Makkarissa

Kun minä päätän vaihtaa järjestystä se yleensä tarkoittaa hetkellistä kaaosta koko kodissa, ensin tavaroiden rullailua pois paikoiltaan ja sitten uusien paikkojen etsimistä. Isosiskoni taas on aina ensin luonnostellut paperille useammankin eri variaation siitä millaisen järjestyksen hän toteuttaa. Niin myös nyt kun hän visioi meidän makkarista toimivamman. 

Mun murheeni oli ettei ole tavaroille paikkoja ja pyykkitelineet on aina tiellä. Ne sai seinän viereen niin että puoliskoni puolelta ei päässyt sänkyyn tai vaatekaappien eteen tai toisellepuolelle tukkeeksi niin ettei pääse hoitopöydälle tai vielä sängyn jalkopäätyyn niin että joudut niitä väistämään ja siirtämään, vaatekaappien ollessa ainut vapaa vyöhyke.


Siskoni piirsi meidän makkarista oman näkemyksensä, niin että pyykit saisi myös kuivumaan ilman että ne on kokoajan tiellä. Samaan suunnitelmaan todettiin että toinen kirjahylly olisi paikallaan. Ostoslistalle laitettiin myös Tuhinan oma hylly ja koska meidän hääkuva on nyt siinä naulassa mikä seinässä sattui valmiiksi olemaan, siskoni kaavaili sängynpäätyyn myös tauluhyllyn.

Mullahan oli jo valmiina haaveena hakea hengareita ikeasta muutenki, joten samakai tuo jos mukaan tarttuu muutama hyllykin. Suunnitelma todettiin hyväksi ja esiteltiin piirrosten ja tarkan budjetin kera puoliskolleni joka totesi että hyvältä näyttää, kunhan hän saa jäädä kotiin. 

Uudenvuoden jälkeen, maanantaina me otettiin jo aamulla suunta ensin Espooseen, käytiin katsomassa onko siskoni kadonnut hame jäänyt Temppelille ja sieltä suuntasimme Vantaan ikeaan. Tarkistin netistä että meidän hyllyjä oli varmemmin saatavilla Vantaalla.


Tuhina viihtyi hienosti kasvot menosuuntaan rintarepussa ja me kierrettiin huonekalunäyttely nopeasti oikopolkuja käyttäen. Kärryihin lastattiin valkoisena kirjahylly, Lack Tuhinan tavaroille ja tauluhylly. Olohuoneeseen kampa Lack mustana. Ainoat mitä tuli listan lisäksi oli 5kpl setti lasten hengareita Tuhinan mekkoja varten ja uudet kasset laatikot kampahyllyyn ja meidän tv tason hyllylle.

Oltiin vuokra-autolla liikenteessä ja siskoni piti palauttaa se samana päivänä joten meillä oli tunnin suunnitelma. Ja tunnissa me oltiinkin jo piipattu kaikki ostokset itsepalvelukassalla kun tajusin ettei mun maksukortti ollutkaan puhelimenkotelossa omassa taskussaan. Ja niin aamulla muistin puolituntia lähdön jälkeen että ne käteiset unohtui, mutta onhan mulla kortillakin budjettia heh heh paljonpa auttoi. Pelastavaksi enkeliksi saatiin lopulta meidän pikkusisko joka siirsi lainarahaa isosiskoni tilille,  onneksi meillä on sama pankki. Mutta puhelinrumba ja uudestaan jonottaminen vei meiltä toisen tunnin. Yllättävän näppärästi saatiin kaikki tavarat autoon vaikka ei saatu kaadettua takapenkkejä, ne ei vaan toimineet niin kuin piti.


Kotiin tullessa kannettiin ostokset sisään, laitettiin ruoka uuniin ja alettiin kasailemaan. Seiniin porattavat on edelleen poraamatta mutta muutoin olemme lopputulemaan tyytyväisiä. Muutamat tavarat toki hakevat vielä paikkojaan.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !