Projekti: Lastenhuoneen vihreä seinäHeti ensimmäisenä uudessa kodissa päätettiin tuunata keittiötä, paikkailla eteistä ja maalata lastenhuone. Lastenhuonetta varten katselin inspiraatiota pinterestistä. Malleista löytyi toinen toistaan upeampia vedenalaisia maisemia, mutta valitsin vähän realistisemmat (= yksinkertaisemmin toteutettavat) vaihtoehdot jotka näytin Elpulle. Oma suosikkini oli tuo vasemmanpuoleinen maisema taivaineen ja maastoineen, mutta Elpu tykästyi Dinosauruksiin.

Elpu valitsi mille linjalle lähdemme ja seinän taustavärin hän ilmoitti jo ennen maalikaupoille lähtöä. Elpun vihreä valinta oli ihan odotettavissa, koska kaiken pitää aina olla vihreää (näin on ollut ainakin jo vuoden ellei kauemmin). Neljävuotias oli aivan innoissaan valitsemassa maalisävyä monesta eri vihreästä, tosin hän ei kyllä montaakaan eri vaihtoehtoa tarvinnut vaan palasi siihen ensimmäiseen suosikkiinsa aina uudelleen. Ja sitten jo uteliaina katsottiin miten maali sekoitettiin. 


Ihan täysin ongelmitta ei selvitty maalaamiseta. Ostettiin kaksi noin litran pönttöä ja kun minä laitoin suojateippejä kattoon, Jekku ehti pudottaa toisen pöntön lattialle kansi edellä. Sitten pelastettiin maalit äkkiä lattialta kaukaloon ja alettiin maalaata, ilman loppuun saakka hiottua suunnitelmaa ja ilman sekoituskeppiä. Kahdesta pöntöstä riitti maalia yhteen kerrokseen ja jälki jäi eläväksi. 

Elpun valitsemat eläimet ovat pupu sammakko ja dinosauruksia. Vielä ei ole varmaa maalataanko tasoittava kerros ennen eläinten maalaamista vai jätetäänkö tausta eläväiseksi. Minulla on myös maalaussuunnitelma lyhyelle päätyseinälle. Nyt kun vihreä seinä on tavallaan päiväseinä niin haluaisin maalata päätyyn yöseinän. Pohjaväri olisi tietenkin vihreään seinään sopiva sininen ja siihen hopean keltainen kuunsirppi, muutamia pilviä ja tähtiä niiden väliin.


Alustava haaveeni on, että saataisiin ainakin eläimet maalattua lapsille joululahjaksi, tai sitten viimeistään synttäreiksi. Mutta palataan aiheeseen sitten kun ajatus on toteutettu seinälle. Arvatkaapa muuten kumpi meidän murusista ehti läntätä kädenjäljen keskelle seinää. Pitikin jättää tikkaat seinän viereen...

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !