Kokonainen yö - kulisseissa

Kulissien takanahan tapahtuu aina kaikkea hauskaa. Niin myös meidän kokonaisen yön tavoittelussa. Meinasin ensin tehdä joka yön kulusta oman juttunsa, siihen saakka kun meillä saavutetaan kolme kokonaan nukuttua yötä. Kolme koska kolmas kerta toden sanoo. Kirjoitin jo yöt 2-4 erikseen kunnes kyllästyin kellon tarkkaan selostamiseen. Blogi kun oli jämähtänyt kaavoihinsa viikkokuulumisten kanssa, joten nyt on korkea aika tehdä poikkeus sääntöön. Noista öistä kirjoitin sitten koosteen, mutta yökohtaisiin luonnoksiin jäi muutama juttu jotka kuitenkin haluan jakaa tänne, niitä voidaan sitten muistella kun Tuhina kasvaa. Siispä näiden ajatusten lisäksi kulisseissa tapahtui ihan oikeitakin asioita.

"Aivan uninen lapsi herää yöllä, piehtaroi sängyssään ja jaksaa nipin napin nousta istumaan. Äiti on silittänyt hänen selkäänsä tasaisesti koko ajan. Lapsi haluaisi selvästi taistella vastaan, mutta ei pysty. Nokkamuki sylissään hän istuu välillä vilkaisten ympärilleen ja äiti silittää. Kunnes lapsen silmät alkavat lurpsahtelemaan. Äiti valmistautuu ottamaan lapsen kiinni ja laskemaan selälleen kun yks kaks lapsi nukahtaa, istualtaa ja suorastaan kaatuu naamalleen, aivan väärään suuntaan. Onni on pehmeä tyyny ettei sattunut."

"Aivan väsynyt lapsi herää. Äiti ja isi on tulleet makuuhuoneeseen ja silittävät lapsen selkää. Viimeisillä voimillaan lapsi vastustaa silitystä ja nukahtamista ja nousee seisomaan sängyssään. Pari pientä askelta eteenpäin ja lapsi kaatuu vanhempien sänkyyn. Silitys jatkuu. Lapsi nukahtaa vatsalleen vanhempien sänkyyn. Kiipeäminen tosin olisi sen verran rankkaa, että jalat jäivät omaan sänkyyn."

"Lapsi herää yöllä ja äiti silittää häntä takaisin uneen. Lapsi nukahtaa, jee. Hetken päästä lapsi on taas hereillä ja kiipeää itkuisena äidin ja isin sänkyyn. Ei, ei kiipeä sänkyyn, vaan istumaan äidin päälle ja alkaa pomppia siinä iloisesti! Yritä siinä nyt sitten nukuttaa toinen saatika nukkua itse... Lopputulos oli että lapsi nukahti vatsalleen syliin."

"Väsynyt lapsi itkee unissaan, kiipeää pois sängystään ja heti lattialle päästyään kiipeää takaisin sänkyynsä ja jatkaa uniaan kunhan häntä silitetään hetken aikaa."

Ai niin, tää on ennen kuin alettiin kokonaista yötä miettimään, mutta puoliskoni oli yövuorossa. Tuhina heräsi itkeskellen ja kiipesi pois sängystään, vaelsi muutaman askeleen verran ja alkoi ajella mopollaan tyytyväisesti. Siis tuo väsynyt, kesken unien herännyt itkien etsimisvaellukselle lähtenyt lapsi. Voihan mopo.


Väliaika tiedotte siitä kokonaisesta yöstä - sitä odotellessa. Imetyksen lopettaminen lie vaikuttanut sillä nykyään Tuhina kiipeää aamuyöstä meidän viereen nukkumaan ja tuo aamuyö on parhaillaan jo keskiyön ja kahden välissä kun ennen se oli joskus neljästä kuuteen välillä.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !