Olet ilmoittanut seuraavat työnhakutiedot....


No niinpä, taas sitä ollaan työttömänä työnhakijana. Sain anopilta vinkin unelmatyöstä, kun vanhenpainvapaata oli vielä jäljellä reilu kuukausi. Minun oli pakko hakea työtä. Pakko - koska näin mahdollisuuden päästä työhön, jota en neljä vuotta sitten saanut. Kirjoitin hakemuksen, jossa kerroin olevani vanhenpainvapaalla 10.12.22 asti. Laitoin viestin perään, että hakemus on lähetetty. Sain puhelun, jossa selvisi, ettei työhakemustani oltu edes luettu, olin jäänyt mieleen työhaastattelusta neljänvuoden takaa.

Minun olisi haluttu aloittavan heti kahden viikon kuluttua. No se nyt ei ihan niin nopeasti tietenkään käynyt. Saatiin kuitenkin kuukaudessa järjestettyä puoliskolleni vanhenpainvapaan viimeiset 3 viikkoa ja siihen perään isyyslomaa 54 arkipäivää. Näin ollen Kirppu viettää isin kanssa kotona arkea aina ystävänpäivään asti ja helmikuulle on haettu päivähoitopaikkaa samasta päiväkodista, jossa Ässäkin on.

Tuossa välissä kuitenkin tilanteet ehtivät muuttua toivottavasti tulevasta työnantajastani riippumattomista syistä. Juuri kun saatin meidän perheen asiat järjestettyä niin, että voin ottaa kokopäivätyön ja toivottavasti vakituisen paikan vastaan, ei työnantaja enää siihen hetkeen sitä pystynyt tarjoamaan. Tällä hetkellä en tiedä mikä on tämän unelmatyöni kohtalo. Mutta se varmasti selviää ajallaan.

Samaan aikaan, kun toivottavasti tuleva työnantajani varmisti, että tilanne on täysin epäselvä, otin yhteyttä koulun rehtoriin. Niinpä, nyt itsenäisyyspäivänä tätä kirjoittaessani olen kolmatta viikko virallisesti työtön. Taas kerran. Mutta ikinä en ole työttömänä ollut näin kiireinen mitä näiden kahden täyden viikon aikana. 

Ensimmäisenä työttömyyspäivänäni kävin työkkärin toimistolla juttelemassa, laitettiin paperit kuntoon, sovittiin että ilmoittaudun uravalmennus kurssille. Ja nythän minua koskee se työnhakuvelvoite, eli neljää työpaikkaa tulee hakea joka kuukausi. Toisena työttömyyspäivänä herään siihen, kun rehtori soittaa ja lähden loppu viikoksi töihin. Toinen työttömyys viikkoni alkaa maanantain vauvajumpan ohjauksella, se onkin syksyn viimeinen. Ja tiistaiaamuna herään jälleen rehtorin puheluun ja loppu viikon olen töissä.

Kolmas työttömyys viikko alkoikin työkkärin pakollisen puhelun peruuntumisella, uravalmentajan yhteydenotolla ja työpäivällä - kaikki tämä sisältyi maanantaihin.

Toivoisin kovasti, että vuoden vaihteessa elämä taas selkeytyisi ja voisin saada unelmatyöni - johon ei tarvitse opiskella vuotta tai kahta. Mutta toisaalta, nyt taas koulussa ollessani tavallaan tunnen itseni tarvituksi ja uskoisin jopa, että minulla on jotain annettavaa oppilaille.

8 kommenttia

 1. Neljä työnhakua kuussa on kyllä paljon jos itselle sopivia paikkoja ei satu olemaan tarjolla :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä totta! Oli siellä muitakin työnhakuun rinnastettavia tehtäviä, esimerkiksi suoraan työnantajaan yhteyttä ottamalla voi kuitata työnhaun.

   Poista
 2. Tämä nykyinen työkkärin käytäntö 4x työnhakua kuukaudessa on aika syvältä. Entäs jos ei ole mitään sellaista, mihin haluaa hakea? Ei niitä sopivia työpaikkoja tule kuin sattumalla. Kokemusta on 🙁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on totta! ja työttömänä ei myöskään voi kieltäytyä työpaikasta pelkäämättä karenssia.

   Poista
 3. Toivottavasti pääset unelmatyöhösi pian.

  VastaaPoista
 4. työntekijöitäkin on vaikea löytää...

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !