Tasaista

Siitäkin on kohta jo vuosi, kun käytiin katsomassa tätä meidän nykyistä asuntoa. Kyselimme tiskikonemahdollisuutta, tuumailimme vessaa ja pyykkikonetta ja kysyimme suoraan saako tapetit vaihtaa. Heinäkuun alussa saatiin avaimet käteen ja kas kummaa muuttokin tuli hoidettua samana päivänä.Mökkiviikon jälkeen aloitettiin tapettien poisto makkarissa ja saatiinkin seinät tyhjiksi ennen kuin lähdettiin synnärille. Ensitöikseen synnäriltä kotiuduttuamme minun perheen avustuksella poistettiin tapetit olohuoneesta ja olohuoneen seinät sai uuden maalipinnan samalla kertaa. Makkari jäi sitten odottamaan vuoroaan, aika pitkään sai odottaakin.

Sovittiin jo kauan aikaa sitten että helatorstaina äiti ja isi tulee tänne ja sovittiin myös että nyt hoidetaan tuo makuuhuonekin kuntoon. Tapettien alta paljastui muhkurainen ja laikukas valkoinen pinta, joka oli toki huomattavasti parempi kuin se tapetti mikä täällä oli, mutta uutta pintaa nuo seinät kaipasivat kyllä, ehdottomasti! Kittiä vedettiin toiseen seinään ihan reilulla kädellä ja toisesta paikattiin montut.Ihan alunperin ajatus oli tapetoida makkariin tehosteseinä, sitten maalattiin olohuoneeseen yksi seinä harmaaksi ja mietittiin makkariinkin malaamista. Ei kuitenkaan ehditty/jaksettu keksiä väriä joten päädyttiin valkoiseen. Joka tapauksessa huoneesta tuli ihan kuin uusi. Kittausta, hiontaa ja maalausta, pikkujuttu, mutta valtava vaikutus koko huoneen yleisilmeeseen. 

Ihan valmista ei tullut kun hyllyt jäi poraamatta seinään kiinni ja Tuhinan hyllyjen paikat pitää vielä sommitella. Yksi valokuvakehys Tuhinan hyllyltä katosi, se pitäisi löytää ja sitten niihin kehyksiin pitäisi kuvatkin laittaa. Mulla on myös Tuhinan seinustalle jo visio miten koristelen sitä pikkuisen, mutta ensin pitää saada nuo hyllyt seinään että voin niiden ympärille liimailla. Harmaita hiuksia tuottaa söpö peilinaulakko johon haluan ripustaa hengareissa Tuhinan mekot, en vain tiedä mihinn kohtaa seinää sen haluan ja mihin se näyttäisi kuuluvansa.

Mutta joka tapauksessa, nyt mie taas tykkään vähän enemmän meidän kodista, puutteistaan huolimatta. Iso vaikutus tällä oli!


2 kommenttia

Ihana yllätys, kiitos kommentista !