Helmikuu 2023


Helmikuu uudessa kodissa! Ai että. Huomattavasti lämpöisemmässä uudessa kodissa. Lumitöitä sai tehdä muutaman kerran. Saunaa lämmitettiin kalenterin perusteella vain kolme kertaa, mutta sähkölaskun tultua en taida luottaa kalenteriini. Mummu oli meillä helmikuun ensimmäisellä viikolla. Tavarat etsivät paikkojaan oikeastaan koko kuukauden ja no, osa etsii paikkaansa vieläkin. Tuo harmaassa ruukussa oleva kasvi tosin tuli elmänsä päähän aivan liian aikaisin ja pelastusyrityksistä huolimatta sitä ei enää ole. 


Ostettiin uusi sohva! Jah noh. Mie tykkään siitä, se on pienempi ja erikätisempi, kuin vanha valtava sohva. Se valtava jouluna 2013 ostettu sohva oli oikea löhösohva. Kaikkiin muihin koteihin se on sopinut mukaan, koska se on ollut niihin asuntoihin oikean kätinen, sohvalla istuessasi divaani oli siis vasemmalla puolella. Mutta nyt uuteen kotiin se oli ihan liian iso ollakseen vielä väärän kätinenkin. Koon kanssa olisi siis pärjätty.

Uusi sohva on vihreä ja pienempi. Se on tosi kiva! Ja sen alta mahtuu imuroimaan ilman, että sitä nostaa! Mutta ehkä juuri sen takia tai sitten koska meillä ei ole vielä verhoja olohuoneessa, ensisilmäyksellä sohvasta sai toimisto tai odotusaula vibat. Nyt siihen on kyllä jo tottunut ja ongelmahan ratkeaa parilla sisustustyynyllä ja niillä verhoilla. 


Ystävänpäivää vietettiin vähäsen. Käytiin lounaalla kaupungissa, ja saatiin parkkisakko, koska toisella puolen katua olisi ollut 1h parkit, mutta me oltiin väärällä puolella jossa olikin 30min pysäköintiaika. Niin että hyvää ystävänpäivää. Ylitettiin aikamme about 10minuutilla.... Päätettiin hakea pojat eskarista ja päiväkodista vähän aikaisemmin ja mentiin luistelemaan. Se oli tälle talvelle ensimmäinen kerta koko perheen kesken. Ja totta kai, sauna ajastukselle odottamaan ja luistelun jälkeen suoraan saunaan. Aah, ihanaa kun saa mennä saunaan milloin haluaa!

Kävin myös tekemässä yhden päivän sijaisuuden. Päivän kohokohta oli puukässän tunti. Sain rehtorilta luvan viedä oppilaat vaikka kuvisluokkaan tekemään jotain aivan muuta. Puukässäluokan ovella kerroin oppilaille, että nyt on tämmönen tilanne, olen teidän ope tänään ja meillä on vaihtoehto olla ensimmäinen tunti kuvisluokassa ja toinen omassa luokassa tekemässä jotain, koska mä en tiedä mitä ootte tehneet kässätunneilla enkä tiedä saadaanko me niitä eteenpäin.


Noh, oppilaat halusivat kuitenkin jatkaa käsitöitään. Onneksi tunnille tuli mukaan myös ohjaaja, joka osasi kertoa minullekin missä ollaan menossa ja tunnin lopputulos oli, että kaikki saivat työnsä valmiiksi ja ainoastaan kaksi ei lähtenyt toimimaan kuten piti. Noilla oppilailla olikin aivan mahtavat ryhmätyötaidot! Siellä autettiin kaveria pyytämättä, neuvottiin ja saatettiin tehdä kaverin puolestakin vähän matkaa, että kaveri pääsi sitten itse jatkamaan. Olipa mahtava onnistumisprosentti ja kaikille jäi hyvä fiilis tunnista! 

Ennen hiihtolomaa ehdittiin tehdä myös yhdenyön reissu helsinkiin, kun Nupulla oli allergiakontrolli Meilahdessa. Meillä on nyt ollut allergia-asioissa hoitosuhde Meilahteen 5 vuotta. Reissuun mahtui iltapala kummityttöni luona, sieltä mentiin yöksi isotädille. Ja aamupuuron jälkeen otettiin isotäti ja Kirppu mukaan ja lähdettiin kohti sairaalaa. Isotäti oli Kirpun kanssa sillä aikaa, kun minä olin tutkimukissa ja lääkärillä Nupun mukana. 


Sittenpä tulikin hiihtoloma ja maaliskuu. Ja edelleen vain mietin, että olispa mulla sukset! 

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !