Kesäkengät ja ensimmäinen rantapäivä - Viikko 19


Maanantaina sytytettiin grilliin tulet jo ennen päivällisaikaa ja kutsuttiin porukka kasaan grillaamaan. Kun kerran edellisellä viikolla päästiin grillauksen makuun, niin miksikäs ei heti uudelleen. 


Yritin rajoittaa tiistain kuvia, mutta tapahtuma rikkaasta päivästä on tietenkin paljon kuvia. Meillä oli pitkästä aikaa (hmmm kenties ensimmäisen kerran viiteen vuoteen) hoidossa pieni ihminen ja lapset oli tietenkin innoissaan vaikka serkku olikin kovin pikkuinen vielä. Nyt ehkä vähän harmittaa, ettei ruokakuvaaminen tosiaan ole vahvuuksiani, koska puoliskoni teki tuolloin ihan älyttömän hyvää kana-pekonisalaattia. 

Myöhemmin haettiin lasten uudet kesäkengät postista. Tykästyin näihin nauhattomiin lenkkareihin, koska ne on kevyet ja nopeat vetää jalkaan, kuten sandaalit, mutta niissä on kunnon pohja ja ne on kiinteät eikä avoimet kuten sandaalit. En tykkää sandaaleista, mutta ajattelin että nämä olisi helpot kengät kesäksi, kun vetää vaan jalkaan lähtee juoksemaan. Ainut vain että koko 23 oli loppu molemmissa väreissä, joten Jekulle otin koon 24 jossa oli kasvuvaraa 1.8cm ja Elpulle arvoin kokojen 25 ja 26 välillä, koska 25 olisi ollut juuri täydellinen 1.5cm kasvu/käyntivara ja 26 kokoisessa 2.2cm. Otin tietenkin isomman koon ja näin nämä tosi kätevät kesäkengät olivat toukokuussa molemmille liian isot ja lonksuivat juostessa. Silti molemmat tykkäsivät käyttää "ninjago" kenkiään. 

Samalle päivälle mahtui vielä auton imurointi ja rattaiden renkaiden ilmantäyttö huoltoasemalla sekä lasten polkupyörien renkaiden täyttö mummin ja papan luona.


Keskiviikko oli varsin harvinainen päivä, koska herättiin jo kuuden maissa aamuun. Olipa muuten kiiretön päiväkotiin lähtö. Aamupäivään mahtui puistoilu kavereiden kanssa ennen Jekun päiväunia ja Elpun päiväkodista hakua. Sain myös ensimmäistä kertaa leikata puoliskoni hiuksia!

Torstaina oli pyykkipäivä. Pesin myös meidän käytävän maton, joka odotti pesua varmaan koko alkuvuoden. Annitäti tuli meidän kanssa lenkille. Rullaluisteltiin n.5km ja Elpu jaksoi pyöräillä tosi hienosti mukana!


Perjantaina meillä oli taas pieni vieras hoidossa ja poikien päiväunien aikana kaivettiin Elpulle vesivärit pitkästä aikaa. Tehtiin myös hieman epäonninen pyöräretki ankkalammelle, jossa ei muuten ole koskaan näkynyt yhtään ankkaa. Kuuntelin matkalla kuinka Jekun potkupyörä piti kummaa naksuntaa ja tuntui että se vietti vasemmalle. Lopulta takarenkaasta pihisi kaikki ilmat pihalle, kun venttiili irtosi jotenkin ja  puoliskoni tuli "pelastamaan" meitä ja heittelimme kilpaa kiviä veteen. 


Äitienpäivää edeltävä lauantai vietettiin rannalla. Vesi oli vielä aika kylmää, enkä itse heittänyt vielä tässä vaiheessa talviturkkia. Lapset sen sijaan nauttivat vedestä minunkin puolesta. Ja äitienpäivää vietettiin ihanassa auringonpaisteessa mummin ja papan luona. Meistä ei ole koskaan otettu mitään äitienpäivän/isänpäivän perhekuvaa... mutta pitäis ehkä alkaa ottaa tavaksi. Lapset kuitenkin ehti samaan kuvaan. 

viikko 19 = 7.-13.5.2018

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !