Puolivuotias

29.10.2019                  Tämä päivä tuli nopeasti, hurjan nopeasti! 


Puolivuotiaan elämäsi aikana olet saanut kaksi hammasta. Ensimmäinen tuli näkyviin pari viikkoa sitten ja toinen tuli näkyviin kaksi päivää ennen 6kk päivääsi. Hampaiden tulo ja syysloma sotkivat unirytmiäsi ja olit hieman kikkuinen. Toisen hampaan läpitullessa mittasimme sinulta kuumettakin ensimmäistä kertaa ikinä yli 38 astetta. Sinä olet meidän lapsistamme ensimmäinen, joka ei pidä pienten lasten panadolliuoksesta.

Puolivuotiaaksi ehtiessässi olet maistanut mangososetta, mustikkaistasosetta ja kaurapuuroa luumusoseen seassa. Olet syönyt luumusosetta, pureskellut kurkkutikkuja ja keitettyä fusilli pastaa ja ihan vähän pyöritellyt  keitettyjä porkkanan palasia suussa. Tunnistat lusikan ja tiedät selvästi mitä pilttipurkin esiin tuleminen tarkoittaa. Sinä myös suutut, jos muut syövät ja sinä et saa suuhusi mitään.


Olet oppinut pyörimään napasi ympäri kellon viisarin lailla. Olet oppinut mönkimään pyörien ja kierien paikasta toiseen. En silti ihan vielä laske sitä ryömimiseksi. Sitteriin sinua ei meinaa enää saada pötkölleen ollenkaan vaan istua pönötät siinä ja saat itse otettua jo melkoiset vauhdit. Istut tukevasti syöttötuolissa ja hetkiä lattialla. Kaatumisen suojarefleksitkin ovat alkaneet löytyä,

Puolivuotiaana lempilelusi on pehmeä mustekala. Lempi ihmisiä taitaa olla toistaiseksi koko perhe. Soselemppari on luumu, mutta en tiedä onko se mielestäsi paras maku, vai tutuin maku.


Puolivuotiaana hiuksesi ovat kasvaneet jo niin pitkiksi, että ne meinaavat tulla silmillesi. Pituuden puolesta tekisi mieli vähän napsaista saksilla, mutta ei kuitenkaan haluta sitä tehdä. Pidempien tummien hiusten alta siintää vaaleaa tyvikasvua ja uusia hiuksia. Eiköhän sinustakin blondi tule. kuten Nupusta ja Jekusta. 

Puolivuotiaana olet kokenut ensimmäiset pakkaset ja lumisateen. Olet kokeillut keinumista. Ja jos hampaiden tuloon liittyvää kiukkua ja huonoja öitä ja lyhyitä päiväunia ei lasketa, olet edelleen maailman tyytyväsin vauva. Tai ainakin mitä vauvoihin tulee meidän perheessämme.


Puolivuotisneuvolassa mitattiin pituutta täsmälleen saman verran kuin 5kk neuvolassakin. Painoakin oli tullut noin puolikiloa. Terveydenhoitaja varasi 7kk mitoille ajan ennen kuin ehdin pyytää. Ei olla huolissamme, sinulla kun on kuitenkin niin mainio ruokahalu. Nyt kun iltasoseen lisäksi otetaan aamupäivään sose&puuro maistiaiset ja lisätään aterioita alkaa painokin varmasti taas nousta, vaikka myös energian tarpeesi kasvaa koko ajan.

Neuvolan jälkeen käytiin viemässä kummitädiltä saatu valokuvakehys kaiverrettavaksi ja samalla reissulla käytiin ostamassa hammasharja, nokkamuki ja pillimuki. Olethan jo puolivuotias, joten voit opetella juomaan jostain muusta kuin tuttipullosta. Varsinkin kun tuttipullo ei kelpaa sinulle lainkaan eikä tutti kuulu suosikkeihisi.


Sinä olet ihana, pyöreäposkinen, hymyilevä ja meiden perheelle niin hurjan rakas vauva! Sinä olet onnenpoika, tarkoittaahan nimesikin onnellista ja toivon että onnellinen saat olla aina. 

2 kommenttia

 1. Ihana kuulla teidän puolivuotiaan kuulumisia <3
  Kuulostaa niin tutulta kaikki maistelut, neuvolat sun muut. Meidän puolivuotias on toistaiseksi vielä hampaaton. Kuola valuu ja kaikkia hierotaan ikeniin, että eiköhän ne sieltä tuloaan tee, saa nähdä millä tahdilla. Ja hei pillipullo!! Sellasen vois meillekin metsästää jostain, olen lasten serkuilla nähnyt ja näyttää kyllä näppärältä vekottimelta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo nokkamuki on nyt jäänyt oikeestaan kaappiin kokonaan, tosi nopeasti oppi ton pilli tekniikan 😊 ei haittais mua vaikka olis vielä hampaaton.... Onneksi ei oo vielä keksiny miten äitin sa kiljumaan kesken imetyksen, mut silti mie tällä hetkellä pelkää sitä puremista 🙈

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !