Puhelimeen unohdetut - GoExpo 2017


Puhelin alkaa taas piippaamaan, että muisti on täynnä. Kuvistahan se johtuu, ihan niinkuin ennenkin. Siksi tähän väliin, ennen huhtikuun unohtuneita kuvia, laitan kuvat maaliskuiselta messukeskuksessa vietetyltä perjantailta. Kävin lasten kanssa moikkaamassa isosiskoani ja serkkuani GoExpo messuilla. Sisko ja serkku olivat jo ehtineet kiertää jonkin aikaa ennen kuin meidän juna kolmen jälkeen saapui pasilaan. 

He osasivat heti nimetä muutaman pisteen mistä Elpu saattaisi tykätä. Ensimmäisenä löydettiinkin itsemme pyöräcross radalta. Olin varannut Elpulle farkut vaihtovaatteiksi ja kollarit matkustamiseen, mutta vaihdettiinkin suoraan tennarit lenkkareihin. Pyöräcross radalta löytyi pienimille potkupyöriä ja kypärät joko päähän. Käytiin kaikki kokeilemassa omat kierroksemme, mutta Elpua olisi varmasti jatkanut koko päivän, jos vain olisi annettu.

Kuplafutista piti myös päästä kokeilemaan. Hauskaa oli, vaikka Elpu oli aika pieni myös tähän pienempään kuplapalloon. Naurua riitti silti, ja yritystä oli lähteä jalkapallonkin perään. Se vaan ei ihan onnistunut, kun neiti jäi kuplan sisään ja kupla maahan, kun hän seisoi. Onneksi löydetttiin myös ihan tavallinen jalkapallo, niin Elpukin pääsi potkimaan palloa. 

Jekku käytti lähes koko päivän nukkumiseen. Ei paljoa messukeskuksen hälinä haitannut. Siskoni luokkakaveri oli töissä Suomen Baseball- ja Softball Liiton pisteellä. Siskoni ja serkkuni rohkenivat löymään baseballia, mutta minä päätin pelata varman päälle ja jätin väliin. En usko että olisin mitenkään päin osunut kohtisuoraan päin tulevaan palloon, eikä se kypärä suojaa naamaa.


Suomen voimisteluliiton pisteellä päästiin kokeilemaan vähän nojapuita, rytmisenvoimistelun nauhoja, hyppynarua ja juoksemaan ilmapermannolla. Ja oli ehkä päivän paras päätös jättää farkut laukunpohjalle.

En enää muista minkä seuran pisteellä tuo pieni purjevene oli, mutta se oli hurjan jännittävä kokemus Elpulle. Iso tuuletin puhalsi ja venettä sai ihan oikeasti ohjata. Päivän päätteeksi, siskoni jo lähdettyä jatkamaan matkaa, käytiin serkkuni kanssa aivastelemassa hevospuolella. En muista mikä sen tapahtuman nimi oli. Jotkut esteratsastuskilpailut siellä kuitenkin oli, tosin ne ehti loppua juuri kun päästiin sisään halliin.

Elpu pääsi kuitenkin ensimmäistä kertaa hevosen lähelle. Ja kun hän huomasi yhden karsinan oven olevan auki hän meni suoraan sisälle. Hän näki miten vähän isommat lapset tulivat sieltä pois harjojen kanssa, nappasi harjan käteens ja oli jo menossa, ennen kuin saatin kypärä päähän. Eikä edes vaikuttanut yhtään pelkäävän tätä ponia.

Hevosia katsoessa Jekkukin vihdoin heräsi syömään ja hetken aikaa leikittiin nurmikkopisteellä golfpalloilla, mutta sitten nukahtikin Elpu. Neiti sai nukkua melkein tunnin ennen kuin hän heräsi ulkovaatteiden pukemiseen. 

Kiitos seuralaisille, ja jos jotakuta kiinnostaa lähteä GoExpoille, mutta lastenvahtia ei järjesty.... Niin voin kyllä lämpimästi suositella tätä tapahtumaa myös lapsille.  Elpulla oli ikää 2v8kk ja Jekulla 8kk, vaikka Jekku toki nukkui lähes koko ajan. Mutta Elpulle löytyi jos minkälaista tekemistä ja ihmeteltävää.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !