Missä vauva?


Keskiviikkoa seuranneen väsymyksen perusteella soitin äidilleni ja pyysin kaveriksi tänne meille jotta kaaos helpottaisi ja se väsy. Äiti pääsi tulemaan lauantaina ja mun suunnitelma oli että päivällä pyykättäisi ja illemmalla jätettäisiin Tuhina ja mummu kahdestaan ja meille treffi-ilta.


Kävin sovittamasaa yhden kälyni vanhoja vaatteita, kun anoppi kysyi haluaisinko ja voisinko olla lauantain ilman vauvaa. Ja kun Tuhinalla oli jo hoitaja järjestetty niin suunnitelmat muuttui sen verran että lauantaina ei pyykätty. Yhdentoista aikaan hypättiin appivanhempien autoon ja yksi kälyistä tuli hoitamaan Tuhinaa siihen saakka että äitini saapuisi. Me suuntasimme apteekin kautta Helsinkiin. Kurkkupastilleja ja matkapahoinvointilääkettä, Lintsille!

Sielläpä me sitten reilu neljä tuntia ihmeteltiin, aloitettiin tietysti vanhasta vuoristoradasta, vekkulaa unohtamatta. Kaikkein hurjin laite taisi tällä kertaa olla tuo Kieppi joka siis pyöri ja heitti päänympäri, jos appivanhemmat olisi nähneet tuon kyydin ensin voi olla että väliin olisi jäänyt muttaparempi näin, hauskaa oli. Pettymykseksi jäi hotelliteeman kummitusjuna, jossa minä joka säikähdän kaikkea en säikähtänyt kertaakaan... tosin pimeässä jonottaessa mietin miksi vanhemmat toivat pieniä lapsia sinne, mutta nyt tajusin että olihan tuo aika lapsiystävällinen sittenkin ja toinen mikä petti oli kieputin, alku oli niin vahva mutta se jäikin vain keinumaan ja loppui. Kiersimme koko ajan neljästään tosin Kirnuun menimme kahdestaan ja juuri ennen kotiinlähtöä, Vonkaputouksen appivanhemmat jättivät väliin.
(Korjatkaa jos meni väärin mutta Hurja kuru on se missä on ne pyöreät kumiveneet ja Vonkaputous laskee lätäkköön eikö?) 

Normaalisti tai aiemmin (siis ennen vauvaa) mietittiin jonottaessa mihin seuraavaksi ja ympäristössä kiinnitin huomiota lähinnä ihmisten kenkiin tai silmälaseihin. Tällä kertaa katsottiin, että ens kesänä Tuhina ja puoliskoni veljen poika pääsevät siihen tähän ja tuohon ja vielä tuonnekin mummin ja papan kanssa. Ja ympäriltäni spottasin vaunuja, rattaita ja kantoreppuja, niin ja niitä lapsia jotka isomman sisaruksen jonottaessa laitteisiin kävelivät juuri opitusti, tai vetivät sikeitä kulkupeleissään tai söivät. Ja eräskin poika kiipesi kivimiestä ylöspäin :D


Oli ihanaa viettää aikaa ilman vauvaa, vähän niinkuin ennen vanhaa ilman huolen häivää vaan ei sinne päinkään. Kyllä kaipasi että itselläkin olisi ne vaunut siinä olleet vieressä. Ja laukusta löytyi rintapumppu, syönnin jälkeen mietin pitäisikö pumpata, mutta yleinen vessa ja jonottavat lapset... en kehdannut. Ja kotona huomasin olleeni liikkeellä yhden liivinsuojan voimin. :D Niin ja jottei tulehdus uusi mulla oli suojana sellainen neuvolan hoitoalusta jonka sain kun täti kävi kotikäynnillä Tuhinan ollessa 8pv ikäinen. Kotona sainkin sitten pumputtua eväsmaidot kirkkoon kun äiti ja Tuhina tulivat tunnin meitä jäljessä.
Onneksi Tuhinallakin oli ohjelmaa. Enoni perheeltä jäi facebook tapahtuman muodossa lähtenyt ristiäiskutsu huomaamatta, joten mummu ja Tuhina matkasivat yksityiskäynnille heitä ilahduttamaan, samalla myös yksi sairastellut isotätini sai vauvan tuoksuisen tervehdyksen. 

Puhelintakin käytin hetkittäin, jotta sain kolme näinkin laadukasta (ei tosiaan) kuvaa ja äitille laitoin viestin vasta kun kotimatka oli alkanu, vastauksena sain kuvan Tuhinasta syömässä :D 

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !