Vastaukset - osa 3


Mitä menestys tarkoittaa sulle? Koetko, että olet menestynyt?
Menestystä on monenlaista. Voi olla menestynyt taloudellisesti, tai sosiaalisesta, tai opiskeluissa tai vaikka musiikissa. Tarkoittaen, että on saavuttanut jotain: taloudellisesti menestyneellä on kaikki mitä tarvitsee, mahdollisimman vähän velkaa ja jotain sellaistakin mitä nyt rahalla saa jos sitä on. Sosiaalisesti menestyvä taas pärjää tilanteessa kuin tilanteessa ja löytää myös tosiystäviä. Opiskeluissa menestyneellä on hyvät arvosanat todistuksissa ja varmaan hyvä työpaikkakin.

En ehkä näkisi itseäni menestyneenä siinä, mitä voi mitata pankkitilin saldolla tai päättötodistuksen arvosanoilla. Mun haaveena on aina ollut olla äiti ja mieskin on jaksanut mun vierellä jo lähemmäs viisi vuotta, että joo kyllä olen menestynyt omien unelmieni toteuttamisessa. Niin menestynyt, ettei sitä voi rahalla mitata. Mutta toki taloudellisesti olisi kiva olla menestynyt, että voisi sitten tehdä valintoja sen mukaan mitä oikeasti haluaa, eikä sen mukaan mihin on rahaa.

Kadutko elämässäsi mitään?
En enää. Jotakin olisi joskus voinut jättää tekemättä ja on niitä silloin tullut kaduttua ja itseään ruoskittua, mutta olisinko tässä jos en olisi joskus tehnyt niitä "huonoja" valintoja? Niinpä. Niiden ansiosta olen nyt tässä, elämässä unelmaani, joten totean että virheitä on tehty, kompastuttu kiviin ja samoihin kuoppiin, mutta en kadu sitä polkua mitä oon kulkenut. Nyt saan kuitenkin olla tyytyväinen itseeni ja katsoa peilistä onnellista naamaa, yleensä vielä kahden pienemmän nauraessa sille samalle peilikuvalle.

Mikä tekee päivästä täydellisen?
Hyvät yöunet. Jos ei nuku ei jaksa hymyilläkään. (hyvä kirjottaa tätä nyt kun uniaika meni jo pari tuntia sitten...) Täydellinen päivä alkaa hymyllä ja naurulla, aamupalalla tai suihkun kautta aamupalalla. Siinäpä se sitten olikin. Kurjakin päivä muuttuu täydelliseksi viimeistään siinä vaiheessa kun lapset nukahtaa syliin. Tai muuten vain kun vauva kävelee syliin tai taapero huutaa kesken leikkien, että äiti rakastan sinua, silloin päivä on täydellinen.

Mitä teet jos pahoitat mielesi tai tulee riita?
Itken. Ja jos tulee riita luultavasti huudan lisäksi. Ja tietenkin mökötän. Ovien paiskomistakin on tullut harrastettua, mutta nykyään yritän purkaa vihaa piilottelemalla peiton alla, ennemmin kuin satuttamalla itseäni (ne kaapit ja seinät joihin olen yrittänyt tunteitani purkaa, ovat aina olleet vahempia kuin minä) tai hajottamalla tavaroita.


Mikä ärsyttää sua? Mihin menee hermot? Mikä saa sut näkemään punaista?
Väsyneenä ärsyttää vähän kaikki ja hermot menee nopeasti. Kieltäminen ärsyttää. Tai siis se että joutuu sanomaan satakertaa että älä älä älä ei, ja silti pääsee siivoamaan sotkuja, tai lohduttamaan tai muuten korjaamaan niitä jälkiä, mitä sillä kieltämisellä yritti estää. Ärsyttää jos yritän estää lapsia sotkemasta ja sitten sotkenkin vahingossa itse, näin juuri onnistuin hajottamaan yhden mun Iittalan Satumetsä kulhon. Ja ärsyttää jos pyydän apua niin kun NYT ja sitten kun homma on jo tehty tullaan kysymään, että missä tarvitset apua. Tässä nyt pari esimerkkiä ärsyttävästä tilanteesta. Mutta nämä ei vielä hermostuta.

Ylipäätään pukeminen lapselle, joka häsää koko ajan kaikkea muuta, vempuloi kuin makaroni, ei pysy pystyssä ja sinkoilee joka suuntaan kun pitäisi olla paikoillaan, ja erityisesti jos ensin pyydetään apua: äiti syötä, äiti pese, äiti pue ja sitten kun yrittää saada hommat hoidettua juostaan karkuun tai tehdään muuten jotain typerää, alkaa äidin pinna kiristyä. Nämä todella koettelee hermoja, mutta hyvänä päivänä ei silti hermostu. Huonona päivänä pistetään jäähylle koko porukka, myös äiti.

Mutta jos mulle sanotaan, että kaikki sotkut on mun syytä enkä siivoa, niin suutun kyllä samantien. Samoin ovilla leikkiminen saa mut näkemään punaista.

Kenet haluaisit nähdä pitkästä aikaa?
Ala-asteaikaisen bestikseni Jyväskylästä ja yhden luokkakaverin Varalasta. Myös Elpun kolmas kummitäti kuuluisi tähän listaan, mutta onneksi hän kävikin meitä moikkaamassa kesäkuun lopulla.

Milloin viimeksi nauroit vedet silmissä, miksi?
Alunperin kirjoitin tähän, etten edes muista, mutta siihen saatiin muutos toissailtana! Jotakin hihitettiin puoliskoni kanssa sohvalla, mutta nyt en kyllä saa päähäni mille. Poskiin kuitenkin sattui.


Te ootte muuttaneet aika paljon, millainen olisi sun unelma koti?
Unelmien kodissa olisi kolme kerrosta ja ullakkotorni. Torni olisi tietysti meidän aikuisten huone ja sinne oma vaatehuone sekä vessa suihkulla, en ole ihan varma olisko torni suoraan yläkerran päällä vai vähän niinkun samassa tasossa yläkerran kanssa, mutta eripuolella taloa, riippuu vähän minkä ikäisiä lapsia meillä olisi. Yläkerrassa olisi lasten omat huoneet ja ajanviettosoppi, iso tv tai valkokangas ja pleikkari.

Keskimmäisessä kerroksessa olisi keittiö ja olohuone ja työhuone/vierashuone tai sekä että. Keittiön lattia olisi kivilaattaa ja siellä olisi lattiakaivo ja kaappien ovet jotain muuta kui puuta. Hella ollisi sellainen tasoon upotettu! Tollasen perinteisen hellan takaa ja ympäriltä on niin masentavaa siivota, kun sinne aina roiskuu tai tippuu jotain.

Olohuoneessa ei välttämättä tarvitsisi sitten ollakaan telkkaria, vaan se voisi olla ihan vaan yleistä oleskelua, lukemista ja läksyjentekoa varten, ruokapöytä siinä olohuoneen ja keittiön välissä, ja avotakka.

Kellarissa olisi saunaosasto sekä kodinhoitohuone ja kuraeteinen. Kuraeteisessä pitää olla niin paljon tilaa, että vaunuilla olisi oma paikka siinä. Kellariin rakentaisin pienen, ehkä maksimissaan tenniskentän kokoisen palloilusalin ja askarteluhuoneen. Niin ja joka kerroksessa tietenkin vessa ja pyykkikuilu. Ulos iso terassi uima-altaalla ja nurmikenttä. Tai jos talo olisi rantatontilla niin terassille palju ja rantasauna veden ääreen.

Jotakin tämän tyylistä.

Mutta tää nykyinen on kyllä jo pieni unelma, kun on kaksi makkaria, ja toimiva keittiö ja kylpyhuone ratkaisu, niin että arki on tosi sujuvaa. Sekä oma pieni piha! Rattaita ei saada säilytettyä sisällä, mutta ommasa varastossa kuitenkin. 😊


Onko sulla idolia tai roolihahmoa, josta otat mallia?
Ehkä. Ajattelin heti etten ota kenestäkään mallia, mutta kuitenkin keksin heti muutamiakin äitejä ja naisia joita ihailen. Heissä ihailen juurikin niitä luonteenpiirteitä, joissa itselläni on heikkouksia. Mm. kärsivällisyys. Uskallan väittää ettei eräs ihailemani äiti ole koskaan huutanut lapsilleen tai miehelleen. Itse taas olen aika menetetty tapaus sen suhteen, vaikka joka päivä päätän olla lempeämpi ja suuttumatta. Ja tietysti Robinin asenne: "ajattelen että kaikki valot on mulle vihreenä" jotenkin näin hän sen sanoi. Siinä on sellaista positiivista energiaa mitä kyllä voisi olla kaikilla.

Minkälaisia unelmia sulla on?
Jaaa :D Unelmoin joskus omakotitalosta, joskus mökkireissusta mummon ja papan mökille. Kuolaan uusia rattaita, siis ihan sellasia yhden istuttavia ja toisaalta taas haikaan emmaljungan douple vikingien perään. Mulla on unelma maksaa kaikki laskut kerralla pois ja ostaa uusi auto ilman velkaa. Haaveilen lastenhuoneeseen kerrossängystä ja mietin minkälaisia (mahdottomiakin) remontteja haluaisin tehdä tähän kotiin. Ja mietin millainen hääjuhla olisi meidän näköinen ja vihkisormus olisi kiva. Unelmoin tietenkin vauvasta ja perhelomasta. Ja hyvistä unista.

Jos saisit yhden päivän vain itsellesi, mitä kaikkea haluaisit tehdä? 
Ai vain mulle, varmaan viettäisin sen päivän perheen kanssa :D No okei, oikeasti, kävisin varmaan parturissa, hierojalla ja sitten ilma-akrobatiassa. - sain muuten viikko sitten tiistaina 2 tuntia itselleni ja kävin kampaajalla ja ostamassa sukkien kuivaustelineen! Hemmottelin itseäni myös uudella pyykkinarulla :D

Mikä tekee sut onnelliseksi?
Kun mun lapset on onnellisia. Ja kun mun mies on onnellinen. Se kun tehdään koko perheenä jotain yhdessä. Tai vaikka ei tehtäisikään mitään erityistä, niin se kun ollaan yhdessä. Lapsien tekesmisten seuraaminen on ihanaa. Lapset on niin hassuja.

Mikä olis sun resepti onnelliseen elämään?
Hymyile, ole ystävällinen (myös itselles), ja nuku hyvin. Kaikki muu tulee sitten kyllä, kun tietää mitä haluaa ja tekee mitä täytyy että saa sen.


Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !