Nukkuva vauva

Tuhinalla on nykyään nukahtamis vaikeuksia, luulin että onneksi tämä koskee vain päikkäreitä, mutta olin väärässä. Häntä ei voi enää liikuttaa nukkuessa, hyvä että turvakaukalosta uskaltaa pois nostaa. Ensimmäiset väsymysraivarit ollaan koettu.


Perjantaina Tuhina nukahti juuri kun lähdettiin muskariin ja kävely matka kesti vajaa 10 minuuttia. Enpä hoksannut siinä laulellessa ja leikkiessä ettei ehkä kannattaisi niin hurjasti neitiä leikittää kun tietysti Tuhina oli syönyt vain hetken ennen lähtöä ja puklaili sitten luultavasti mahansa tyhjäksi.

Muskarin jälkeen Tuhina nukahti vaunuihin ja itseäkin väsytti enkä ollut ehtinyt aamulla kunnolla syödä kun unohduin maksamaan laskuja ja laskemaan budjettia. Istahdin meidän pihakeinuun kun en jaksanut kantaa vaunuja kotiin ja soitin puoliskolleni. Lähdettiin lounaalle ja vielä automatkan Tuhina nukkui mutta heräsi kun oltiin kassalla. Saatiin syötyä kuitenkin mahat täyteen ja todettiin samassa että smetana ei kyllä kotiudu meidän ruokavalioon. Tuhinakin viihtyi kun käytiin välissä syömässä ja vaihtamassa vaippa.

Vaan sittenpä neiti ei enää nukahtanut ja väsy alkoi nostaa päätään. Ja lopulta kun tuntui ettei itku lopu millään puin Tuhinalle ulkovaatteet. Hetkittäin hän rauhoittui jo pukemiseen ja viihtyi hyvin puoliskoni sylissä sen aikaa että sain itselleni ulkovaatteet ja nukahti syliini rappusissa. Jätettiin vaunut päivällä autoon ja sen aikaa kun kokosin niitä takakontista Tuhina nukkui etupenkillä. 

Unohdin kaikessa kiireessä puhelimen kotiin niin en saanut kuvaa kun Tuhina nukkui jalat pystyssä. Käytiin tunnin vaunulenkillä syksyisesti tietysti vesisateessa. Toki kävin äkkiä hakemassa puhelimen mutta sitten oli taas akku niin vähissä ettei se antanut kameraa päälle ollenkaan ja kamerasta on taas muistikortti täynnä. 


Perjantain ja lauantain vastainen yö nukuttiin ihan hyvin kun ottaa huomioon etten edes muista milloin viimeksi on heräilty täsmällisesti yöllä ja että lähdettiin ruokakauppaan vielä Tuhinan iltarutiinien jälkeen.

Lauantaina juhlittiin puoliskoni veljenpojan synttäreitä. Lahjaksi vietiin kaksi vuotiaalle oma jääkiekkomaila ja junnukiekko. Sieltä kiireesti kotiin syömään kun ystäväni tuli varttiavailla viisi hakemaan minua ja Tuhinaa. Käytiin kolmisin kylässä meidän entisen työkaverin luona. Ja sieltä lähdettiin seitsemän aikaan, tuotiin juuri syönyt Tuhina kotiin viettämään laadukasta isi-vauva-aikaa ja lähdettiin katsomaan Valekyttiä. Leffa kesti melkein kaksi tuntia ja olin kotona kymmeneltä. Tuhina nukkui puoliskoni rinnalla ja hän ollut liikkumatta ainakin tunnin, ettei Tuhina herää. Tuhina oli reippaasti syönyt reilut 200ml pakastettua maitoa pullosta. Yöllä hän heräsi syömään täsmällisesti 20 yli 2 ja 20 yli 6 vaihdettiin vaippa ja jatkettiin unia.

Sunnuntaisin mulla soi herätyskello yhdeksältä ja Tuhina heräsi joskus vartin yli yhdeksän. Kirkossa käytiin kesken sakriksen ensimmäisen kokouksen syömässä keittiössä ja Tuhina nukahti olkapäälle. Olisi vaan pitänyt antaa nukkua siinä kun siihen kerran nukahti. Mutta kun hän vähän ähisi ja pyöritti päätään ajattelin että hän saisi paremmin nukuttua jos nostan hänet penkille. Ja siihenpä sitten heräsi. Apuyhdistyksen aikana Tuhina oli jo oikein itkuinen, eikä maito kelvannut, joten tällä kertaa alettiin pukemaan heti kun kokoukset loppuivat ja kiirehdittiin kotiin. Onneksi neiti sai nukahdettua autossa ja jatkoi uniaan vielä tunnin verran kotona puoliskoni vieressä.

Sitten se alkoi taas. Hetken aikaa nukutti autossa kun käytiin antamassa puoliskoni veljelle käynnistysapua ja heräsi kun auto oli pysähdyksissä. Sitten ajettiin anoppilaan viemään pahoinvointilääkettä reissuun lähteville. Jossain vaiheessa Tuhina taas nukahti. Päätettiinkin jäädä vielä puoliskoni veljen ja -pojan kanssa sinne ja Tuhina sai nukutuksi taas tunnin verran ainakin. 


Iltaa kohden taas itku alkoi ja kotona annettiin rintaa ja kokeiltiin taas pullosta vielä lisäksi ja lopulta laitettiin pipo päähän peitto rullalle ja vaunuihin makuupussin sisään nukkumaan. Sinne hän sitten nukahti ennen ilta yhdeksää kuitenkin ja otettiin sisälle sänkyyn vasta kun itsekin kymmenen aikaan menin nukkumaan. Kunhan sai nukahdettua Tuhina nukkui todella hyvin, heräsi ensimmäisen kerran vasta kahdelta ja seuraavan kerran puoli kuudelta.

No tänään oli taas vähän nukahtamis hankaluuksia aamupäivällä mutta ehkä nuo 3kk neuvolassa annettavat rokotteet väsyttää nyt neitiä niin hän nukkuu, saan mieki sitten vähän levättyä. Ja nää on kai vaan niitä univaiheita, neuvolantäti  veikkasi 3kk rintaraivareita.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !