Kysymyksiä

Oho ensimmäinen haastepostaus! Kiitos vain Helena. Sen enempää jahkaamatta  kissa pöydälle ja kuvat on viime keväältä ja kesältä, siis vuoden vanhoja vähintään:

1. Jos et olisi äiti – missä olisit elämässäsi juuri nyt?
Pistipä heti helpon kysymyksen.... Puoliskoni kanssa olisin, se on varma. Mutta muusta en sitten tiedäkään, meillä oli töissä YTneuvottelut ja päätöskin sieltä saatu ennen kuin me tiedettiin Tuhinan olevan matkalla, joten en tiedä missä olisin töissä, tai olisinko jatkanut opintoja... ehkä olisin hakenut Jyväskylään, Liikuntatieteelliseen. Ja sitten joko musta olisi tulossa nyt liikkaope tai sitten olisin epätoivoinen uudelleen hakija :D

2. Unelmapäivä, mitä se pitäisi sisällään?
Unelmien päivään herätään aikaisin, mutta ilman herätyskelloa ja pirteinä! Tehtäisiin ja syötäisiin aamupala yhdessä, keittiössä, ruokapöydän ääressä. Siinä samalla mietittäisiin päivän suunnitelmaa ja alettaisi valmistautua sitten sitä varten - pakattaisi autoon tai vaunuihin ranta/uimahalli/puisto/metsäretki-minivaellus kamppeet ja eväät ja jos ei olisi eväitä valmiina (tai iskisi vaikka käsittämätön pakko saada mansikoita torilta) niin käytäisi sitten täydentämässä eväskassia. Jos Tuhina olisi väsynyt niin tässä välissä hän voisi ottaa aamupäivätorkut autossa tai kärryissä, tai molemmissa, riippuu vähän mistä evästäydennystä haettaisi. 
Ja päivän ohjelmasta riippuen sitten syötäisiin lounas joko ennen lähtöä  (ainakin ennen uimahalliin lähtöä) tai sitten ensimmäisenä perille päästyämme. Välipala syötäisi myös ulkona (tai uimahallin kahviossa) ja vähän riippuu missä oltaisi ja kuinka väsynyt perhe alkaisi olla niin joko lähdettäisiin välipalan jälkeen kotiin tekemään päivällistä tai sitten päivälliseksi olisi nuotioruokaa tai saatettaisi piipahtaa jopa ravintolaan syömään ja vasta sen jälkeen lähdettäisi kotiin. 
Kotona tietysti rentouduttaisiin vielä saunomalla (ellei jossain muualla ole jo saunottu), ja herkuteltaisi vielä porukalla samalla keskutellen tai leffaa tai höpöhöpö sarjaa katsoen lasten mentyä nukkumaan. Ja puolenyön aikoihin nukahtaisin puoliskoni kainaloon.
Unelmapäivää meidän kanssa viettämään kutsuttaisiin sekalainen sakki, meidän perheet ja muita sukulaisia ja mahtuu mukaan parhaita ystäviä ja Tuhinan kummitädit. Oi ja jäätelöä! Miten niin kesä on ihan tuloillaan ja sitä odotetaan :D

3. Kinkku vai juusto leivän päällä? Kumpi päällimmäisenä?
Kinkku! nyt en kyllä muista enää kummin päin laitoin kinkun ja juuston... sen muistan että tein sen väärinpäin puoliskoni mielestä ja opettelin tekemään toisinpäin, mutta nyt en ole pitkään aikaan itse syönyt juustoa niin en muista. Vaikka oltermanni, edam ja arkijuusto ovatkin hyviä! Ja aamupala raikas pussijuustot ja aura juusto, NAM.

4. Voitko tunnustaa olevasi riippuvainen jostakin? Asia jota ilman et pärjäisi päivääkään?
höööö nyt täytyy kysyä puoliskoltani. Raskausaikana olin e h k ä v ä h ä n riippuvainen kännykkäpeleistä (farm heroes ja candy) mutta synnytykseen loppui pelailu ja nykyäänkin sillon tällön ku pelaan niin menee vaan hermot ku ei pääse läpi. Ja päivääkään en varmaan selviäisi ilman ponnaria. Tykkään kyllä pitää hiukset auki, mutta monessa tilanteessa on yksinkertaisesti helpompaa jos vaan saa hiukset kiinni.

5. Äitiyden paras hetki?
Apua, onko pakko valita? Äitiyden parhautta on kun väsähtänyt Tuhina nukkuu sylissä tai muuten vain köllii kainalossa. Tai ylipäätään nukkuva lapsi vain on niin uskomattoman täydellinen, että aina vaan alkaa itkettää ja naurattaa yhtäaikaa kun vain ajattelinkin kuinka ihastuttava ihme me ollaan saatu! Ja kun Tuhina tulee turvaan syliin. On myös parhautta nähdä kuinka Tuhinan ja puoliskoni isätytärsuhde muovautuu ja kuinka se on viime aikoina selvästi vahvistunut. On myös ihanaa katsoa kuinka Tuhina leikkii, innostuu ja höpöttää ja nauraa. 

6. Ja se pahin?
Varmasti se kun Tuhina putosi sängystä ensimmäisen ja toisen kerran. Hävetti. Nolotti. Suututti. Itketti. Selvitiin säikähdyksellä.

7. Paras asia, mitä voi tehdä housut jalassa?
Jaa uimista ei varmaan lasketa, vaikka voihan vaatteet päälläkin juosta järveen tai hypätä laiturilta... Ehkäpä sitten kaikki luova käsillä tekeminen: maalaaminen, värittäminen, piirtäminen, askartelu, virkkaaminen, kokkaaminen (ja syöminen). Joo ja pianon soittaminen vaikken osaakaan kuin ne muutamat kappaleet ulkoa.

8. Asia, mistä et ole valmis tinkimään?
Perhe, se on ykkönen ja perheen hyvinvointi kakkonen ja perheen yhteinen aika kolmonen.

9. Millainen äiti olet? Tai haluaisit olla?
Tästähän mä olenkin kirjoittanut jo parikin kertaa! Luonteeltani haluan olla, ja mielestäni olen ollutkin, lempeä, rakastava, kannustava ja huolehtiva, sekä kärsivällinen äiti, tarvittaessa kuitenkin jämäkkä ja tomera pikku poliisi. Sitten taas niissä käytännön jutuissa ja arjen pyörittämisessä, mitä olen tuskaillut aiemminkin, aletaan lähestyä tavoitetta. 
Äitinä (ja vaimona) haluan pitää huolen, että kaikilla meidän perheessä (myös minulla) on hyvä olla kotona. Haluan olla järjestelmällinen ja siisteyttä ylläpitävä enemmän kuin kaaoksen hallitsija. Olen myös oppinut olemaan armollisempi itselleni. Meillä on joka päivälle oma siivous tehtävä ja jos jonkin päivän homma ei tule valmiiksi niin sitten se ei tule mutta seuraavana päivänä teen sen päivän homman ja eilisen homman jos ehdin ja jaksan.

10. Jos saisit 1000 euroa, mihin sijoittaisit sen?
Mulla on paljon isoja haaveita joiden toteuttaminen vaatii taloudellistariippumattomuutta.... ei siis ehkä ole se listan tärkein hankinta, mutta hyvällä tuurilla saataisi meille vihkisormukset ostettua, huonosti jos kävisi niin saataisi sormus vain mulle :D se nyt olisi yksi sijoitus vaihtoehto.

11. Kesä ja kärpäset – ihaninta Suomen kesässä on…
... vihreät nurmet ja metsät, hiekkarannat ja kimaltelevat vedet. Vesisade auringonpaisteessa ja mökkeily tietysti. Loma ja kun vietetään aikaa sukulaisten kanssa, se nyt ei kyllä ole maasta riippuvainen mutta kuitenkin :D

Hmmm ja sitten se vaikein vaihe, uudet kysymykset ja haaste eteenpäin... haasteen minulta saa Susanna ja aaltoja Sonja ja on se hienoo! Jasmiina, sikäli kuin vain jaksatte/ehditte eikä joku muu ole ehtinyt haastaa ensin... ja tässä kysymykset:

1. Lempi kirja ja miksi?
2. Mikä keskeneräinen tai juuri valmistunut juttu löytyy käsityökorista?
3. Onko sinulla salainen haave jonka toteuttamista epäilet? (Kerrothan sen haaveenkin :D)
4. Mitä odotat eniten tulevalta kesältä?
5. Mitkä ovat seuraavat juhlat joihin osallistut - oletko vieras vai juhlakalu?
6. Lempipaikkasi kotona?
7. Lempipaikkasi kodin ulkopuolella?
8. Mikä on suosikki kotityösi?
9. Mitä luonteenpiirrettä/ominaisuutta ihailet omassa äidissäsi?
10. Miksi juuri sinun isi on maailman paras isi?
11. Milloin olit innoissaan ja hurjan ylpeä ja onnellinen puolisosi (tai sisaruksesi) puolesta - mitä hän tuolloin saavutti?

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !