Liian pieni liian rakas

Kun Tuhinan 9kk päivä lähestyi en voinut olla ajattelematta että Tuhina on nyt ollut täällä, siis vatsan ulkopuolella, yhtäkauan kuin hän oli masussanikin. Tarkalleen ottaen tuo päivä oli maanantaina, koska Tuhina syntyi rv 39+5. Yhdeksän kuukautta odotusta ja nyt ollaan saatu tustustua toisiimme ihan yhtä kauan. Jännää, en keksi miten muuten kuvailisin tätä ajatusta.

Mietin mitä on muuttunut viimekuuhun verratessa, enkä nyt ole ihan varma tuleeko tästä vain edellisen toisintoa.

Yhdeksänkuisella Tuhinalla on yksi hammas! Se ainakin on uutta! Hampaan tunsi isi, siis puoliskoni, joka yritti saada mitälie epämääräistä pois kaikkisyövän Tuhinan suusta. Tämä tapahtui pääsiäisenä.


Yhdeksänkuinen Tuhina on ilmeisesti kovin pieni ikäisekseen. Käytiin kasvukontrollissa neuvolassa ja saatiin mitat: pituutta 68cm painoa 7475g ja päänympärystä 44cm. Neuvolakortti on hukassa niin en voi tarkista onko pään ympärykseen tullut lisää, pituutta ei tullut ollenkaan ja painoakin vain reilu pari sataa grammaa. Vaikka me oltiin molemmat aivan varmoja että nyt Tuhina on kasvanut! Siispä saatiin ohjeeksi teelusikallinen rypsiöljyä päivässä. (Täti tuumasi ettei olis haitaksi äidillekään.)

Meidän oma täti oli poissa ja tämä täti ilmeisesti ohjeistaa öljylisään melkeinpä aina kun lapsi lähtee liikkeelle. Tottahan se on että Tuhina on hurjan liikkuvainen ja kuluttaa varmasti kaiken minkä syökin. Mennään taas ensikuussa mittailemaan.

Tuhina syö ruokaa viisi kertaa päivässä ja käy rinnalla varmaan toiset viisi. Öisinkin meillä edelleen viihdytään hetkittäin rinnalla kahdesta kolmeen kertaan. Mun laskutapa riippuu toki siitäkin että olenko jo itse nukkumassa vai en. Tuhina nukkuu ensimmäiseen yösyömiseen asti omassa sängyssä. Tästä en nyt kuitenkaan paljasta sen enempää, koska mulla on ajatuksena kirjoittaa meidän ruoka- ja unirytmeistä aivan oma juttunsa joka sisältää anopin salaisen aseen syömättömyyttä vastaan!


Jonkun sortin, en tiedä onko se oikeaoppinen, pinsettiote onnistuu ja yhdeksänkuinen Tuhina pistää kaiken löytämänsä suuhun. Esineen koolla ei ole väliä, annoinpa kerran suuren (superpallon kokoisen) avocadon siemenen ja kuvittelin että se on turvallinen vaan kokonaan meni sekin, se oli hyvin lyhyt ikäinen lelu se.

Kävelytuolissa kävellään ja kääntyminenkin onnistuu. Kävelytuolia voi myös työntää samoin kun kerhossa taaperokärryä tai kaverilla nuken rattaita. Sohvaa, tvtasoa, pöytiä, seiniä, ovia ihan mitä vaan vasten myös kovasti kävellään. Ja nyt Tuhina uskaltaa kävellä pitäen kiinni vain toisesta kädestä, varovaisesti, mutta kävelee kuitenkin.

Hahaa ! ja uusin taito on varmaankin ovien aukaiseminen! Sikäli kuin ovi on edes hiukkasen raollaan niin Tuhina saa sen vedettyä auki ja vastaavasti myös työnnettyä auki. Enää en voi aamuisin torkuttaa peiton alla Tuhinan leikkiessä lattialla jos en tarkista että ovi on oikeasti kahvasta kiinni. Tänään oli juuri tällainen aamu kun Tuhina poistui makkarista.


Sohvalle kiipeäminen onnistuu jos lattialla on jokin koroke välissä. Tällaiseksi korokkeeksi kelpaa hyvin sohvatyyny ja erinomaisesti sitteri. Sitteri on turhake noin niinkun oikeassa käyttötarkoituksessaan, sillä Tuhina ei enää pysy siinä mitenkään päin ja osaa luikerrella pois turvavöistä. Sen sijaan sitteri on oivallinen kiipeilyteline.

Kotona syöttötuolissa ei enää roikotella jalkoja nätisti vaan toinen jalka kerätään koukkuun viereen ja tuolissa istutaan vinottain. (Ihan niinkuin äitinsä koulussa). Selvästikin tämän yhdeksänkuun iän kunniaksi Tuhina kiipesi kerhossa seisomaan syöttötuolissa ensimmäisen kerran! Ollaanpa silmät tarkkana nyt myös kotona jatkossa.

Vaikka Tuhina on kova menemään välillä rauhoitutaan ja jopa nukahdetaan syliin. Sylissä nukkuminen on kyllä niin harvinaista herkkua että viime sunnuntaina söin kirkolla nukkuva Tuhina sylissäni oikein onnellisena.

En tiedä voisinko rakastaa tätä pientä yhtään enempää, meidän rakas pieni söpöliini Tuhina, rakastan sua niin että halkeen. Ja seuraavaan neuvolaan mennessä toivottavasti ollaan kasvettukin.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !