Julisteet lasten syntymämitoilla

 *Kaupallinen yhteistyö: Gallerix

Meidän olohuoneen tauluseinä on ollut yksi mysteeri siitä saakka, kun muutettiin, eli lähes kaksi ja puoli vuotta jo. Seinustalla on seinälampusta, hyllystä ja pöydästä koostuva työpiste sekä sohva. Sohvan kulmassa on ikkunaseinä ja sohvaa vastapäätä telkkari. Panttaan näitä kuvia vielä kotiesittelyä varten... Tällä hetkellä seinän tilanne on se, että haluaisin vaihtaa vähintään työpisteen järjestystä ja mieluiten vaihtaisin sohvan ja samalla koko olohuoneen järjestyksen. Puoliskoni on päässyt jo siihen pisteeseen, jossa vaihtaisi mieluusti koko asunnon. (Minäkin alan hiljalleen siirtyä sinne....)

Sohvaseinä on iso ja päätettiin tehdä siitä sellainen tosi hieno kollaasiseinä. Käytiin heti kaikki kaupat läpi ja etsittiin kivoja tauluja. Ja ostettiinkin kaikki kivat mitä löydettiiin. Niitä ei ollut kovin montaa eikä ne sitten lopulta oikein sopineet edes yhteen keskenään. Kuiteissa luki "kehys" ja hinta. Ajattelin kollaasin keskiöön valokuvakehystä, joka todistetusti on ollut seinällä myös tässä asunnossa, joskaan en edes muista kuin kauan sitten se on tippunut ja hajonnut. 

Lopputuloksen ollessa erittäin keskeneräinen tartuttiin innoissamme tilaisuuteen, kun Gallerix tarjosi minulle yhteistyötä heidän syntymäjulisteista. Julisteiden koko on 50x70cm. Neljän sellaisen ympärille luulisi olevan helppo koota siisti sisustuksellinen kollaasi, syntymäjulisteet kattaisivat sohvan osan seinästä ja loput muutossa ostetut pienemmät taulut sopisivat työpisteen kohdalle.

Kurkistin myös Gallerixin muuta valikoimaa ja yksittäisten julisteiden ja kehysten lisäksi heiltä voi ostaa kokonaisen tauluseinän. Tauluseinä osiosta löytyy useita erilaisia valmiiksi suunniteltuja kollaaseja erikokoisine julisteineen ja kehyksineen. Olisi muuten ollut ihan näppärää silloin kaksi vuotta sitten tauluja etsiessä turvautua tällaiseen palveluun.

Syntymäjulisteiden idea on varmaankin monille jo tuttu. Kerrotaan nyt kuitenkin vielä. Syntymäjulisteessa piirrosluonnos vauvasta vastaa oman vauvasi syntymämittoja 1:1. Julistetta tilatessasi saat siis valita millaisen piirrostyylin haluat, mihin suuntaan vauva "katsoo" eli oikea/vasen ja pystyyn vai vaakaan. Taustavärejä ja kehystyylejäkin on useampia.

Julisteen tietoihin kirjoitetaan lapsen nimet, jotka halutaan julisteeseen - meillä on kaikki etunimet. Nimen lisäksi julisteeseen saa syntymäpäivän, syntymäajan ja syntymämitat eli pituus ja paino. Lisäksi on myös tilaa mahdolliselle lempinimelle. En ole törmännyt sellaiseen, jossa olisi päänympärys myös mukana. Se olisi hauskaa, kun meidänkin lapsista tytöillä on eroa vain 60g, mutta toisen syntymäpipomitta oli 33cm ja toisen 37cm. Ilman pipomittaakin huomaa silti, että Jekun julisteessa on isoin vauva ja Ässän julisteessa pienin.

Olen nähnyt näitä tai samankaltaisia somessa sekä olohuoneiden, että lastenhuoneiden sisustuksessa. Päätettiin heti, että meille tulevat neljä julistetta laitetaan olohuoneeseen. Ensimmäisenä toki pohdin laitetaanko neljä pystytaulua rinnakkain suunnilleen katseen korkeudelle vai sittenkin vaakasuuntaiset taulut ruudukoksi. Mallasin nämä niinkin modernisti, että otin kuvan seinästä ja piirsin puhelimen omalla muokkaustoiminnolla siihen suorakulmiot pystyyn sekä vaakaan ja kysyin puoliskoni mielipidettä. 

Valittiin kaikille julisteet vaakatasossa. Julistemalli on nimeltään Sweetheart, taustan tyyli on Ikuisuus ja tyttöjen taustaväri on vaalea hiekka ja poikien vaalean harmaa. Otettiin julisteet niin, että Nuppu ja Jekku ovat ylärivissä päät vastakkain ja Ässä ja Kirppu taas ovat varpaat vastakkain alarivissä.

Julistepaperi tuntuu todella laadukkaalta, alakulmassa löytyy Gallerixin painatus ja julisteet oli pakattu rullattuina tyylikkääseen pahviputkeen.

Me ei tällä kertaa otettu kehyksiä Gallerixin laajasta valikoimasta. Minulla on mielessä ne kehykset jotka haluan, joten ostin nyt "väliaikaisratkaisuna" halvimmat pleksilehykset ja toivottavasti ostan kauniimmat kehykset lasilla sitten joskus, kun sellaisiin törmään. Tosin huomasin nyt, että Ässän taulussa on jo reikä pleksissä, että onneksi se on pleksi ja reikä, eikä lasinsiruja.

En tiedä tuleeko tästä tauluseinästä koskaan valmista, mutta ainakin siinä on nyt yksi isompi yhtenäinen kokonaisuus.

Millaisia muistoja teillä on vastasyntyneistä? 

8 kommenttia

 1. Mä olen tuota taulua pitkään miettinyt mutten ainakaan vielä ole tullut hankkineeksi.

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat taulut. Ostin muutama vuosi sitten kummilapsille ristiäislahjaksi samantapaset taulut eli Birth Post. Oli tykätty lahja!

  VastaaPoista
 3. Söpöt taulut. Voisi toimia myös nimiäislahjana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti toimisi! Me saatiin kolmannen lapsen kummilta sellaine nimitaulu sama idea, mutta siinä vaan on nimi ja syntymämitat yms. Se oli niin hieno, että olisin tilannut kaikille samanlaiset, mutten saanut myyjään yhteyttä :( Nyt on sitten kaikilla oma taulu ja Kirpun taulu oli meillä tarjoilupöydän päässä ristiäisissä :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !