Taapero saa tähdetkin taivaalta

"Tuiki tuiki tähtönen, iltaisin sua katselen,
korkealla loistat vaan, katsot alas maailmaan,
tuiki tuiki tähtönen, iltaisin sua katselen."


Taapero katsoo taivasta ja laulaa tähdistä korkealla. Kauniit taivaan valot kiehtovat pientä mieltä ja taapero ihailee myös kuuta. Kädet ojennettuina korkealle hän laulaa:

"Tähti korkee" 

Tuiki tuiki tähtösen melodia löytyy jo selvästi, ainakin osasta laulua. Taapero haluaa korkealle tähtien luo ja sinne hän myös pääsee. Äidin ja isin sänky, oi mikä mahtava hyppyalusta. Taapero pomppii. Pomppii korkeammalle ja korkeammalle. Niin suuria pomppuja, kuin pienillä jaloillaan vain pystyy.

"Tähti korkee, korkee tähti, nappaa!" 

Hän laulaa ja hyppää vielä korkeammalle. Kädet kattoon ojennettuina, uudestaan ja uudestaan. Aina vain suurempia ja suurempia pomppuja.

"Noni!" 

Taapero pysähtyy. Hän tuijottaa nyrkkiin puristettua kättään ja avaa sormet hitaasti. Kaunis, kirkas, ihana. Sormien välistä paljastuu juuri taivaalta napattu tähti.

"Vau" 

Taapero huokaisee ihailevasti. Tähti taputetaan talteen omaan poskeen ja pomppiminen jatkuu. Koko perhe katsoo taaperon riemua. Taapero poimii tähtiä ja länttää ne talteen poskiin. Yksi tähti isille, yksi tähti äidille, pehmo kisu saa selkäänsä tähden ja vielä vauvan poskeen yksi tähti.

"Iso kuu"

Taapero päättää tavoitella myös kuuta. Pomppuja, korkeita pomppuja. Kuu on iso. Se ei mahdu nyrkkiin. Kuuta täytyy kannatella kaksin käsin pään yläpuolella. Se on niin iso, että taapero päästää sen takaisin taivaalle. Vielä poimitaan tähti, joka läntätään omaan päähän, siitä isin päähän ja oman pään kautta kuperkeikalla peittoon. Ja taapero vaihtaa tähdistä piiloleikkiin.


Lapsen kasvu on seikkailu, johon pääsee mukaan vain olemalla läsnä. Elpun sanavarasto kasvaa ja puhetulva yltyy joka päivä enemmän ja enemmän. Mitä enemmän sanainen arkku aukeaa, sen enemmän me päästään osaksi hänen ihmeellistä maailmaansa. Maailmaa, jossa liukumäen alta tarjoillaan mehua, olohuoneen matolla uidaan ja äidin ja isin makkarista voi poimia tähtiä taivaalta.

Lapsen maailma on ihmeellinen ja siellä jos missä kaikki on mahdollista!

8 kommenttia

 1. Voi miten ihana kirjoitus ja söpö Elpu ❤️

  VastaaPoista
 2. Ihanat rukkaset, molemmilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D omat nykyiset oli vissiin kotona tai autossa, mut onneks äiti löysi noi. Niissä luki mun nimikin :''D

   Poista
 3. :D Älä huoli, en olisi varmaan huomannutkaan, mutta multa löytyy itseltäni noita kaksikin paria. Kerran nimittäin kävi samoin ja tykästyin niin noihin rukkasten lämpöön, että ostin itselleni toiset lastenosastolta (pieni käsi). Miestä aina huvittaa kun pyydän laittamaan mullekin rukkasten varret hihan päälle :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha 😅 mut sehän onki tärkeintä et pysyy lämpimänä 😁

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !