Tilaihme nimeltä Liberolaukku


Tiedättekö sen sanonan, ettei koskaan saa kurkistaa naisen käsilaukkuun, tai että käsilaukku kertoo kaiken kantajastaan?

Äidin käsilaukku on usein melkoinen aarresäilö ja sieltä voi löytyä mitä ihmeellisempiä asioita parittomista sukista pullanmurusiin. Päätinpä siis minäkin Lauran innoittamana paljastaa mitä minun laukkuni on syönyt. Ensin täytyy ehkä tunnustaa, että tällä hetkellä käsilaukkuni on pirteän värinen Liberolaukku. Liberolaukkujen lisäksi omistan yhden käsilaukun, joka on saanut olla kaapissa pitkään ja yhden hyvin pienen pikkulaukun joka on vain ja ainoastaan kesäkäytössä.

Ensimmäisen Liberolaukun sain sairaalasta, kun Elpu syntyi. Hieman vajaassa kahdessa vuodessa sain sen kulutettua puhki ja oikeasti harmittelin, kun se oli hajoamaisillaan käsiin. Tästä kerroin myös äitiystävilleni ja yks kaks mulla olikin näitä laukkuja kolme. Yhdeltä ystävältä sain hänen käyttämättömän laukun nurkista pyörimästä ja toisen luultavasti käyttämättömän toinen ystäväni oli ostanut mulle kirpparilta ja kesällä sain Liberokerhon lahjakortin, jolla sain hakea kaupasta uuden laukun näytteineen.


Joo onhan se ehkä vähän hullua, että omistan kolme samanlaista laukkua, mutta kaikki ovat käytössä ja mie tykkään niistä. Yhtä käytän jokapäivä ja kaksi kulkee reissuissa. Silloin, kun odoteltiin Jekun syntymää, mulla oli yksi sairaalalaukkuna, toisessa rintapumppu kaikkine lisätarvikkeineen ja kolmannessa kaikki lahjaksi saadut ykköskoon pikkuruiset vaipat. Yleensä nuo kaksi muuta laukkua toimivatkin nimen omaan vaippakasseina.

Päivittäisessä käytössä olevan laukun sisältö myös vaihtelee yleensä päivittäin. Välillä on eväitä, välillä enemmän mun omia tavaroita ja joskus taas pelkästään vauvan tavaroita. Elpulla on oma reppu, jossa hän mielellään kantaa omat vaihtovaatteensa, eväänsä ja  vaippansa. Mutta niin siihen laukkuhaasteeseen ja laukun sisältöön. Tänään se näytti tältä:

 • Lasten neuvolakortit, Forever Living productsin kuvasto vuodelta 2015, kalenteri.
 • Marimekkopussukka, joka toimii sekä lompakkona että ponnarin, vara liivinsuojien, huulirasvan ja Lansinohin säiltyskeskuksena. Wet Wipeseja, viisi vaippaa, penaali.
 • Cocovi Super Snack suklaa, mansikka ja cashew, joista muuten cashewn ja suklaan avasin tätä postausta kirjoitellessa ja maistiaisten jälkeen molemmat lähtivät äidilleni avantouinti evääksi. Tovi Hellä-imetyskoru sekä Tovi tuttinauha, Nabbyn latausjohto, heijastin - irrotin sen sadetakista ja se pitäisi laittaa nyt toppatakkiin, avaimet, nenäliinapaketti, Jekun harja ja minun oma hiusharja (jonka puoliskoni osti yllätyksenä edellisen mentyä rikki).

Yleensä laukku näyttää enemmän hoitolaukulta kuin käsilaukulta. Nyt sieltä puuttuu vauvan riepu ja vaihtovaatteet. Vaipatkin on yleensä siististi pienen pyyhkeen kanssa sellaisessa vaaleanpunaisessa, vetoketjullisessa Natusanin verkkopussissa, mutta nyt en löytänyt sitä mistään. Tiedän että siinä pussissa on vielä yksi vaippa! Ja puoliskoni olisi kaivannut kyseistä pussukkaa myös toilettilaukukseen, kun lähti reissuun. Tuttikin on näköjään jossain, kun laukussa oli pelkkä tuttinauha.

Nämä Liberon laukut ovat kyllä sinänsä ihan kätevän kokoisia, ettei sinne juuri mitään turhaa mahdu mukaan. Kaiken tarpeellisen olen aina mahduttanut. Natusanin pussukka ja tuo marimekopussukka ovat käteviä tavaroiden lajitteluun ja laukun järjestämiseen. Harvoin kerhossakaan otan koko laukkua mukaan vaipan vaihtoon, kun riittää että nappaan sieltä vaipanvaihto pussukan.

Mitä teidän laukujen kätköistä löytyy? Lauran laukun sisällön lisäksi ainakin Jane paljasti oman laukkunsa Yhtä kuin kolme blogissa.

2 kommenttia

 1. Sinulla on kiva blogi, on mielenkiintoista lukea sitä. Kerroit myös olevasi mormoni. Sekin on syy miksi seuraan blogiasi. En itse ole mormoni mutta tunnen mormoneja ja käyn heidän kokouksissaan ja sanon paikallisia mormoneja torikadun rakkaiksi. tässä blogissa kerron elämästäni ja mainitsen siinä toisinaan myös mormonit, mormonin kirjan, mormoniystäviäni ja torikadun rakkaat http://akkapentu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että seuraat blogiani! Sen verran harvoin kirjoitan kirkosta, etten ollut varma huomaako sitä kukaan. Kävin myös kurkistamassa sinunkin blogiasi :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !