Vastaukset - osa 2


Mitä kaipaat ajasta ennen äidiksi tulemista?
Varmaan öisin nukkumista 🙈 onneks lasten kanssa voi nukkua päikkärit samaan aikaan, jos siltä tuntuu ja malttaa.

Mitä kuvittelit kaipaavasi mutta et kaipaakaan?
En tiedä.. Ei mulla tainnut olla mitään sellaisia suunnitelmia tai oletuksia äitiyttä kohtaan. Mie oon nyt äiti ja lapset on pieniä joten eletään täysillä tätä arkea, enkä ole ennen tätä edes miettinyt mitä on ikävä ajasta ennen lapsia.

Kuinka paljon muiden mielipiteet vaikuttavat sinuun tai siihen miten kasvatat lapsiasi?
Sen verran vaikuttaa, että joko pahoitan mieleni tai tunnen itsestäni ylpeyttä, jos joku kertoo että teen jotain ihan väärin hänen mielestään, tai jotain tosi hyvin. Mutta siihen se ei vaikuta miten toimin, teen silti niin kuin meidän perheelle ollaan puoliskoni kanssa parhaaksi todettu.

Mikä on äitiydessä parasta - mikä haastavinta? Mikä on vaikeinta/helpointa äitiydessä?
Parasta on kun näkee kuinka onnellisia omat lapset ovat. Sekä nähdä lasten onnistumisia, kun saa palapelin valmiiksi, tai piirrettyä hienon kuvan, tai puettua kengät ihan itse ja tehtyä kuperkeikan. Ja se kun lapsi muuten vaan kesken päivää ilmottaa, että rakastan sinua äiti.

Haastavinta ja vaikeinta äitiydessä on heittää omat harmit nurkkaan. Minä olen tunneihminen hyvässä ja pahassa, ja jos mulla on paha olo se pitää päästää pihalle, että helpottaa. Esim. riitatilanteet tai ahdistus on sellaisia mitkä on vaikea antaa olla ja samalla jatkaa lasten kanssa syömistä, tai leikkeijä, tai mitä vaan siitä mihin on jääty.

Kaikki muu on helppoa 😇 No ei nyt sentään. Helpointa on huolehtia lasten perustarpeista - nälästä, huomiosta, puhtaudesta jne. Ihaninta on, kun saa lapset nauramaan, sekin on aika helppoa, koska siihen ei vaadita kuin läsnäoloa. Viimeksi eilen juostiin koko perhe ympäri kämppää ja leikittiin hippaa, voitte kuvitella mitä taapero tykkäsi tästä leikistä ja vauvakin oli ihan innoissaan hälinästä ja huomiosta.


Mitä perhe merkitsee sinulle?
Perhe on elämä. Perhe tulee aina ensimmäisenä. Perhe on takuu ihmisistä joille olen tärkeä, se on luotto avusta ja tuesta. Perhe voi olla kamala, nolo ja ilkeäkin, mutta silti erimielisyyksistä huolimatta perhe merkitsee ehdotonta rakkautta ja turvaaa olla minä. Tai sinä.

Mikä on tämä elämänmuutos jonka kerrot pian koittavan? kerrotko siitä vai jääkö se blogin ulkopuolelle?
Kerron kyllä mitä tapahtuu sitten kun se tapahtuu. Paljoa enempää en ole vielä itsekään ehtiny ajatella asiaa. Sanotaan nyt vain lyhykäisesti, että minulla alkaa yksinhuoltaja-arki joksikin aikaa.

Milloin olette viimeksi olleet treffeillä? Millaiset olisivat sun unelma treffit? Mitkä on parhaat treffit millä olet ollut?
Älä kysy! :D Jekun synnyttyä ei kertaakaan. Ehkä silloin kun oltiin Jyväskylässä ja käytiin Raxissa syömässä. Tosin en muista odotettiinko silloin jo Jekkua vai oliko se ennen sitä. No ehkä lasken viime kesältä, sen kun Elpu oli kolme päivää Raumalla mummun ja vaarin kanssa. Sillon ainakin ollaan oltu kahdestaan.

Unelma treffit. Olisi ihanaa lähteä kylpylään viikonlopuksi tai edes 24h. Uimista, ruokaa, ehkä leffaa hotellihuoneessa ja aamulla valmiiseen pyötään. Meiän hääyö oli aika dreamdate, sellaselle uudestaan, jos vaan porealtaan yksityisvaraus oliskin kunnon kylpylä. Toki samanlainen on myös mun unelmien perheloma. 😅😍


Parhaat treffit öööhöm. Nyt kun mietin, me ei puoliskoni kanssa olla varmaan koskaan käyty ihan rehellisillä treffeillä, ollaan kyllä muuten vietetty parisuhdeaikaa ja tehty yhdessä kaikkea: minigolfia, leffateatterit, ravintolaillalliset ja -lounaat, sunnuntaibrunssit, käyty jätskillä ja shoppailemassa ja kahviloissa, uimarannalla löhöilyt, ruokakauppareissut käsikädessä, mitä näitä nyt on. Oltiin varmaan aika ällösöpöjä, sillon ennen lapsia.

Mutta ne treffi treffit (että ihan sovitaan että nähdään ja mitä tehdään ja vähän niinkun mietitään että voisko toi toinen olla potentiaalinen poikaystävä) mitä oli ennen puoliskoani olivat lähinnä katastrofeja, sellasia joihin jo lähtiessä oli kolmaspyörä mukana tai jonne on pitänyt pyytää kolmas tai neljäskin pyörä pelastamaan tilannetta.

Mitä löytyy aina teidän jääkaapista?
Keijua ja oivariinia ja pari pakettia leikkeleitä.

Onko jotain mitä kaipaat omaasta lapsuudestasi? Mitä haluaisit että omat lapsesi saisivat myös kokea?
Kaipaan mummon ja papan kanssa vietettyjä mökkiviikkoja, Raumalla vietettyjä Pölläviikkoja sekä serkkujen kanssa vietettyä aikaa ja perheiltoja. Ja näitä kaikkia me tarjotaan myös meidän lapsille. Mun puolelta lapsilla ei vielä ole serkkuja, mutta puoliskoni sisarusten lapset ovat jo hyviä kavereita Elpulle. Ja kaikki lasten isovanhemmat sekä minun ja puoliskoni isovanhemmat ovat läsnä meidän elämässä. Ollaan siitä hyvin onnekkaita. Yökylä- ja mökkimuistoja rakentaessa.


ps. Snyttäriarvontaan ehtii vielä hyvin käydä osallistumassa TÄÄLLÄ 😘 ja jos juuri sun kysymys ei vieläkään ollut tässä, niin älä huoli, vastauksista tulossa vielä yksi postaus.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !