Puolivuotias

Enpä olisi arvannut kuinka äkkiä menee puolivuotta tai tällä hetkellä viikko päälle puolivuotta jo. Sekin on mukamas olevinaan niin pitkä aika ja nyt kun katsoo taaksepäin niin tuntuu että mitään en oo saanu aikaseksi. Sitten taas toisaalta, mulla on uusia ystäviä, on reissattu melko paljon varsinkin mun perheen luokse kun aiemmin käytiin jouluna ja lomalla niin nyt ollaan käyty melkein kerran kuussa, kodista on pikkuhiljaa saatu enemmän ja enemmän koti (vaikka nyt tuntuu että tää kaksio ei tämän paremmin enää meille kodiksi taivu vaikka kuinka pyörittäisi). 

Se mistä huomaa että aika on mennyt nopeasti on Tuhina. Meidän pieni sylivauva on poissa ja sen hyväksyminen on ollut yllättävän vaikeaa. Ehkä juuri sen takia koin niin raskaana vellihommat. Mutta toisaalta taas Tuhina on edelleen hurjan pieni ja suloinen ja ihana aina niin kuin ennenkin.


Puolivuotias Tuhina yrittää syödä soseita kaksi kertaa päivässä ja rintamaitoa vähän joka välissä, juo vettä itse nokkamukista. Hän istuu syöttötuolissa ja kampeaa istumaan sitterissä, hän osaa myös valuttaa itsensä vatsallaan sitterisrä lattialle yllättävän turvallisesti. Hän ryömii ja hytkyy konttausasennossa, on erittäin luja tahtoinen ja määrätietoinen. Melkein uskallan jo väittää että hänestä tulee vielä kovapäinen tyttö. Kaikki kiinnostava menee suoraan suuhun.

Tasaiseen kuuluu hermostumisärinää jos jokin lelu tai tavara on liian kaukana tai muuten vaan omaa huonon tarttumapinnan. Ärinä on kyllä selvästi vähentynyt nyt kun Tuhina ryömii ja jos hän näkee jotain mitä haluaa ei mene kauaakaan kun hän on jo päässyt käsiksi siihen. Tv:tason alahyllylle sijoitettiin Tuhinan kirjat ja ihan omatoimisesti hän saa ne sieltä lattialle.

Tuhina alkoi möyriä eteenpäin,  pää lattiassa jossain 4kkn ikäisenä.  Joulun aikaan hän alkoi todenteolla harjoittelemaan myös konttausasentoon nousemista ja samalla kääntyi vatsallaan kuin kellon viisari käyttäen käsiään. Kuusi päivää ennen puolivuotis synttäreitään hän lähti liikkeelle ja nyt meillä ryömitään lähes taukoamatta.


Puolivuotis neuvolassa painoa oli tullut ihan kivasti, kun pituutta taas vain sentin verran. Saatiin tiukka kehoitus lisätä jo lihat soseisiin, oltiin maisteltu perunaa, bataattia ja porkkanaa vasta ja harkintaan myös iltapuuro. Täti tuumasi että monesti pituuskasvu tekee pienen notkahduksen tässä vaiheessa juuri niillä 6kk täysimetetyillä lapsilla.

Vertasin Tuhinan neuvola korttia omaani ja mun puolivuotismitat oli pituutta vajaa 1,5cm enemmän painoa melkein kilo vähemmän ja pään ympärys yli 2cm pienempi. Ja meidän äiti aloitti meillä soseet silloisen 3kk suosituksen mukaan, joten en usko että tarvitsee olla huolissaan Tuhinan kasvusta.

Hampaistakin meiltä kyseltiin, tällä hetkellä Tuhina on vielä hampaaton. Ehkä vähän oli turvotusta alaikenissä. Mutta ilmeisesti aika vähän kun täti vielä muistutti että yleensä niitä alkaa nyt tulla, mutta on myös 1 vuotiaita joilla ei vielä ole montaakaan hammasta. Imetyksen kannalta tietenkin mitä myöhemmin sen parempi.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !