Toukokuu 2023


Toukokuu tuntui olevan jo osa kesää ainakin lämmenneiden säiden puolesta. Jalkapallo, päiväkoti, koulu ja eskari rytmittivät vielä arkea ja iltojen venyessä valoisuuttaan myös iltapala aika alkoi pikkuisen lipsua seitsemästä kohti kahdeksaa. 


Vappuna tehtiin kevään ensimmäinen pyöräretki, käytiin joella saaressa syömässä jäätelöt. Kesän rullaluistelukausi tuli avattua, mutta luistimet on kyllä edelleen huoltamatta. Toisaalta ei niille niin paljoa tullut kilometrejä viime kesänä, että ehkä se nyt ei tällä kertaa haitannut. Vietiin lapset ensikertaa laavulle, syötiin makkarat iltapalaksi ja tultiin kotiin. Niin pieni ja silti aivan valtava juttu. Näitä olisi kiva tehdä useamminkin. 


Neljävuotiaan neuvola oli huhtikuussa, mutta neuvolalääkäri oli erikseen ja sen jälkeen jäätiin vielä hetkeksi Ässän ja Kirpun kanssa leikkihuoneeseen tutkimaan leluja.
Äitienpäiväkin oli täydellinen. Vietettiin jo etukäteen lauantaina äitienpäivää mummin ja papsun luona, jotta kaikki äidit saisivat viettää omanlaistamme äitienpäivää. Perjantaina äitienpäivälahjaa hakiessamme mietittiin puoliskoni kanssa, että mitä me sitten sunnuntaina oikeastaan tehtäisiin, koska mun äitienpäivähaaveeseen kuuluu isommalla perheellä vietetty aika. Mun äiti, mummo ja isoäiti asuvat kauempana, joten luonnollisesti mummin ja papsun luona vietetty äitienpäivä olisi ollut mun toive ja talviturkkien heitto. Ajattelin että voitaisiin tehdä talviturkkien heitosta äitienpäivän perinne.

Yks kaks Nuppu sai kutsun jäädä yökylään serkkujen kanssa, Jekkukin halusi jäädä ja hetken päästä kutsu koskikin koko perhettä. Sitten tajuttiin, että sunnuntaina on äitienpäivä, että kotiin vaan kaikki, mutta todettiin, että oikeasti halusinkin viettää äitienpäivää siellä, eikä meillä ollut kotona suunniteltu mitään. Lasten äitienpäivä lahjat avasin sitten sunnuntai-iltana kotiuduttuamme. Ja se talviturkkikin jäi mummin ja papsyn uima-altaaseen jossa vesi oli silloin muistaakseni 17 astetta lämmintä.


Ruohonleikkurin saloihin tutustuttiin ja meistä on tullut aika hyvät kaverit. Kuulokkeet päässä ruohonleikkuu on oikeasti aika rentouttava aivot narikkaan projekti. Tänään katselin pihamaatamme taas sillä silmällä, että huomenna voisi olla pyykki- ja nurmikonleikkuupäivä. Omenapuu kukki toukokuussa, mutta en ole tullut ihmetelleeksi näkyisikö siellä jo omenan alkuja. 

6 kommenttia

 1. Ihania kuvia ja muutenkin kaunis positiivinen postaus toukokuustanne. Ihanaa kesää teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä kuvista tykkään kyllä itsekin! :) ja samoin, ihanaa kesää myös sinne :)

   Poista
 2. Niinhän se kai usein ainakin pienten lasten kanssa on, että ei sen yhdessä tekemisen tarvitse kovin ihmeellistä ole. Kauan kauan sitten oltiin siskon perheen kanssa laivaristeilyllä Tukholmassa ja alle 6-vuotiaiden mielestä hienoin juttu oli hytin yläsänky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämäpä juuri! Lapsille se kaikkein paras kohokohta on hyvin usein joku sellainen mitä aikuinen ei edes tajua. Siitä lapsen uteliaisuudesta ja innosta yritän ottaa oppia itsekin. 😊

   Poista
 3. Ihania kuvia, toukokuu meni kyllä hirmu nopeasti...

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !