Syksyn värit

Asfaltti kiiltää märkänä yöllisen syysmyrskyn jälkeen. En ole nähnyt ainuttakaan punaista Vaahteran lehteä vaikka muistelen niitä olleen paljon. Taivas on harmaana pilvistä, puiden rungot ovat paljaat ja oksissa on enää muutamia lehtiä odottamassa seuraavaa kovaa tuulen puuskaa. Nurmialueet ovat kauttaaltaan keltaruskean lehtimassan peitossa ja monet lehdet ovat kuivuneet jo tummiksi ja ruttuisiksi. Ruskan viimeiset rippeet ja syksyn väriloisto antavat katsojan odottaa aurinkoista päivää, sadepäivinä saat pelkkää harmaata massaa. Ainakin jos käännyt ja menet takaisin sisään. Entä jos jäätkin paikoillesi? Pysähdy! Älä vielä avaa ovea. Sulje silmäsi.

Jossain kraakkuu lintu. Tihku sade ropisee maassa makaaville lehdille. Tuulen vire kahisuttaa lehtiä. Keinun ketjut natisevat ja ulisevat jäykästi. Kumisaappaat narskuttavat pururadan pintaa. Rattaiden jarrutappi ruksuttaa rengasta. Sormia vähän palelee, mitäs unohdit lapaset kotiin. Vielä löytyy muutama mustikka. Syksyn punaista löytyy myös vaikkei vaahteran lehdistä. Täällä tuoksuu raikkaus! Ei saa maistaa, äiti ei tunne sieniä. Miten etanat talvehtivat? mietin. Tuhinan kyselyikää odotellessa, kun en osaa vastata edes omiin kysymyksiini. Jossain kaukana menee joku hälytysajoneuvo pillit soiden.

Me potkimme palloa pururadalla, koska Tuhina tahtoi pallon mukaan. "PAA! PAA!" hän huutaa, "pao!" hän komentaa äitiä hakemaan pallon ojasta. Ja minä jään hetkeksi siihen ottamaan kuvia vesipisaroista ja syksyisistä risuista. Mietin että blogihaasteisiin tarvitaan joku joka haastaa ja joskus jopa toivoisi että joku haastaisi minutkin tuohon mukaan! Ole rohkea! Niin kuin syksyn paljaat puut, pysyvät pystyssä vaikka kuinka niitä tuuli ja myrsky riepottelee. Ja rohkenen sittenkin ottaa osaa Lumoblogien Lumohaasteeseen.


3 kommenttia

  1. Ihanan syksyistä! :) Erityisen kiva tuo kuva, jossa on punaisia marjoja (siis apua, olin huono enkä tunnistanut??) ja kastetta.

    VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !