Vauvan toinen kuukausi

Vauvan toisen kuukauden aikana pikkuinen alkoi viihtyä himpun verran pidempiä aikoja hereillä ihmetellen. Samoin vauva alkoi viihtyä saunassa. Ensimmäinen kerta saunassa ei nimittäin ollut kovin suuri menestys. Vauva olisi selvästi mieluummin nukkunut, kuin kylpenyt ammeessaan saunan lattialla. No kyllä se syönnin jälkeen silloinkin iloksi muuttui.


Vedestä vauva on kuitenkin tykännyt koko ajan. Aloitin sukellusharjoitukset myös heti ensimmäisen kerran vauvan kanssa suihkussa peseytyessä. Käytiin aikoinaan Nupun kanssa vauvauinnissa ja niillä ohjeilla ollaan suihkun lopuksi aina sukellutettu vauva kerran. Ja nyt kun ikää on kaksi kuukautta, ollaan sukellettu suihkun alta kaksi kertaa. Vauva ei ole sukelluksesta moksiskaan ja olen jo alkanut haaveilla koko perheen uimahalliretkestä! 

Meidän saunareissut vauvan kanssa ovat imetystä saunajakkaralla ja siitä vauva pääsee polskuttamaan vettä lattialla olevaan ammeseen, saunan ovi on auki pesuhuoneeseen ja isommat lapset sitten heittävät löylyä, jos jaksavat. Eihän se minun löylynälkääni paljoa vaikuta, mutta näin uskallan saunoa vauvan kanssa, vaikka suositusten mukaan lapsen saa viedä saunaan vasta yksi vuotiaana.


Vauvan ollessa viiden viikon ikäinen, eli pari päivää 1kk neuvolan jälkeen, päätin aloittaa maidottoman imetysdietin, josta saatiin toivottu reaktio hyvin nopeasti vauvan iholle. Kiinnitin siis huomiota vauvan poskien ihoon. Allergiaepäilystä ehdinkin jo kirjoittaa ja kun tuon edellisen postauksen kuvia vertaa tämän postauksen kuviin huomaa eron.

Ollaan jo päätetty vauvan juhlapäivä heinäkuulle, nimi ilmoitetettiin maistraattiin jo aikaa sitten, mutta vielä 2kk neuvolassa nimeä ei näkynyt järjestelmässä. 3kk neuvolassa sitten näkyy, kun Kelakortti ehti myös kotiutua viikko sitten.


Uusina tuttavuuksina vauva sai nähdä minun mummon ja papan Ässän syntymäpäiväjuhlissa. Vauva oli juhlissa tarkalleen 7viikkoinen. Samaisissa juhlissa huomasin jonkun paljastaneen vauvan nimen mummolle. Noh "syyllinen" selvisi seuraavana päivänä ja sain selville mummon reaktion nimeen, mikä oli se mitä eniten halusinkin tietää. Nyt onkin sitten iso mietintä millainen bloginimi vauvalle tulee Nupun, Jekun ja Ässän kaveriksi.

Toisen kuukauden aikana ehdittiin löytää myös jo vähän päivärytmiä. En edelleenkään tiedä kuinka paljon ja usein vauva nukkuu. Ässän vauva-aikaan kokeilin jopa sovellusta, johon merkkasin aina kummalta puolelta vauva on syönyt, kuinka kauan söi, milloin heräsi tai nukahti ja vaihdoinko pissa- vai kakkavaipan jne. Sovelluksen piirtämät diagrammit oli hienoja, mutta sen täyttäminen oli hirveän stressaavaa.


Nyt meidän arkeamme rytmittää poikien päiväkoti ja päivärytmi on oikeastaan helpompi sanoittaa minun tekemisteni mukaan, kuin sen mitä vauva tekee milloin ja missäkin. Vauva on sujahtanut täydellisesti osaksi meidän perhettä ja arkea.  

Minulla soi herätyskello seitsemältä, puen itseni ja herätän pojat, lähdetään päiväkodille n.7.45 ja vauva nukkuu vaunuissa mennen tullen ja jatkaa kotona unia vaunuissa tai keinussa. Jossain vaiheessa vauva syö ja nukkuu ehkä pienen pätkän. Yhdentoista aikaan on minun ruoka-aika ja sen jälkeen on taas unien aika, sellaisten joiden aikana minäkin saatan nukkua. Pisimmän hereilläolopätkän vauva valvoo kotona sopivasti nukahtaakseen vaunuihin, kun lähdetään hakemaan poikia päiväkodista ja jälleen jatkaakseen unia vielä kotiin tullessamme.


Ennen 2kk neuvolaa ehti olla myös vauvan ensimmäinen vappu, tottakai hän sai oman pallon, ja ensimmäinen äitienpäivä neljän lapsen äitinä. Ja huomasin vauvan nojaavaan käsiinsä vatsallaan ollessaan! Noin muutoin kaksikuinen on aivan yhtä tyytyväinen kuin yksikuinenkin oli, eikä rotarokotteestakaan onneksi tullut huomattavia oireita. 2kk neuvolassa oli vuorostaan tullut suhteessa enemmän painoa kuin pituutta ja huomasin iloisesti, että vauvauintipaino on saavutettu. Nyt vielä kun odotellaan siihen 3kk ikään, saadaan tosissaan alkaa miettiä sitä uimassa käyntiä!

8 kommenttia

 1. Kyllä aika rientää! Tuossa vaiheessa vauvat kasvavat ja kehittyvät silmissä! Vauva/lapsiperhearkesi on täyttä elämää. On muuten ihanat hiukset teidän kuopuksella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanos muuta, kiitos! :) nyt alkoi närästää jo niin aikaisin raskausaikana, että olisin varmaan palauttanut kaljun vauvan :D

   Poista
 2. Vauvauinti on kyl kova. Oman pojan vauvauinti jatkui ihan tuonne 4 luokalle asti, kunnes hän vaan päätti, ettei halua jatkaa uimista. Oli ihan paras juttu vaikeasti astmaattiselle lapselle. Juu ja siis vauvauinnista jatkoi siis ihan uimakouluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se oli kyllä kivaa! Vaikka me ei sitten jatkettukaan sitä, eikä esikoista lukuunottamatta edes osallistuttu viralliseen vauvauintiin, niin silti ollaan viety kaikki lapset uimaan kyllä hyvissä ajoin kun vaan ikä ja kilot on riittäneet ja vesipetoja nämä on olleet kaikki :) 7v ja 5v oppivat viime kesänä uimaankin "itsekseen" :) mun mielestä meillä on uimahallit niin hankalasti sijoitettuja, että helpompi päästää uimaan just silloin kun se itelle sopii, kuin yrittää päästä paikalle aikataulutuksien mukaan. :)

   Poista
 3. Kiva tuo pupu noissa muutamassa kuvassa vauvan vieressä - saa vähän mittavinkkiä, sellainenkin, joka ei vähän aikaan ole ihan pienten kanssa ollut tekemisessä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juuri ihan tällä tarkoituksella laitoin vauvan 1kk kuvausten kulissien takana kuvan ensimmäiseksi ja loppuun kuvat kaksikuisesta :) isompien kanssa ei ollut mitään tiettyä lelua tms minkä kanssa kuvata, mutta nyt neiti sai tuon pupun lahjaksi ja se on aika täydellinen kuvauskaveri :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !