Kuukauden Top 3 - 9/2022

Pikakelaus syyskuuhun ja kuvia löytyikin melkoisin paljon! Heti syyskuun lopussa olen otsikoinut kolmeksi parhaaksi: mökki, vauvakerho & jumppa,  apupyörät pois!

MÖKKI

Toden totta, syyskuun alussa tehtiin Unelma5 blogin porukan kanssa viikonloppuretki mummon ja papan mökille. Ja reissu olikin onnistunut ja tuli tarpeeseen. Siitä kirjoitin jo pitkästi postauksessani Mökillä lämmittelemässä ja Emiilia julkaisi blogissaan myös kuvagallerian reisusta postauksessaan Mökkireissu toisen bloggaajan & 6 lapsen kanssa.

Tänä vuonna haluan mökille myös kesällä. Mutta syksyreissun voisi ottaa uusiksi sellaisena äitien omana reissuna - ihan ilman lapsia. 

VAUVAKERHO & VOIMAA VAUVASTA

Syyskuussa  alkoi neuvolan vauvaryhmä, harmikseni unohdin totaalisesti ensimmäisen kerran. Kerho-ohjaaja soitti pariviikkoa ennen kerhon alkua kaikille ja siitä puhelusta jäi tosi ihana fiilis, sellainen että ohjaaja ihan todella odotti meitä kaikkia kerhoon tulijoita. Siksi harmitti vielä enemmän, kun puhelimeen kilahti viesti, että odotettiin teitä tänään kerhoon.... Mutta sen jälkeen kerhosta tulikin ihan meidän viikon kohokohta.

Syyskuussa alkoi taas jumppakausi ja tällä kertaa aloin kehonhuoltotunnin lisäksi ohjaamaan äiti-vauva-jumppaa Kirpun kanssa. Jumppahetkeksi valikoitui maanantaia aamupäivä. Kirppu oli niin tyytyväinen tapaus, ettei tullut mieleenkään, että oman vauvan kanssa ohjatesssa voisi olla jotakin haasteita ja että suurinosa äiti-vauvajumpista joita löysin, oli ohjattu nuken tai pehmolelun kanssa.

En vieläkään tikuttanut ainoatakaan jumppabiisiä, mutta oli kiva huomata, miten jumpan rakentaminen tietyille biiseille tuli tuolta jostain selkärangasta ja erityisen tyytyväinen olinkin siihen millaiseksi kyykybiisi rakentui.

APUPYÖRÄT POIS!

Tämähän tarkoittaa sitä, että tällä hetkellä perheessämme kaikki pyöräilevät ilman apupyöriä! Ässä otti ja lähti muutaman kannustuksen jälkeen ihan itse pyöräilemään. Ja olikin tosi kiva, että pyöräilykelejä oli vielä pitkälle syksyyn. Yksi päiväkodilta kotiin pyöräilyn kohokohtia oli myös erään talon edessä oleva ikean kassi, jossa oli lappu "Saa ottaa!" Pettymys olikin suuri, kun eräänä päivänä kassi olikin tyhjentynyt. Ei varmasti oltu ainoat jotka iloitsivat sen pihan omenasaaliista.

Kameranrulla paljastaa myös, että syyskuussa tuli kuvailtua aika paljon ja hiljalleen myös luontokuvat alkoivat täyttää muistikorttia. Seikkailtiin usein bussilla balettikouluun ja moikkaamaan isiä työpaikalle. Ja käytiinhän me harjoittelemassa myös koulun yleisurheilukilpailua varten. Ja kertaalleen tehtiin täydellisen ajoituksen kävely lähikauppaan ostamaan iltapalaa ja saunaeväät. Kotoa lähtiessä vietiin saunakassi valmiiksi pukkariin ja tultiin kaupasta bussilla kotiin, niin että oltiin täydellisen ajoissa saunassa. 

Nämä kuvat on napattu noista arjen parhaista hetkistä. Pieniä pysähdyksiä matkalla kotiin omenapussin ääreen, kiipeilytelineeseen tai lätäkköön.

Mikä on syyskuun paras muistosi?

8 kommenttia

 1. Ihana paluu syksyyn! Voihan mökki - kohta sinne pääsee taas 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jos nyt vähän ehtisi kuitenkin edes talvilajien pariin ennen kevättä 🤭

   Poista
 2. Tuntuu, että ihan vastahan tuo syksy olisi ollut :D

  VastaaPoista
 3. Ai että miten ihania kuvia. Niin hetkessä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syyskuussa valokuvauskipinä alkoi vähän hehkua :)

   Poista
 4. On ihanaa, kun on aikaa pysähtyä arjen keskellä ja nauttia niistä pienistä iloista, mitä se tarjoaa.

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !