Olemme muuttaneet!

Kolme kuormaa mummun autossa. Kolme kuormaa ystävän Passatilla.

Kaksi kuormaa ystävän Passatilla ja peräkärryllä. Kaksi kuormaa lähkäreiden Yariksella.

Ainakin viisi kuormaa omalla autolla. Vähintään kolme kuormaa vaarin isolla pakettiautolla.

Hissittömän talon kolmannesta kerroksesta. Aika monta porrasta ylös ja alas.

sohva ja kaikki tyynyt, parvisänkyä ja parisängyn runkoa ja patjoja, pinnasänkyjä, 

työpöytää, pulpettia, ruokapöytää, tuoleja, telkkaria,tv-tasoa, 

Miksi ne lasten huoneen hyllyt päätettiin jättää kuljettamatta vaarin pakettiautolla?

Jätesäkillisiä ja matkalaukullisia vaatteita ja lelut, ei puhuta niistä. Eikä niistä kymmenestä jätesäkistä jotka vietiin kierrätykseen. 


Onneksi oma auto on suhteellisen iso. Kaikki tuntevat Ikean Kallax-hyllyt. Meillä on sellaisia vastaavia Jyskin hyllyjä kaksi 2x4 ja ne mahtuivat yhdessä meidän autoon. Toki istumapaikkoina oli vain etupenkit, mutta niinhän  yleensä muuton yhteydessä takapenkit on pakko kaataa kaikki. 

Puolet muuttostressistä oli sitä, että mietin miten ehtisin saada kaikki kaapit karsittua ja lasten huoneet siivottua, niin että saisin niistä kuvat kotiesittelyä varten. Okei nyt valehtelen. Oikeasti muuttostressin voi jakaa useampaan osaan. 

Ylläpitosiivous
Pyykkääminen
Bloginkotiesittely
Karsintas
Pakkaus
Loppusiivous

Mulla oli kovin ristiriitaiset fiilikset tästä muutosta, enkä ollut aivan vakuuttunut että muutetaan vaikka vuokrasoppari oli jo allekirjoitettu ja sähkösoppari uudessa kodissa. Lopulta totesin että kotiesittelyn stressaaminen on ihan turhaa. Voinhan esitellä ne myös niillä kuvilla mitä kerkesin tuon kahden ja puolen vuoden aikana ottaa. 

Tämäkään muutto ei ollut sellainen ihanan organisoitu, että jokainen uuteen kotiin pakattu tavara olisi nimikoidussa laatikossa kannettu suoraan oikeaan huoneeseen uudessa kodissa, niin että se vain otetaan pois laatikosta ja laitetaan hyllyyn. 

Ja kun koitti muuttoviikon maanantaina ilmoitin lapsille kuinka monet mitäkin sukkaa tai paitaa pyykki kassiin laitetaan ja loput vaatteet pakattiin kaapista jätesäkkiin ja kaiken minkä pesin nostin kuivurista nimikoituun säkkiin. Vaatteet taisivat olla se tämän muuton organisoiduin osuus.


Loppusiivous on tietenkin se epätoivoisin vaihe. Kun pakettiauton lähdettyä kotiin toivot, että seuraavan kerran vanhaan kotiin mennessäsi heilautat vain rättiä, moppia ja imuria ja painat oven kiinni perässäsi. Mutta eihän se niin mene. Sitä pikkusälän määrää en jaksa enää edes ajatella. 

Mutta kas kummaa, tuohon muuttostressilistaan ei kuulu uuden kodin järjestäminen. Kumma juttu.

Vanhankodin avaimet on luovutettu, ovet suljettu ja viimeisen kerran ajettu pois pihasta. Uuteen kotiin tullessa eteisessä nostelet polviasi kainaloihin, että pääset laatikkokasojen ohi seuraavaan huoneeseen jossa kävelet sohvalla (lapset lähinnä) tai väistelet vaatesäkkejä. Mutta kaikki stressi ja väsymys ovat jääneet vanhaan osoitteeseen.

Ensimmäisenä laitoin järjestykseen eteisen. Se oli mielestäni tärkeysjärjestyksen kärjessä, kun lapsilla kuitenkin on ihan tavallinen kouluarki rullannut muutosta huolimatta. Kiva että aamulla ehtii ajoissa kouluun kun pipo ja kengät löytyy sieltä mistä pitääkin.

Että niin, Terveisiä uudesta kodista, muuttokaaoksen keskeltä! Radiohiljaisuus katkaistu. :D

10 kommenttia

 1. Muuttaminen on kyllä aina melkoinen stressitekijä :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEP! On sitä helpompiakin tapoja saada uusia alkuja elämään :D Mutta kyllä se uudessa kodissa alkava arki on myös aika kiehtovaa, sen stressin jälkeen. :D

   Poista
 2. Anonyymi4/2/23 18:26

  Onnea uuteen kotiin! Muuttaminen on kyllä aina työläs projekti, ja toisinaan pohdinkin, miten sujuisi meidän viiden hengen kodin muuttaminen, jos sellainen joskus tulee eteen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Viisi henkeä oli ihan iizibiizi xD Ei vainen, edellisessä muutossa mentiin 76 neliöstä 126 neliöön, joten ei ollut ihan samanlaista stressiä, kuin nyt isommasta pienempään tultaessa :D

   Poista
 3. Niinpä, juuri muuton yhteydessä näkee, kuinka paljon sitä roinaa on kertynyt. On meillä ollut tarpeeksi monta suurta muuttoa viime aikoina, että pelkkä ajatus siitä hirvittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aika järkyttävää, vaikka sitä luulee pyrkivänsä rikkinäisestä ja käyttämättömästä tavarasta eroon useamman kerran vuodessa, niin silti sitä romua vaan löytyi ihan liikaa! Kansainvälisessä muutossa tietty vielä omat kiemuransa ':D

   Poista
 4. Valtavasti onnea uuteen kotiin. Itse odotan myös aikaa jolloin päästään muuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) eiköhän teidänkin muuttohaaveet vielä toteudu :)

   Poista
 5. Jotenkin olen aika inspiroitunut teidän muutosta. Kuulostaa niin ihanalta, että pääsitte omakotitaloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kylään, heti kun vaan reissut onnistuu! vaikka sehän on meidän vuoro tulla teille ensin :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !