Kuvia viikolta 20

Vaikuttaa siltä, että suurimmassa osaa Suomea on jo jonkinlainen ensilumi satanut. Niin kai täälläkin, huhut kertovat, vaikka itse en sitä ole nähnyt ja ensilunta odotan vielä. Eikö ole ihan luonnollista, että tässä pakkasten yllättämänä ja ensilunta odotellessa muistellaan vähän viime kevättä ja sen tuomaa hellettä. Tarkemmin siis tässä on nyt loput toukokuun kuulumisista. Ei kun siis viikko 20.

Okei okei tiedän! Viikon 19 jälkeen kirjoitin, että teen toukokuun puolivälistä loppuvuoteen kuukausikatsauksen, koska muuten en saa tätä kuvapäiväkirja hommaa tältä vuodelta ollenkaan pakettiin. Mutta nyt kun pääsin vauhtiin näiden toukokuun kuvien kanssa (joita on siis vain ajalta 14.-31.5.), huomaan että näitä on niin paljon liikaa vieläkin, että en mie vaan voi tunkea näitä yhteen kilometri postaukseen! Joten pahoittelut, syön sanani. Toukokuu jatkuu vielä näin, mutta kesäkuun muistelmat tulee sitten koko kuulta kerrallaan toivottavasti. Koska todellakin, muuten en tule saamaan tätä vuotta pakettiin ennen ensi kesää jos silloinkaan.


Päiväkotimatkat kuljettiin pyöräillen. Elpu oli innoissaan, kun isi tulikin pyörällä hakemaan ja päiväuniltaan herännyt Jekku taas tahtoi lähteä myös hakemaan Elpua, ja lähdettiin mopon kanssa isiä ja Elpua vastaan. Käytiin myös täyttämässä vihdoin minun polkupyörän kumit parin vuoden tauon jälkeen ja Elpu oli innoissaan auttamassa isiä.


Lämpimien kevätpäivien joukkoon mahtui myös vähän kylmempiä ja sateisempia päiviä. Sellainen oli muskarin päättäjäisperjantai. Päivä oli tosin hieman epäonninen. Omasta pyörästäni innostuneena otin Jekun pyöräni kyytiin ja Elpu sai pyöräillä itse. VIRHE! Mutta tajusin sen vasta, kun päästiin tietyömaaosuudelle, jossa pyörätie oli täynnä lasten nyrkin kokoisia kivenmurikoita.

Rattaiden kanssa kulkiessa minulla oli tapana vetää Elpua kivikolla jossa apurenkaat tökkääväät jokaiseen kiveen ja koloon ja polkeminen on muutenkin raskasta. Mutta kun olin itse pyörällä ei väteminen onnistunut ja kun yhden korttelin verran päästiin etenemään puolessa tunnissa luovutin muskarin suhteen (sinne olisi ollut vielä toinen mokoma kivikkopätkä ja oltiin tässä vaiheessa sellasen 10min myöhässä) ja suunnattiinkin puistoon leikkimään, ja puoliskoni tuli hakemaan meidät autolla kotiin.

Muskari jätskit jäi saamatta mutta ainakin kuvienperusteella, viikolta jäi paljon hauskoja muistoja pyöräilyn, ulkoilun, kynsienlakkauksen ja saippuakuplien ansiosta.

Viikko 20 = 14.-20.5.2018

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !