinteet. Joululahjojakin vauva sai, tosin ei hän niistä niin paljoa piitannut vielä. Itse ostettiin hänelle kylpyduplo setti, jotta sai yhden paketin avata muiden kanssa kotona. Silti parasta oli tottakai lahjapaperit ja nauhat.

Nythän tässä juhannusta odotellessa voi jo todeta että ei mene kauaa kun on taas joulu. Mutta eletään nyt silti tämä kevät ja vappu ja kesä ja se juhannus ihan kaikessa rauhassa, päivä kerrallaan! 

Mikä on sun paras joulumuisto?

6 kommenttia

 1. Meidän joulu sujui tosi rauhallisissa tunnelmissa eikä kuvia tullut otettua kovin monta. Blogiinkin olen tehnyt erillisen kuvituksen, koska kuvia ei ollut tarpeeksi. Vietimme joulun Virossa mamman tykö. Pakkasta oli sen verran, ettei tullut käytyä missään muualla kuin pihassa leikimässä lumessa.
  Eli meidän jouluun kuului siipikuvia ja kahvia 🙂 https://viaperasperaadastra.com/2022/12/30/jouluviikon-kuulumisia/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että pääsitte mamman luo reissuun! :) perhe on iso osa joulua :)

   Poista
 2. Ei kyllä tule itselläkään joulusta äkkiseltään mieleen kuin joulu ja joulukalenterit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha :D Pitäiskö tänä vuonna repästä ja hankkia myös perheen aikuisille joulukalenterit! :D tai olihan mulla, kun seuran ohjaajille oli ostettu taas jouluyyläriksi kalenterit, mut miehellä ei ollut ja onhan noi kosmetiikka kalenterit aika mielenkiintoisia! :)

   Poista
 3. Joulu, mä tuskin koskaan unohdan meidän joulunajan lomaa. Matka Losiin on syöpynyt muistiin.

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !