Kuinka usein... - blogihaaste

Mulla on tässä julkaisujonossa viimeinen kesäpäivä ja ajatuksia äitiydestä, unelmista ja arjen hallinnan pyörteistä sekä liuta muita kuulumisia... Mutta en millään malta jättää tätä kuinka usein haastetta odottamaan. Bongasin tämän hauskan haasteen Tusinakodin Reetalta ja tähän on pakko vastata vaikka mua ei kukaan haastanutkaan mukaan. Niinpä siis pidemmittä puheitta.

Kuinka usein...


Vaihdat lakanat?
 Aina silloin, kun puoliskollani on aamuvuoro. :D Eli kerran tai pari kuussa, joskus useammin. Rippuu onko joku käynyt syömässä suklaata salaa peiton alla tai onko joku puklannut tavallista enemmän.

Vaihdat pyyhkeet? Kerään kaikki pyyhkeet pesuun epämääräisen usein, vähintään parin viikon välein. Jos jollain kaatuu mehut tai vedet lattialle, ne kuivataan ja heitän sen pyyhkeen koneeseen heti (paitsi jos kone sattuu olemaan jo päällä) ja kerään kaikki pyyhkeet sen kavereiksi, olkoon sitten kerran käytettyjä tai viikon käytössä olleita. 


Soitat äidille/isälle? Mie soitan äidille ja isille useammin kuin mitä puhutaan :D Mutta puhutaan varmaan pari kertaa kuussa äidin kanssa ja isin kanssa sitten ainakin kerran kuussa. Miehän siis soitan aina kaikki läpi. Jos soitan äidille, enkä saa vastausta, soitan seuraavaksi isille ja sitten siskoille. Ja sama siskoille tai isille soittaessa. Kunhan joku joskus vastaa ja saan kerrottua asian edes jollekin. :D

Näet vanhempiasi? Äidilläni on tavoite nähdä lapsenlapsia kerran kuussa, eli äitiä nähdään vähintään kerran kuussa. Joskus nähdään heti kuun alussa ja seuraavana kuuna vasta kuun lopussa, mutta kerran kuussa kuitenkin. Isiä nähdään aina Jyväskylässä tai muuten reissatessa.


Käyt leffassa? Öööhöm. en ikinä? Aikaan ennen lapsia, me asuttiin muutaman kymmenen metrin päässä leffateatterista ja käytiin varmaan kerran tai pari kuussa leffassa. Viimeksi käytiin Leffassa muistaakseni Jyväskylässä kesällä 2018. Minä, puoliskoni ja pikkusiskoni ja leffa oli the Tag, se oli hauska!


Föönaat hiukset? Joskus juhliin. Eli ehkä kolme kertaa vuodessa.


Putsaat lattiakaivot? Hiuksiani nypin lattiakaivon kannelta jokaisen suihkun jälkeen, mutta ihan oikeen että ottaisin kannen pois ja putsaisin - liian harvoin, ainakin puoliskoni mielestä, koska yleensä hän joutuu tekemään sen. Nyt tosin putsasin sen oikein harjalla jynssäten viikonloppuna. Sitä ennen ehkä tänne muuttaessamme.


Käyt metsässä? Aika harvoin tällä hetkellä. Joskin katselen metsää päivittäin ikkunasta.


Käyt suihkussa? Suihku on mun paheeni. Kesällä käytiin saunassa kaksi kertaa viikossa ja silloin kävin sitten kotona suihkussa vaan tarvittaessa, eli ehkä kerran kuussa. Nykyään käyn suihkussa jos paleltaa. Käyn suihkussa jos itkettää. Käyn suihkussa jos väsyttää. Käyn suihkussa aina ennen koulutuksia ja asiakastapaamisia ja juhlia. Joskus käyn suihkussa kolme kertaa päivässä ja joinain viikkoina vain kerran.


Sanot läheisille, että rakastat heitä? Lapsille aina iltaisin ja muutaman kerran päivän aikana ja puoliskolleni aina kun lopetetaan puhelu tai jompikumpi lähtee pois kotoa. Muille läheisille ei taida tulla sanottua.

Tarkistat kuivakaapin sisällön? ööööööö höm. Liian harvoin ja taas toisaalta se on aika tyhjä, ettei siellä juuri ole tarkistettavaa.

Luuttuat lattiat? Yleensä imurointia seuraa aina lattianpesu. 


Peset vessat? Vähintään joka toinen viikko.


Puhdistat liesituulettimen? Oi kuinka toivoisinkaan, että meillä olisi liesituuletin.

Syöt noutoruokaa? Muutaman kerran kuukaudessa. Joskus on sellaisia viikkoja, että tulee haettua parina päivänä putkeen ensin hampparit ja sitten kiinalaista ja vielä pitsat päälle. Ja välillä huomataan syöneemme kotiruokaa koko kuukausi.


Valehtelet? Ei ole tapana valehdella. Paitsi joskus kyllä huijaan lapsia ja joskus huijaan myös itseänikin, kun en vaan muista asioita.


Riitelet suhteessa? Joskus on kausia kun tuntuu että riidellään koko ajan ja joka asiasta ja joskus taas hoksaa ettei ole tullut riideltyä pitkään aikaan. Puhumalla kaikesta selviää ja tällä hetkellä meillä riitelee lapset.

Sheivaat? Silloin kun havahdun etten taaskaan muistanut kaivaa epilaattoria esiin ajoissa sheivauksen jälkeen. Eli sääret ehkä kerran kahteen kuuhun. Kainalot kerran tai kaksi viikossa.


Vaihdat hammasharjan? Kun huomaan puoliskoni vaihtaneen omansa, uskon että minunkin on aika vaihtaa. Eli muutaman kerran vuodessa. Ei ehkä ihan 3kk välein kuitenkaan.


Käyt kirjastossa? Harvoin. Meidän lapset on liian energisiä kirjastoon enkä jaksa hyssytellä. Rakastan kirjoihin uppoutumista, mutten osaa lukea lapsilleni. Viimeksi kävin kirjastossa tulostamassa yhden paperin. 


Peset peitot ja tyynyt? Jekulla ja vauvalla on edelleen äitiyspaukkauksen pienet vauvapeitot, joten ne pesen varmaan pari kertaa kuussa lakana pyykin seassa. Nuppulla on iso peitto ja sen pesen samoin kun oman ja puoliskonikin peiton: satunnaisesti hetken mielijohteesta sekä tarvittaessa. Tänä juoluna on Jekun vuoro saada iso peitto! Lasten tyynyt tulee pestyä pari kertaa vuodessa, mutta meidän tyynyjä harvoin.


Syöt herkkuja? öööö Mie voisin elää napostelemalla. Jotain kivaa pikkunälkään koko ajan, maha pysyy täynnä eikä tartteisi turhaan tuhlata aikaa pysähtymällä kokkaamaaan ja syömään...  Herkutellaan puoliskoni kanssa varmaan 4/7 iltaa viikosta. Ja suklaata syön aina kun sitä on. Ja oikeastaan olen myös aika haka piilottamaan herkkuja, että yksi karkkipussi saattaa kestää useamman viikon.


Soitat anopille? Silloin tällöin. Ehkä kuukauden parin välein, viestitellään kyllä enemmän ja nähdään useammin kuin soitellaan.


Peset rintsikat? Imetysliivit vaihtuu 1-2 päivän välein. Niistä tulee koppurat jos maitotulva yllättää. Tavalliset rintsikat vaihtaisin aina sen mukaan minkä väriset on pyykissä - eli pari kertaa viikossa ja urheiluliivit pesen joka käytön jälkeen.

Leivot? En ikinä. Okei joulutorttuja joo pari kertaa joulukuussa, pipareita kerran joulukuussa ja täytekakkuja yritän räpeltää lasten synttäreille aika kehnolla menestyksellä. Omia synttäreitä en tänä syksynä edes muistanut viettää. Pitsatkin tehdään valmispohjaan.

Siivoat jääkaapin? Haluaisin siivota meidän nykyisen jää-viileäkaapin kaatopaikalle. Se oli lievästi ällöhkö jo vuosi sitten tänne muuttaessamme plus meillä ei ole lainkaan pakastinta. Mutta joo, päiväyksen ylittäneet purkit siivotaan ehkä kerran kuussa. - siis puoliskoni tekee tätä useammin. Ovet pyyhin aina samalla keittiön tasojen kanssa ja jos nyt ei iske jokin uudenvuoden jääkaapinsiivousinspiraatio, siivoan jääkaapin sisältä jos sinne on kaatunut jotain.

Käyt puntarilla? Raskausaikana kävin aina kun näin vaa'an, mutta meillä ei kotona sellaista edelleenkään ole, joten käyn yleensä äidin ja isin luona puntarilla.

Komennat miestäsi? En mie komenna puoliskoani. En mie aina ystävällisesti pyydä ja puhu, mutta en mie kyllä käske häntä tekemään yhtään mitään.

Syöt irtokarkkeja? Aina kun niitä on tarjolla. Mutta ostan irtokarkkeja ihan satunnaisesti ehkä muutaman kerran vuodessa.

Vierailet isovanhempien luona? Minun mummoa ja pappaa nähdään yleensä aina, kun käydään Jyväskylässä. Viime kesänä Nuppu sai viettää itsekseen kolme yötä heidän kanssaan mökillä. Toisinaan he myös pysähtyvät matkanvarrella meille, kun ovat menossa pääkaupunkiseudulle tai sieltä kotiin. Isoäitiä ja isoisää taas nähdään yleensä kesäisin, silloin kun mennään länteen. He näkivät Nupun ensimmäistä kertaa noin puolivuotiaana, uutenavuotena 2015. Jekun he, isoäiti ja isoisä, näkivät ensimmäistä kertaa parikuisena kun vietettiin heidän synttäreitä piknikristeilyllä. Vauvan he näkivät ensimmäistä kertaa nyt syyskuussa serkkuni häissä. Ollaan viimeksi vierailtu heidän luonaan kaiketi kesällä 2018.


Peset pyykkiä? Pitäisi pestä päivittäin 1 kone, niin kerkeisin viikkaamaan vanhat pois alta, ja saisin pyykkihuollon pysymään kurissa... mutta yleensä pesen parina päivänä viikossa useamman koneellisen ja hukutan itseni viikattavien vuoreen.


Imuroit kotisi? Keittiö pitäisi oikeasti imuroida jokaisen ruoan jälkeen ja eteinen joka kerta kun lapset tulee pihalta sisälle, mutta imuroin ne silloin kun siivoan eli noin kerta viikkoon. Ruokapöydän alta imuroin yleensä samalla kun imuroin olohuoneen, siinä kun ovat vierekkäin. Olohuoneen imuroin ehkä liian usein, koska se on helpoin pitää siistinä, joten imuroin sen lähes päivittäin. Ja makkarit imuroin sillon kun ne siivotaan.

Perheessä kinataan vaatetuksesta? Ei meillä kinata varsinaisesti vaatetuksesta, mutta pukemisnopeus aiheuttaa mulle harmaita hiuksia ja känkkäränkkiä varsin usein. Tai on meillä tässä viilenevien ilmojen mukaan alettu vähän vääntää säähän sopivista kengistä. Mutta eipä muuten.

Käyt hammaslääkärissä? No en kovin usein.... Viimeksi olen käynyt hammaslääkärissä syksyllä 2016

Käyt kaupassa? Rippuu vähän millä asialla pitää käydä. Puoliskoni hoitaa suurimman osan ruokaostoksista ja herkkuostoksista ja mie käyn yleensä ostamassa jotain tiettyä esim. vaippoja tai suklaata tai synttärilahjoja ja pyykinpesuaineet. Ehkä siis kerran viikossa.

Peset ikkunat? Tää on mun lemppari näistä kysymyksistä. Meidän ihana varamummo kävi viime kuussa pesemässä meidän olohuoneen jätti-ikkunan. Itsehän en ole pessyt tämän asunnon ikkunoita ikinä... Ikkunoiden pesu on kivaa, mutta tartteisin sanomalehteä niiden kuivaamiseen. Mua alkaa ärsyttää kaikki raidat ja pölynukkaset, joten parempi että joku muu hoitaa, muuten se homma ei ikinä lopu. Lasten sormenjäljet pyyhkäisen ikkunoista pari kertaa vuodessa juhlia varten sen hetkisen likaisuuden mukaan.

Vaihdat sukat? Tarpeen mukaan. Okei avaan tätä vähän, koska oikeasti sukkien vaihtamattomuus olisi ällöttävää. Mie olen kotona aika usein (tälläkin hetkellä) paljain jaloin vaikka meillä on tosi kylmä joten olen oppinut käyttämään villasukkia ilman sukkia. Yleensä mulla on sukat jalassa vaan sen aikaa, kun olen jossain muualla kuin kotona. Ja jos mulla on ollut sukat vaan kävellessä tuon 400m kaksikertaa päivässä päiväkodille ja takaisin kotiin, niin ne sukat saattaa eksyä sängyn vierestä jalkaan parina päivänä peräkkäin. Mutta sitten taas on niitä päiviä kun hukkaan sukkani ja käytän kolmet sukat päivässä.  


Olet eri mieltä miehen kanssa? en tiedä, kysyin puoliskoltani eikä hänkään tiennyt.


Ostat uusia vaatteita? HARVOIN! Tänä syksynä oon ostanut kahdet farkut, yhden hameen ja yhdet jumppa pöksyt ja puoliskoni hankki äitienpäivälahjaksi mulle lahjakortin jolla ostin imetysliivit. Mun vanhat farkut on ostettu talvella 2011, mun vanhat hameet on ostettu yläasteella, samoin kun vanhat jumppapöksytkin. Ja edelliset imetysliivit on ostettu tietty ennen kun Jekku syntyi ja noh niin. Mie ostan vaatteita yleensä vaan tarpeeseen. Toki nyt ostin kahdet farkut koska maksoin niistä yhteenstä 36e ja no jos edelliset on ostettu 8 vuotta sitten, niin nyt mulla on farkut sitten seuraaville 16 vuodelle :D

Siivoat? joka päivä vähän jotain. Olohuoneen siivoan yleensä joka ilta, koska se on mun lemppari huone siivota. Vessan pesen vähintään kaksi kertaa kuussa. Keittiön pesen kerran viikossa ja eteisen samoin. Makkarin siivoan silloin kun puoliskollani on aamuvuoro. Meidän huone on tällä hetkellä varastona lasten pienille vaatteille jotka odottaa pääsyä seuraavan lapsen luo, joten se ei ole siivouslistalla ensimmäisenä. Lastenhuoneesta ei edes puhuta.

Tarkistat toimiiko palovaroitin? Aina kun jotain kärähtää. Nyt ei muuten hetkeen ole käräytelty mitään.

Peset autosi? Pestään auto ehkä pari kertaa vuodessa. Imuroidaan ehkä yhtämonesti ja roskia kerätään lattioilta ja penkkien välistä aina kun ollaan lähdössä tai tulossa pidemmältä reissulta.

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit? Fiiliksen mukaan. Oma kaappi odottaa taas vuoroa ja lasten kaapeista nappailen pieneksi jääneitä pois melkein joka kerta kun viikkaan vaatteita kaappeihin. Keittiön kaapit kävin läpi kuun vaihteessa, kun saatiin meidän äidin ja isin vanha astiasto.

Siivoat lääkekaapin? Meillä on lääkehylly ja sen raivaan ehkä kahdesti vuodessa.

Puhdistat hiukset harjasta? Aina ennen harjausta ja heti käytön jälkeen suoraan roskiin ja silti niitä hiuksia on aivan joka paikassa jatkuvasti... Vissiin joku karvanlähtöaika.


Melko siivouspainotteinen haaste etten sanoisi, mutta silti hauska! Vastaa kolmeen sun mielestä hauskimpaan kysykymykseen kommentteihin tai linkkaa sun postaus kommentteihin!


Iloista uutta viikkoa! 

Petra - Sängyn alla

1 kommentti

  1. Ikkunanpesu! Varamummu!!! Meille kans! Ikkunanpesu tosiaan on ihan kivaa, mutta sama vika, että mulle vähän turhan iso työ, koska oon liian nipo tuloksen suhteen :D Tätä puuhaa kun tässä muutenkin riittää näiden viiden ipanan kanssa. Mut oi että, määki tahdon meille varamummun! <3 Vastaus siis ikkunanpesukysymykseen, ehkä kerran vuodessa, jos jaksan... :D
    Puhdistat hiukset harjasta: Sama vika, törkeä sulkasato, joten joka kerta ku harjaan hiukseni. Kohta ei varmaan enää tarvii ees harjaa, jos ei tää hiusten lähtö ala helpottaa...
    Sit voisin viel kommentoida tohon leipomiseen, riippuu siitä, mitkä kaikki lasketaan leipomiseks. Jos se pitsan tekokin, jonka mainitsit, niin melko usein. Pohjanki teen itse, mutta ehkä pikkasen eritavalla ku monet muut. Mun pohjassani on pääraaka-aineena kananmunaa, siihen sekotan joukkoon millon mitäkin, esim. raastettua kesäkurpitsaa sekä juustoa, tai jotain hiutaleita jne. mitä kaapista sattuu löytymään. Samaan tapaan myös täytteet. Leivon ja kokkailen siis aikalailla usein, omaan tapaani sotkotellen millon mitäkin. :)

    VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !