Kevään ekat grillimakkarat - viikko 18


Viikolla 18 Elpulla olisi ollut päiväkotipäiviä vapun takia kolme, mutta lopulta niitä olikin vain kaksi. Elpu piti vapaapäivän maanantaina, koska sunnuntai-iltana puoliskoni tuli kotiin pienen yövieraan kanssa. Niinpä maanantaina isommat serkukset saivat ulkoilla Jekun päiväunien aikana, kun itse tyhjensin pykkikaappeja. Päivällisen jälkeen vein lapset pyöräillen puistoon. Koko loppuilta oltiin ulkona. Iltapalaksi grillasin lapsille kanamakkarat ja hiillosta odotellessa juotiin pihakaakaot. 


Sain muuten grilliin tulet aivan itse! Mutta en ehkä silti pyytäisi itseäni grillaamaan mitään kellekään. Tuli enemmän liekki- kuin hiillosmmakarat. Onneksi makkarasta saa kuoret pois ja lapsille kelpasi. Lasten jo nukahdettua puoliskoni tuli kotiin grillaamaan meidän iltapalan ja vietettiin hetki kahdestaan hiilloksen hiipuvassa lämmössä auringon laskiessa.


Mummi ja pappa toivat maanantaina yllätyksenä vappupallot Elpulle ja Jekulle juuri ennen puistoon lähtöä ja hetken päästä palasivat vielä kolmannen pallon kanssa. Serkku oli aika innoissaan kun huomasi oman pallonsa, mistä ei ollut epäselvää kenen pallo se on. Mutta pokemon pallon ja hello kitty pallon omistajat vaihtuvat sekunissa ja Jekku sai pinkin sydämen Elpun omiessa pikachun.


Jekun päiväunien jälkeen lähdettiin syömään grilliruokaa ja viettämään tiistaista vappupäivää mummin ja papan luokse. Sain tehdä Elpulle vappukampauksen, vaikka olikin vähän hankalaa löytää hänelle hyvä asento pääalaspäin vielä niin, että minun olisi helppo letittää hiukset. Missä välissä nuo neidin hiukset ovatkaan kasvaneetn näin pitkiksi! Löysin kamerasta muutaman kuvan itsestänikin kun mummilassa serkku pyysi saada ottaa valokuvia kamerallani ja kasasi muunmuassa kaikki paikalla olijat ryhmäkuvaan.


Viikon ensimmäiset päiväkotimatkat kuljettiin pyörällä pienestä tihkusateesta huolimatta. Aamupäivällä satoi sen verran, että Elpun ryhmä oli skipannut kuravaattehäsellyksen ja lapset olivat jatkaneet äitienpäiväaskarteluja. Ihana tieto, luulinhan huhtikuussa unohtaneeni koko äitienpäivän. Laitoin viestiä muutamalle verkoston tytölle ihmetellen miten tämä äitienpäivä näin pääsi yllättämään - en ehtinyt tilata äitienpäiväkortteja ja hieman pettyneenä mietin kotona ääneen, miksi päiväkodista ei saatu mitään askarteluja kotiin. Tytöt vähän valaisivat nukkuvia aivojani, että hei se on vasta ensi kuussa.

Eräänä sateisena perjantaina lasten serkku tuli meidän kanssa muskariin. Elpu ja serkku pyöräilivät ja kuvittelin ottavani lapsista kuvia matkalla, mutta päätin kuitenkin suojella kameraani kosteudelta kunnes serkku jäi apurenkaista jumiin ja hänen takarenkaan alle jäi lätäkkö. Ajattelin ikuistaa serkun roiskeet, otin kameran esiin "lataa akku" sanoi näyttö ja serkku roiskutti lätäkön tyhjäksi. Elpu oli melko pettynyt ettei päässyt roiskuttamaan, ja tuosta hetkestä alkaen huomasin miten hän etsi lätäkköä jota pääsisi roiskuttamaan fillarilla. Nyt se löytyi! Ja roiskuihan se, niin että dinoreppu ja haalarin selkämys olivat pisaroita täynnä.


Torstaiaamu olikin ihanan aurinkoinen ja kuvasin matkallamme päiväkodilta kotiin kukkia. Kotimatkalla kerroin Elpulle että ollaan menossa uimahalliin ja näytin kukat joista otin aamulla kuvia. Elpusta kukat olivat tosi nättejä. Tuossa hetkessä suloisinta oli, miten Elpu toivoi isin tulevan mukaan uimaan. Kun kerroin ettei isi pääse, Elpu halusi poimia isille kukan joka parantaa isin. Ja koska isi saa kukan, hän poimii kukan myös itselleen Jekulle ja minulle.


Perjantaina Elpu sai pyöräillä muskariin ja Jekku nukahti päiväunille kotimatkalla. Vaikka lumien sulettua meidän piha on aika karu eikä sitä vielä tässä vaiheessa voinut muuksi muuttaa, päätin silti pestä terassin. Projekti jäi kesken, kun ei saatu painepesuria yhdistettyä taloyhtiön puutarhaletkuihin. Rullaluistelulenkki Jekun kummitädin kanssa ja hyvin nukuttu yö näkyivät lauantaina vissiin ahkeruutena, kun tein puolen tunnin Joogan youtubesta ja pyykkäsin ja puoliskoni haettua uuden letkun kaupasta saatiin se terassikin pestyä. Lastenhuoneen siivous jäi kesken, mutta sitä tuskin kukaan edes huomasi. Viikonloppuun mahtui myös ystäviä ja ulkoilua.

Viikko 18 30.4.-6.5.2018

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !