"Äiti, missä isi on?"

Kello on yksitoista lauantaina. Meidän pitäisi jo olla perillä, mutta onneksi navigaattori näyttää enää kymmenen minuutin matkaa. Ihan hyvä saavutus ottaen huomioon, että herättiin lähes neljän tunnin ajomatkan päässä määränpäästämme. Tarkkailen ympäristöä katsellen helppoja maamerkkejä. Tämä on toinen kerta tällä reitillä, mutta tämä saattaa tulla yhtä tutuksi kuin matka mummolaan. Sivuutan navigaattorin ohjeet ja käännyn risteyksestä, jonka ohi navigaattori käskee ajaa.


Risteyksen jälkeen seuraan kylttejä "Läheisten päivä" ja saavun portille. Siitä eteenpäin onkin armeijanvihreisiin puetut nuoret osoittamassa reittiä hiekkakentälle järjestetylle parkkipaikalle. Nappaan lapset autosta mukaani ja lähden kävelemään kohti rappusia, jotka johtavat meidät seuraavalle alueelle. Siellä isi on jo meitä vastassa. 

Päästiin tutustumaan puoliskoni tupaan ja käväistiin Sodessa. Sotkuun saakka ei jaksettu mennä, sinne kun oli menossa myös muutama muu alokas perheineen. Skipattiin myös hernekeittolounas ja keskityttiin leikkimiseen. "Äiti, missä isi on?" kysymys sai vastauksen. Joskaan pieni tyttö ei vielä ymmärrä miksi isin piti jäädä vielä meidän lähtiessä takaisin kotiin.

Eilen juteltiin iltapalalla Elpun kanssa. 
P Elpu, missä isi on? 
E En osaa tarkottaa. 
P isi on armeijassa. 
E Armeijassako? 
P joo 
E Sitten minä söin karkkia siellä sisällä armeijassa. 

Viime yönä juteltiin, kun Elpu heräsi pyytämään unihanskoja, miten äiti ja isi raskastaa Elpua ja että isillä on meitä kova ikävä. Siihen Elpu totesi, että isillä on isot kengät ja robottivaatteet, eikä hän pelkää isiä yhtään. Pientä ujostelua saattoi olla lauantaina ilmassa, kun oltiin vieraassa paikassa ja isilläkin oli ihan oudot vaatteet.

Hauskinta oli, kun varuskunnan alueella oli iso tykki josta kysyin Elpulta "mikä toi on?" siihen neiti tuumasi räväkästi VESIPYSSY! ja seuraavaksi hän olisikin halunnut laskea liukumäkeä siinä. Onneksi vierestä löytyi iso ja tosi iso kivi. :D

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !