Vuokralla

Asuntoja on monen kokoisia muotoisia ja värisiä ja niin on niitä vuokralaisia ja vuokraisäntiä ja -emäntiä. Itse olen asustanut Tampereella ja Rovaniemellä opiskelija-asunnoissa joissa vuokraan on sisältynyt sähkö vesi ja netti. Opintotuki ja asumislisä ovat vuokran jälkeen riittäneet syömiseen ja usein myös ihan elämiseenkin. Sittemmin olen vaihtanut yksityisille vuoranantajille,  eikä mitään suurempia ongelmia puolin ja toisin ole koskaan ollut. Mitä nyt muuttuneen elämäntilanteen takia äkkimuutto pois Rovaniemeltä. Ja mainitaan nyt sekin että ennen tätä nykyistä keskustan 51neliöistä kaksiota asustimme naapuritalossa yksiössä jossa mitä luultavimmin oli jonkinlaista kosteushaittaa ainakin hajusta päätellen.

Tässä nykyisessä olemmekin asustaneet vähän reilun vuoden ja aina vuokraemännän kysyessä olen vastannut että kyllä me tässä halutaan asua jatkossakin.  KUNNES nyt kesäkuun vuokran maksettuani ilmoitin että vuokran maksu kuun 9. päivä ei enää onnistu koska palkkatulot vaihtuivat äitiyspäivärahaan ja samalla mainitsin että tässä kuussa tulee tieto onko puoliskoni päässyt kouluun vai ei, eli jos koulupaikka aukeaa niin silloin alamme etsimään asuntoa toiselta puolen kaupunkia. Ei meillä mikään kiire ole kun tarjonta on ollut aika heikkoa. Ja kyllähän me tähän vauvan kanssa mahduttaisiin ihan hyvin, mutta ulkona nukuttaminen vaatisi aina lenkkeilyä, parveketta kun ei ole enkä tuohon parkkipaikalle vauvaa tasan jätä! Ja se koulu sijaitsee sitten melkein 10km päässä ja bussit kulkee niin maan mainiosti...

Juhannuksena lähetin vuokraemännälle tekstiviestin että Iloista juhannusta ja koulupaikka vastaanotettu, eli asunnon etsintä alkaa!

Ja tänään seisoimme erään kerrostalon pihalla odottamassa kiinteistön välittäjää. Kun vielä pohdimme että mikähän näistä taloista se on, huomasimme yhden talon pihalla pariskunnan ja totesimme että se on tuo. Toivoimme ettei kovin moni olisi kiinnostunut kyseisestä asunnosta ja noh, yksi perhe meidän lisäksi mutta se pahin kaikista!

Me esikoistamme odottavat alle 25v, puoliskoni koulunsa aloittava ja minä mammalomalainen vastaan se lähemmäs 30v tai ainakin yli sen 25v pariskunta joiden poika jo ehkä 1,5-2v. (minä siitä iästä niin tiiä mutta se käveli :D)

Päätös tehdään tänään, molemmille luvattiin ilmoittaa kävi miten kävi.
Yksi etu meillä on jonka puoliskoni käski kirjoittaa hakemukseen heti kun hoksattiin: EI LEMMIKKEJÄ. kun tämä toinen pari niistä kysyi ja kertoi että heillä on kissa vanhus niin kyllä näytti että mahdollisen vuokraisännän karvat nousi pystyyn ! Woohooo ! :D
Nyt sitten odotetaan puhelimen vieressä iltapäivää kuluvaksi peukut pystyssä kädet ristissä varpaat solmussa !

* * * * * * * * * * * * * * * *

Noh oih ja voih. Tässä kaksintaistelussa me hävittiin eikä nyt tuota asuntoa saatu. Välittäjä sanoi että paljon oli ollut kiinnostuneita mutta me ja nää toiset oltiin ainoat joille edes käytiin näyttämässä ja melkeinpä arpakuutiolla vuokraisäntä oli päättäny kummat siihen otetaan...

Toisaalta muuttamaan olis päässy joko puolessa heinäkuuta tai elokuun vaihteessa ja meillähän tuo laskettu aika on 17.7...... suoraan synnäriltä muuttamaan ? Tai kesken muuton synnärille ? Ehkä se meni kuitenkin ihan hyvin näin vaikka kyllä meidän ehdottomasti pitää lähemmäs sitä puoliskoni koulua päästä!

Metsästys jatkuu !

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !