Tammikuu 2023

Tammikuulle löytyy vain kaksi sanaa.

Flunssa ja muutto.

Toki tapahtui tammikuussa muutakin. Koulu- ja päiväkotiarki alkoivat joululoman jälkeen. Vähän miten saattuu tosin, koska oltiin edelleen kipeitä ja sitten alettiin tehdä muuttoa. 

Jälkeenpäin en enää edes meinannut muistaa, että vietin lasten kanssa yhden viikonlopun myös Jyväskylässä mummun ja vaarin luona, koska siskoni, jota ei olla nähty yli kolmeen vuoteen, tuli käymään Suomessa! 

Jyväskylän reissuun mahtui tällä kertaa tyttöjen teatteripäivä. Käytiin katsomassa Jyväskylän Kaupungin teatterin Lumikuningatar ja heti ilahduin tunnistaessani lavalle astelleen ensimmäinen hahmon, kun näytelmän musiikista vastasi Loiskis! Teatteriseurueeseemme kuului minä, siskoni, mummu, mummo ja Nuppu, sekä mummun lukiokaveri tyttärensä kanssa, joista me kyllä puhumme lapsuudenystävinä ja Varalassa opiskellessani he olivat myös minun lainaperhe. 

Teatterin jälkeen palattiin mummun ja vaarin luo, missä Jekku oli saanut suorittaa isoveljen velvollisuuksia ihan kaikkien 6vuoden edestä, kun Kirppu vähän vierasti  vaaria. Mutta kyllä se Kirpun ja poikien ilta muuttui iloisemmaksi, kun teatterin jälkeen syötiin ja lähdettiin apinauimahalliin - eli Scandic Laajavuoren kylpylään.

Jyväskylästä kotiuduttiin myöhään illalla ja sitten alkoikin muuttoviikko. Jekun kummitäti kävi auttamassa lapsia pesemään piirrustuksia pois seinistä pari viikkoa aikaisemmin ja silloin sovittiin että hän järjestäisi lapsille yllätyksen muuttopäivälle. Niinpä kummitädin haettua kolme isointa Leo's leikkimaahan, minä lähdin hakemaan avaimia uuteen kotiin ja sitten vain valmistauduttiin muuttoavun saapumiseen.

Nukuttiin heti ensimmäinen yö uudessa kodissa, ja nyt voidaankin todeta, että kyllä tästä uudesta kodista tuli koti heti ensimmäisen kuukauden aikana! Tosin eipä mulla ole yleensä ollut vaikeuksia kotiutua mihinkään. Vaikka olinkin vähän epäuskoinen ja vastahakoinen ennen kuin takuuvuokra oli maksettu ja avain taskussa. 

8 kommenttia

 1. Joutuu kyllä hetkeksi pysähtymään itsekin miettimään mitä tammikuussa oikein tapahtui :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mikä siinä onkin että tammikuustakin on jo muka ikuisuus, vaikei edes kahtakuukautta oikeasti! :D

   Poista
 2. On ihanaa, että uusi koti tuntuu heti kodille. Itselle ei sitä ole tässä asunnossa koskaan tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tästä on koti tullut, mutta tästä puuttui se taianomainen hetki mikä esimerkiksi edellisessä kodissa oli heti ensimmäistä kertaa käydessä. Kun kävelet tyhjään asuntoon sisään ja pyörit ympäriinsä vain todeten et joo, tohon tulee sohva, tohon lasten huone, tuohon se taulu ja tähän tämä asia. Täällä kun käytiin ensimmäistä kertaa olin vaan että jaa no se on talo. :D Mutta kylpyhuoneen kaapit mm yllättivät minut positiivisesti mikä auttoi kotiutumisessa :D

   Poista
 3. Teatteria ja muuttoa! Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 4. Muutto on varmasti raskas puristus, mutta onneksi saitte apuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu on se aina oma hommansa. Onneksi isillä on pakettiauto ja apukäsiä löytyy :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !