Liikkumaton Liikuntaneuvoja

Lapsena ja nuorena, minulla oli aina jokin liikuntaharrastus. Ala-asteella pelasin jalkapalloa, yläasteella vaihdoin kilpa-aerobiciin ja kilpatanssiin. Peruskoulun jälkeen lähdin tampereelle opiskelemaan ja oma harrastus unohtui.

Toisaalta se ei haitannut, opiskelinhan Varalan Urheiluopistossa ja parhaillaan meillä saattoi olla koko kahdeksan tunnin koulupäivä pelkkää liikuntaa ja päivällisen jälkeen jatkettiin luokkalaisten kanssa opiston punttisalilla, judosalissa tai uima-altaalla. Viimeisenä kouluvuonna kävin tanssitunneilla muutaman kerran ennen kuin lähdin työssäoppimaan Skotlantiin. 

Valmistuin liikuntaneuvojaksi ja muutin Rovaniemelle. Kuljin pääsääntöisesti pyörällä tai kävellen ja olin töissä Santa Sportin FunParkissa lapsiparkkivalvojana. Löysin lapsiparkista työkaverin joka olikin myös naapurini ja hänen kanssaan käytiin jopa aamukuuden vesijumpassa. Opiskelin ravintola-alaa joten viikonloput tuli pyörittyä ravintoloissa, yleensä tanssilattialla kunnes aloitin blokkarina eräässä ravintolassa.

Ihan ok temppuilua, kun Elpun odotus oli kuvaus hetkellä yli puolen välin :D
Toisena ja viimeisenä vuonna aloin käydä myös naisten salibandyn edustusjoukkueen reeneissä, mutta se into lopahti nopeasti työharjoittelun, kolmen työn ja opinnäytetyön puskiessa burn outtia. Lopulta olin niin puhki, että päätin muuttaa takaisin kotiin äidin ja isin luokse Jyväskylään. Paitsi että sitten tutustuin puoliskooni.

Asuin kotona vain kaksi kuukautta, kun muutin puoliskoni perässä. Viidestä yhteisestä vuodesta, olen ollut kotona lasten kanssa kolme vuotta. Elämä vei mennessään ja minä kadotin osan itseäni - sen liikuntaa rakastavan, jonka piti olla myös liikunnan rautainen ammattilainen. Ostin sentään Gymstickin ennen ensimmäistä vuosipäivää, mutta arvaatkaapa kuinka monesti sillä on jumpattu... tasan silloin kun hartiat on niin jumissa, että pakko vähän helpottaa oloa keppijumpalla.


Keväällä 2016 entinen työkaverini laittoi kutsun uuden yrityksensä avajaisiin. Päätin aloittaa oman harrastuksen heti Jekun jälkitarkastuksen jälkeen. Vaan kuinkas kävi.

Tässä kuussa Jekun jälkitarkastuksesta tulee vuosi ja nyt vasta sain aikaiseksi aloittaa sen oman liikuntaharrastuksen pitkän pitkän tauon jälkeen. Huomasin jo raskausaikana, että tankotanssin lisäksi Funky Pole tarjoaa ilma-akrobatiaa vertikaalikankailla. Ajattelin sen olevan hieman lempeämpi aloitus synnytyksestä palautuvalle äidille, joka ei ole harrastanut hyötyliikuntaa kummempaa sitten opiskeluvuosien.

Mutta enpä sitten vain raaskinutkaan olla vauvasta erossa edes sitä yhtä  tuntia viikossa. En, ennen kuin nyt. Miten lihasmassassansa kadottanut äiti sitten pysyy ilmassa? Siitä kirjoitan lisää vähän myöhemmin. :)

6 kommenttia

 1. Anonyymi5/9/17 11:41

  Jotenkin lohduttavaa kuulla, että liikunnallisellekaan ihmiselle sen liikunnan harrastaminen lapsiperhearjessa ei ole niin helppoa. Itse olen koko elämäni ollut liikunnallinen (joskin myös ylipainoinen), mutta lasten synnyttyä tilan löytäminen liikunnalle on ollut mahdotonta. miten sitä malttaa olla muka poissa noiden luota kun ne ovat jo päivät päivähoidossa? Liikunnan iloa kuitenkin, meille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ihan totta, ettei lasten luota edes samalla tavalla tee mieli lähteä salille tai lenkille. Varsinkin kun ennen oli se jokin oma harrastus, oli ne treenit joihin on pitänyt lähteä, mutta sitten kun ei ole sitä "pakkoa" niin ei tule tehtyä yhtään mitään.
   Aurinkoista ja liikunnallista syksyä sinullekin (:

   Poista
 2. Klikkasin sun blogiin ja huomio heräsi heti kun mulla on luonnoksissa toistaiseksi julkaisematon teksti "Kun PT ei jaksakaan liikkua". :D Samaistun siis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva etten oo ainut 🙈 hauska et löysit tänne 😊

   Poista
 3. Olipa kiva kuulla susta kaikkea uusia juttuja, liittyen vaikka opiskelupaikkakuntiin. Kovin tutulta tuntuu kyllä tuo liikkumattomuus. Mäkin yritän nyt liikkua taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit 😊 joo pitäis muistaa etukäteen mitä liikunta tekee mielelle, jos se aloittaminen olis vähän helpompaa aina 😁

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !