Allergiavarmat pussiherkut

Yhteistyössä Kaksplus ja Ella's Kitchen 
(testiryhmä)

Myös meidän postilaatikkoon tipahti pari viikkoa sitten iso kirjekuori, josta löytyi maistiaiset Ella's Kitchenin uutuus soseita. Ella's Kitchen valmistaa lapsille soseita luomuraaka-aineista, ilman turhia säilöntäaineita ja ne on kätevissä pussipakkauksissa. Saimme masiteltaviksemme kolmea uutta makua: Mango + Päärynä + Papaija, Mustikka + Omena + Banaani sekä Banaani + Kookos.

Testiryhmään haettiin vauvoja ja Jekun varjolla minäkin mukaan hain, mutta Elpu oli meidän perheessä se joka meinasi omia kaikki itselleen, syöksyen pussien kimppuun heti kun näki mitä kirjekuoresta paljastui. Syöksyen ei muuten ole yhtään liioittelu, promise. Sain kuitenkin pelastettua pussit, niin että ehdin hieman tarkastellakin miten Jekku reagoi uusiin makuihin.


Pussiherkut ei ole meidän perheessä mikään uusi juttu. Varsinkin hedelmäsoseet, smoothiet ja puurot on kätevä ottaa mukaan tässä pussimuodossa ja ne on helppo syödä autossa, rattaissa, keinuessa, kävellessä, kerhossa.... Mutta aika monta sosemerkkiä on joudutta jättämään pois allergioiden takia. Ja koska meidän lähikauppa on Lidl, eivät Ella's Kitchenin tuotteet kuulu meillä arkeen, vaikka nähtävästi nämä näyttäisivät olevan sopivia myös moniallergiselle kolmevuotiaallemme.

Pussisoseissa parasta on mielestäni pakkaus. Lusikan kanssa pieni itsenäistä syömistä opetteleva vauva ja taapero sotkee aika mahdottoman paljon. Pussit ovat siitä käteviä, että yleensä ne uskaltaa antaa jopa autossa lapselle omaan käteen syötäviksi, eikä tarvitse pelätä sen suurempaa sotkua, Mitä nyt vaatteet varmaan joutuu pyykkiin, mutta se nyt  ei ole iso juttu.


Toki sitten siinä vaiheessa tulee nättiä sotkua, jos maha on täynnä, mutta pussi ei olekaan tyhjä, ja kylläinen taapero päättää heittää pussin menemään. Tiedättehän, komeassa kaaressa niin pitkälle kuin jaksaa, eli puolimetriä ylös ja eteen ja plöts ja parhaassa tapauksessa vielä kävelee sen päälle. No jaa, äiti  siivoo. Paitsi nämä Ella's Kitchenin soseet Jekku söi kokonaan ihan itse! 

En tiedä onko näissä jotenkin erilainen imuosa kilpaijoihin verrattuna vai onko soseen koostumus jotenkin helpommin imettävä, mutta niin vain jokaisen pussin Jekku veteli itsekseen viimeisiin pisaraan saakka. Olen ihan hämmästynyt, koska yleensä viimeisen kolmanneksen joutuu syöttämään ja puristelemaan pussin pohjalta. Tai ehkä se on sitten se lyömätön puhtaan ruoan maku. Tiedä häntä, mutta myös minä annan peukut mauista etenkin mango + päärynä + papaijalle sekä banaani + kookokselle.

4 kommenttia

 1. Hihii! 😁 Meillä oli kanssa tytöillä syli aina täynnä sosetta kunnes ostettiin sosepussin imukorkki. Ihan paras ostos ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mikä on imukorkki? :D oon kyllä nähnyt sellasia uudelleen suljettavia korkkeja ja näihin ruuvattavia lusikoita :)

   Poista
  2. Imukorkki pannaan sosepussin päähän. Vauva voi imeä sitten pussista itse ilman sotkua. Niitä saa ainakin www.vaapero.fi -kaupasta.

   Poista
  3. kiitos vinkistä! 😊

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !