Maanantai

Herätään Tuhinan kanssa syömään vähän ennen kuin puoliskoni herätyskello soi puolikahdeksalta, Puoliskoni vitsailee ja menee suihkuun. Minä vaihdan Tuhinan vaipan ja hoidetaan aamurasvaus ja vaatteiden vaihto samalla, kerho alkaa 0930. Yhtäkkiä meillä on täys riita päällä siitä mistä näkee onko ulkona pakkasta. Tuhina alkaa itkeä kesken riidan, minä otan hänet syliin, yritän vaihtaa äänensävyä ja -voimakkuuta ja ilmoitan ettei me tulla kotiin ennen kuin puoliskoni on pyytänyt anteeksi. Haukkui mua tyhmemmäksi kuin omat kenkänsä. Nopea sori ja pari pusua sitten hän juoksee kouluun.

Tiedän että tänään on keskiviikko, pari viikkoa sitten luulin torstaina että on tiistai..., mutta se tunne. Eikö kaikki perus maanantait ole just tollasia: hirveä kiire, kärty päälle, riita pystyyn, nopeesti anteeksi ja syöksy ulos tai sitten tunti koulun/töiden alun jälkeen tulee tekstari tai me kyllä kirjotellaan whatsappissa ja sata sydäntä ja hymiöitä iloisia ja surullisia. Ja myönnän kyllä syyllistyneeni tuohon raivopääkiirekärtyn roolin töissäkäydessä ja valitettavasti välillä vieläkin vaikken töissä enää käykään.

Inhottavasta alusta huolimatta tästä tuli tosi hyvä päivä.

Lähdettiin vasta 0930 kotoota, mutta kerhon ohjelma ei ollut ehtinyt alkaa,  eli oltiin ajoissa! Tää oli nyt se seurakunnan perhekerho. Tuhina nukkui taas eli vaunun kopassa kannoin hänet sisälle ja jäätiin lattialle istumaan. Niiden kahden tytön äiti jonka kanssa viime viikolla tuli ihan vähän lopuksi puhuttua moikkasi heti sisään mennessäni. Ja uusi tuttavuus, se äiti joka on myös siellä neuvola ryhmässä ja jonka kanssa juttelin enemmänkin silloin ekalla kerralla oli myös paikalla.

Alussa sytytettii kynttilä, siihen laulettiin se sama laulu kuin muskarissa, kerhotäti puhui jokusen sanan tulevasta Mikkelinpäivästä ja enkeleistä, kuunneltiin kaksi enkeleistä kertovaa iskelmää, tai siltä ne kuulosti. Ei niitä oikein kukaan kuullut kun samantien kun ensimmäisestä laulusta kuului mieslaulajan ääni joku tyttö alkoi itkeä isi ikävää. Laulujen jälkeen suunnattiin taas kahville. Uskaltauduin näiden kahden äidin seuraan ja Tuhinakin heräsi.
Kerhon jälkeen juteltiin kirkon pihalla vielä hetki. 

Ystävälläni oli tunnit keskustassa joten yritin ehtiä moikkaamaan häntä, mutta myöhästyttiin. He olivat päässeet jo 15yli kun olin paikalla 20yli. Noh varasinpa sitten itselle hieronnan. Palattiin kotiin päin ja kurkin näkyisikö tyttöjä puistossa, heidän äiti mietti puistoilua kerhon päätteeksi. Huomasin kahdet tuplarattaat ja pinkit haalarit kauempana risteyksessä joten rohkenin mennä heidän luokseen. Jonkun aikaa juteltiin siinä vähän vauvoista ja miten nämä äidit olivat tutustuneet. Muut miettivät mitä seuraavaksi ja kysyivät meitäkin mukaan pulla kahville läheiseen kahvilaan.

Tää olikin kiva paikka! Kahvila sijaitsee kerrostalon pohja kerroksessa ja sinne on kaksi ovea. Molemmissa päissä liuskat vaunuja/pyörätuoleja varten. Tuplillakin mahtui sisälle ja vaunuilla oli tilaa olla pöytien vieressä kun mentiin kauemmalle ovelle. Kahvila on Carean, eli sairaanhoitopiirin, ylläpitämä ja työntekijöissä oli useampikin kehitysvammainen (pahoittelut, en osaa tätä nätimmin sanoa, urheiluopistossa puhuttiin liikuntarajoitteisista mutta se ei nyt kuvaa tätä tilannetta.) Palvelu oli osittain jopa yli-innokasta. 

Meidän poppoossa oli minä ja nukkuva Tuhina, tytöt ja tyttöjen äiti, neuvolaryhmästätuttu äiti hänen tyttö ja Tuhinaa 4pv nuorempi poika ja isä eli pappa koiransa kanssa. Ja yli-innokas palve lu sisältää myös rapsutuksia ulkoilmasta nauttivalle koiralle, useammin kuin kerran, pöytään tarjoiltua santsikuppia ja tehokasta pöytien tyhjennystä. Meillä tai ainakin mulla oli oikein kivaa, mukava kahvila ja hyvää seuraa, eikä pullatkaan olleet hinnalla pilattuja. Vai tietääkö joku muu mistä saa pullan ja kaakaon kolmella eurolla? Oppipojassa Rovaniemellä sai, mutta vain koska koulun opiskelijana sai alennuksen.

Puoliskoni soitteli jo 12 jälkeen, koulusta päästyään, me kotiuduttiin yhden aikaan. Tänään katottiin netflixistä muutama jakso eteenpäin, tällä hetkellä menossa hawaii five-0 ja hemmoteltiin itseämme kebabilla. Kyllä, söin elämäni ensimmäisen kebabrullan, nälkä lähti. Tuolla lähipitseriassa jo tunnetaan meidät, kohta varmaan osaavat osoitteenkin pelkän nimen perusteella. Tai siltä se tuntuu vaikka viime aikoina oonkin hyvin ryhdistäytynyt ton keittiön kanssa sekä kokkaus- että tiskauspuolella.

Illemmasta käytiin Tuhinan kanssa vielä vaunuilemassa, puoliskolleni tarjouksesta Jaffaa ja Tuhinalle vaippoja ja harja. Oon totaalisesti kadottanut sen mikä tuli äitiys pakkauksessa. No ihmettelin niitä vaippoja ja unohdin koko harjan. Ostin ensimmäistä kertaa itse vaipat! 

Tähän asti ollaan käytetty lahjuksia. Ystäväni sai vauvan huhtikuussa ja jo kesällä meille kotiutui heille pieneksi jääneitä 1koon vaippoja. Babyshowerista kannoin kotiin paketin Liberon 1kokoa ja Toujoursin 3kokoa sekä vaippa kakun muodossa paketilliset Natyn 1koon ja Muumin 2koon vaippoja. Babyshowerin jälkeen sain ystävältä vielä paketin Pampersin 1kokoa. Puoliskoni eno vaimonsa kanssa toivat liberon 2kokoa kun tulivat ensimmäistä kertaa vauvaa katsomaan. Isoäitini laittoi serkuilta ylijäämä Pampersin 3koon vaippoja puolipakettia. Ristiäisiin serkkuni toi ystävältä terveisinä vielä kunnon lastin pieneksi käyneitä 2koon vaippoja. Ja nyt kulutetaan tuota Toujoursin 3kokoa.

Päädyin Liberon 3kokoon, 17snt kappalehintaan 88vaipan pakettiin. Harkitsin kyllä myös Pamperssia, NewBorn 3koossa jossa on kosteusindikaattori tai BabyDry, toisessa 60 toidessa 66 vaippaa ja kappaleelta melkein 30snt. NewBorn houkutteli mutta valitsin sen jossa on eniten vaippoja.

Kauppaan mennessä Tuhina söi tuttia koko matkan, mutta kaupassa taisi iskeä väsy, kuumuus ja masu yhtäaikaa ja neiti matkasi kotiin sylissä. Pahoittelen kuvatonta postausta, puhelimen muisti herjaa koko ajan ja toisaalta en ole kertonut blogista täällä kellekään niin enpä ajatellut ensimmäisenä sitä pamauttaa kysymällä saanko kuvata ja ladata lapsesi/sinun kuvia nettiin.

Nyt kiireesti nukkumaan,  huomenna vauva-vanhempiryhmä :)

* * * * * * * * * * 

Ensimmäinen yösyttö takana, Tuhina heräs 10 yli 2, mutta miten ihmeessä tässä kuuluu uudelleen nukahtaa kun Tuhina möyrii ja ähisee ja puhisee minkä kerkiää, vähän väliä luulen ettei se nukukaan... ja nyt kello on jo yli kolme... aika siirtyä omaan sänkyyn?

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !