Viikko ja vappu

Me ollaan taas pysytelty aika lailla neljän seinän sisällä koko perhe ja melkein koko viikko. Puoliskoni oli taas kipeänä. Niin maanantai ja tiistai oltiin vain kotosalla. Siivosin vessan ja listassa oli myös keittiö ja eteinen mutta ne jäi vähän heitteille. Keskiviikko erosi aiemmista päivistä ainoastaan kirppari reissun verran.

Anoppi mainitsi kurahousuista ja tuumasin että onhan meillä yksi veden pitävä haalari, mutta tultiin puoliskoni kanssa kuitenkin toisiin ajatuksiin. Onhan nuo ihan oikeat kurahousut aivan eri asia kuin vedenpitävä haalari joka luultavasti ei edes selviäisi oikeista kuraleikeistä enää entisekseen.


Kirpparilta löytyi koon 80cm pinkkien kuristen lisäksi vaaleanpunaiset kävelykengät ja pinkit töppöset. Ristiriitaisin tuntein katselin kenkiä, mutta pyörsin pääni ja ostin ne. Sitäpaitsi ne näyttäisi olevan vähintäänkin lähes käyttämöttömät. Kerkesin jo maalis-huhtikuun vaihteessa käydä ihan kenkäkaupassa kyselemässä ensiaskelkenkiä ja mini kokoisia kumisaappaita. Kalliithan nuo kenkäkaupoissa ovat, mutta vain parasta lapsen jaloille! 

Puoliskoni taas totesi samantien että sen hintaisista kengistä on turha edes haaveilla - varsinkin kun käyttöaika on vain muutama kuukausi. Itse taas vierastin ajatusta H&M:n vauvan kengistä saatika toisen lapsen jalkaan mukautuneista kengistä kirpparilta, melkein itkuun  asti. Mutta kenkiä katseltuani ja sisäpohjaa tunnusteltuani ostin kuin ostinkin Tuhinalle ensimmäiset kengät.


Torstaina rohjettiin koko porukalla ruokakauppaan, puoliskoni tervehtyi onneksi aika nopeasti alkuviikosta. Meidän mammaporukka oli kutsuttu jo aikaa sitten vappuaatoksi grillaamaan yhden perheen luokse. Koitin jo aamusta puhua puoliskoani mukaan, mutta lopulta hän passitti minut ja Tuhinan sinne. Olin kuulemaa sen velkaa hänelle ja itselleni, kun koko alkuviikon huolehdin hänestä ja vauvasta.


Meitä olikin aika suuri porukka meidän mammalaisia ja isäntä perheen muita läheisiä. Syötiin ja pelattiin mölkkyä. Heitin 12 pistettä meidän tiimille sillä ainoalla heitolla joka osui (ja sekin pomppasi tuurilla maasta juuri siihen 12pisteen palikkaan :D) Muut aloittelivat sisällä lautapelejä, kun me poistuttiin Tuhinan kanssa. Venyttiin me kuitenkin melkein 45min meidän iltapala-ajasta. Saanko haaveilla samankaltaisesta kasvimaasta?


Vappupallot jäi hankkimatta, serpentiinit ripustamatta, tivolit käymättä (tivoli kuuluu lapsuuden vappuun kun se on aina Jyväskylässä vappuna) ja hattarat syömättä, eikä mulla ole sitä valkolakkiakaan. Appivanhemmat päättivät aloittaa uuden vappuperinteen ja me käytiin koko porukalla ulkona syömässä. Ilta meni lätkän merkeissä. Ihan täysin ilman draamaa ei meidän perhe selvinnyt vapusta mutta ei siitä  sen enempää. Ken vanhoja muistelee sitä tikulla silmään.


Viikonloppu meni taas enemmän tai vähemmä löhöillessä. Lauantaina nukuttiin pitkät päikkärit koko perheen voimin heti aamupäivästä. Iltapäivällä vein nuorimman kälyni ostoskeskukseen ja hain samalla Tuhinalle ruokaa. Lastentarvike on muuttanut vaarallisesti Cittarin kassoja vastapäätä ja saatoin löytää uuden vaunuihastuksen.

Sunnuntainakin nukuin pienet päikkärit kirkon jälkeen, vaikkei edes väsyttänyt ja sillä välin puoliskoni pikkuveli oli tullut meille. Käytiin sitten hänen luonaan syömässä ja kahvilla. Pikkuveljen luokse on myös muuttanut pupu joka me nähtiin nyt ensimmäistä kertaa. Niin sievä! (Jos pupu voi olla sievä) Vaikka se ei antanutkaan meidän koskea tai mennä edes kovin lähelle.

2 kommenttia

  1. Ihanat kengät oot löytänyt! Meillä odottaa enon matkalta tuomat ylisöpöt uggit ensi talvea. :) en kyllä halua ajatella sitä, että tuo pikku mies kasvaa niin isoksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! mutta onhan täsä vielä pitkä aika ens talveen ;) vaikka pikkupalleroisen kanssa aika on kyllä tosissaan saanu siivet selkään... :)

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !