Joulukuun toka

Ihan surkea päivä aamusta saakka. Tai ei nyt surkea mutta mitään en tehnyt mitä ajattelin tekeväni. Ja se tonttukin melkein unohti tehtävänsä! 

Aamupäivällä pienimmän päikkärit jäi aivan liian lyhyiksi, mutta tulipahan käytyä pienellä vaunukävelyllä, kun ei tarvinnut tehdä lumitöitä. Ja oli muuten aivan upea sää! Tänään on ollut kevyt pakkanen, kirkas taivas ja aurinko! Ei vaan sattunut edes puhelin kävelylle mukaan, olisin ottanut kuvan.

Illalla kauppaan kävellessä katselin miten talojen ulkopinnat kimaltelivat pakkasessa. Talvi on kaunis. Kirppukin sai nukkua vähän lisää kauppamatkalla ja Ässä oli innoissaan pulkkailusta.

Meillä käyvä tonttu jätti tänään ensimmäistä kertaa lapsille viestin. Hän oli ottanut liian painavan yllätyksen ja sen tuominen kesti koko päivän ja siihen päälle yllätys oli vielä jäänyt pulkkaan.

Aamuinen selitykseni oli, että ehkä tonttu ei ole käynyt, koska Nuppu ei ollut kotona. Kun hän palasi yökylästä vastasin, että ehkä tonttu odottaa, että joulukuusi koristellaan.

Ja lopulta tonttu pääsi käymään vasta kun lapset menivät edeltä saunaan ja pussissa oli vain kaksi lappua. Toisessa viesti mikä tontulla kesti ja toisessa luki missä yllätys on. Laput nähdessään Nuppu riemastui, Aarrejahti! 

Aivan, sitähän hän vielä erikseen pyysi, voisiko tonttu tuoda vihjeitä. Voi miten pienestä lapset osaavat iloita! Nyt kuusen alla odottaa Teppotontulle viesti johon odotetaan vastausta.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !