Maidoton

Olen saanut maistella ties mitä ihmeellisyyksiä tämän loman aikana. Äitini joka popsii ja tekee mitä kummallisimpiakin ruokia toi kaupasta heti useampaa eri maidon korvaajaa ja kahta juuston vastiketta.


Soijajuoma on ihan hyvää all-bran murojen kanssa, muita muroja en ole vielä testannut. Kaakaoksi ei oikein sovi, tai saa olla tosi vahvaa kaakaota että peittää sen jauhoisen maun. Ja saa oikeasti olla aika myrkkyä jos minä, joka juon supervahvaa kaakaota muutenkin, sanon sitä vahvaksi. Pelkiltään en uskalla maistaa. Soijajuomaa on nyt testattu tavallista ja luomua ja todetaan että ihan ok, mutta taidan olla sille allerginen ainakin kitalaen ja huulien kutiamisen perusteella. On mulla joskus ihan todettukin soija-allergia mutta en ole tietoisesti käyttänyt muuta kuin soijakastiketta aiemmin.

Kaurajuomaa kerkesin ostaa jo kotiinkin kun kuvittelin että se on ihan hyvää.  No tämäkään ei ainakaan kaakaoksi taivu sitten millään. Mutta sammakkomurojen kanssa meni kunhan lusikassa oli paljon muroja ja vain tippa nestettä. Porkkana-perunasoseen nesteeksi sopi ihan hyvin, minun makuun muusi olisi vain kaivannut rasvaa. Äsken laitettiin uuniin makaronilaatikko jonka munamaito tehtiin tuohon kaurajuomaan. Pelkiltään se on ihan juotavan makuista.

Chocoled flavor riisijuoma on itseasiassa hyvää! Vaikka tottuminen vaatikin reilun puolen litran juomisen niin se on lähempänä kaakaota, kuin tuo soija- tai kaurajuomaan itse sotkettu.

Noista juuston korvikkeista ei sitten sen enempää olekaan kerrottavaa. Cheddar stylessä ei muuta cheddarmaista ollut kuin väri ja tuo minkä paketin heitin jo roskiin piti olla edamin makuinen. No ei sekään kyllä edamilta maistunut. Molemmat on soija valmisteita ja itseasiassa tuo koostumus näin jälkeenpäin mietittynä muistuttaa tofua. Edamin matkijaa yritin syödä myös uuniperunan täytteenä mutta sekin oli minulle järkytys. Äitini kyllä popsi sitä leivän ja perunan kanssa mielellään ja ilouutinen on kai että ei heitetty rahaa/ruokaa roskiin kun äitini on syönyt koko "herkun". Nämäkin näitä makuasioita.


Leivän päällä oli alkuviikolla muussattua avocadoa mikä on oikeasti yllättävän hyvää(!), vaikka puoliskoani lainatakseni näyttää vauvan kakalta. Avocadoa onkin tullut popsittua tällä viikolla ihan pelkiltään ja myös tortillan välissä. Nyt loppuviikon levittelen beceliä leivälle.

Nyt on testissä kahta erilaista riisijuomaa joita en vielä ole maistanut. Isosiskoni nappasi hyllystä myös kookosjuoman. Tuota kookosta voisin lainata sen verran että kokeilisin miltä maistuu siihen sotkettu kaakao.

Ja joo turhaan pelkäsin että olisin nirsompi uudella ruokavaliolla ja maidon tulo hiipuisi. Nyt kun on katsonut saako jotain syödä vai ei on ehkä tullut muutenkin keskityttyä enemmän myös ruoan laatuun ihan vahingossa.

4 kommenttia

 1. Mantelimaito on myös hyvää ja kokeilemisen arvosta ellet oo sille allerginen. Sitä saa myös tehtyä itse. :) rohkeasti oot lähteny uusiin makuelämyksiin ;)

  -Sinkkane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäkin mulle kaupassa ehdotettiin, mutta vähän epäillään että sekin kutittaa kun joskus pähkinä ja manteliallergiakin todettu :D parhaani mukaan yritän olla välittämättä lukuisista allergioistani :D

   Poista
 2. Ihana kun mainitset niin monesti kaakaon, en taida olla ainut aikuinen joka sitä juo jatkuvasti :D En juo kahvia enkä oikeastaan teetäkään, mutta kaakaota olen yleensä juonut joka aamu ja ilta. 7 lusikallista kuppia kohden :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en koskaan juo kahvia. Jotain yrtti/marja/roibos-teetä ihan satunnaisesti mutta saatan melkein olla kaakao addikti :D raskausajan hirvittävään närästykseenkin paras apu oli kylmä kaakao :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !