Parasta viikolla 8

Parasta viikolla 8 ehdottomasti oli auringonpaiste ja kirpakat pakkaspäivät! Toisin kuin tällä viikolla, viime viikolla pystyi vielä ulkoilla, vaikka päiväkodin pakkasraja ylittyikin. Aamuisin oli vaikeaa nousta sängystä kellon soidessa vartin yli seitsemän. Mieluummin painaisin torkun päälle ja vetäisin peiton korviin. Vihdoin kun on pakko nousta, avaan ensimmäisenä "ruokasalin" ikkunan sälekaihtimia. Voiko olla ihanampaa näkyä kuin auringonnousun värjäämä vaaleanpunainen taivas ja kimmeltävä hanki!

Aamut olivat kiireisiä ja puin Elpun ulkovaatteisiin samalla, kun hän söi aamupalaa. Kuitenkin kun vihdoin päästiin ovesta ulos pakkaseen ja otin ensimmäiset juoksuaskeleet alamäkeen, rattikelkkaa vetäen ja rattaita työntäen tiesin, että tänään on ihana päivä. Mitään en saanut tehtyä loppuun saakka, mutta päivät olivat ihania. Taidan sittenkin olla kevättalven ihmisiä.

Parasta maanantaina:
Varmaan se, että se on ainut päivä kun sain kehuja kuinka ahkerasti olen pessyt pyykkiä. Todellisuudessa pesin vain yhden koneellisen, mutta lajittelin pyykit ja raivasin kylpyhuoneen niin, että sain sieltä lattiat pestyä.Hauskinta maanantaina oli kun puolivahingossa säikytin puoliskoni. Joskin se mitä enenn ja sen jälkeen tapahtui oli vähän puuduttavaa. Elpu nukahti ihan ajoissa, mutta Jekku ei olisi millään päästänyt minua pois lastenhuoneesta ja heräsi joka kerta, kun liikahdin hänen vierestään. Lopulta sammutin lastenhuoneesta myös univalot ja tulin pimeään eteiseen laskemaan sataan Jekun huutaessa perääni. Samaan aikaan puoliskoni tuli sählystä kotiin ja ajattelin hänen laittavan tuulikaappiin valot. Vaan eipä laittanut ja kun hän lähestyi sanoin "älä kävele päälle". Aiheutin kuulemma sydänkohtauksen. Lopulta palauteltiin vuorotellen Jekkua omaan sänkyynsä, ennen kuin hän vihdoin nukahti.

Tiistaina ihailin pakkasen koristelemaa maisemaa päiväkodin ja kodin välillä.

Keskiviikon ylläri oli kun päätettiin päiväruoan jälkeen viedä lapset uimaan ja auto ei startannutkaan. Ajatus oli, että jos meinataan ehtiä ajoissa nukkumaan pitää uimaan lähteä nyt heti. Myöhästyttiin noin puolituntia alkuperäisestä lähdöstä. Puoliskoni joululahjaksi saama varavirtalähde pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön ja toimi, kiitos vain joulupukki!


Torstain ilta-aktiviteetti oli muskarin Körökörökirkko. Se on sellainen kirkkohetki, jossa laulettiin muskarilauluja, lapset pääsivät parikertaa esiintymään ja papilla oli pieni puheenvuoro. Meidän lapset taas käyttäytyivät aivan yhtä hyvin kun sunnuntaisinkin kirkossa. Jekku käveli ympäriinsä ihmetellen, ihme ettei mennyt flyygelille asti ja Elpu malttoi jonkin aikaa, kunnes lähti juoksemaan käytävään.

Jos Körökörökirkon mehu- & keksitarjoilua ei lasketa, luulen että parasta päivässä oli lasten mielestä se kun serkku tuli hetkeksi kylään ja leuanvetotanko kiinnitettiin vihdoin kunnolla.

Perjantain kohokohta oli uimahalli, yllätys! Kysyin torstaina mitä serkku tekee ja otettiin hänet meille heti aamusta hoitoon, niin että Jekun päiväunien jälkeen lähdettiin uimahallille missä treffattiin kaveriani ja hänen vauvaansa. Näin oli sekä Jekulla & Elpulla omat kaverit uimahallissa.


Lauantai oli mummila päivä. Lähdettiin päiväunien jälkeen mummin ja papan luokse ja vietettiin siellä iltapala-aikaan saakka.

Lauantain hauskin juttu oli muuten Elpun nukkumaan laittaminen. Isi oli edellisenä iltana piilottanut hänen tyynyn alleen muurahaiskarhun muotoisen aika ison pyyhekumin suojelemaan pahoilta unilta. Lauantaina Elpu sitten kaivoi "possun" tyynyn alta ja sanoi topakasta "Äiti, tämä possu satuttaa minua!" sitten kuului pieni kopsahdus kun pyyhekumi heitettiin lattialle Elpun huutaessa sen perään: "Nuku sitten lattialla!"

Seuraavaksi käydäänkin sitten läpi hiihtoloman kuvat :)
psst. Voimistelurenkaiden arvonta on vielä muutaman tunnin auki postauksessa "Annetaan lapsille tilaa liikkua"!

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !