Sairaalakassi vol. 4


Aloitin sairaalakassin pakkaamisen noin kolme viikkoa sitten ja siitä saakka se on ollut suunnilleen pakattu.  Kaksi viikkoa sitten äiti kävi meillä tuoden Chipolinon vaunut ja turvakaukalon ja nyt on sitten laukkukin pakattu niin, että ainoastaan puhelin (+ laturi + kuulokkeet) ja kamera pitää napata mukaan lähtiessä. Nuo kun ovat sellaisia mitä tässä nyt muutenkin vielä tarvitsen, niin ei viitsi koko ajan kassista olla etsimässä.

Uteliaisuuttani kurkistin mitä löytyi Ässän sairaalakassista, ja näköjään lompakko on ollut silloin turhake - no tällä kertaa en ollut edes ajatellut koko lompakkoa, mutta pitäisiköhän ajokortti kuitenkin napata tuonne neuvolakortin kaveriksi. Vaikka voihan niihin automaatteihin ilmoittautua myös näpyttämällä tiedot, jos korttia ei ole matkassa.

Kassina minulla on Liberolaukku ja kyllä kaikki tämä (kuulokkeita ja kameraa lukuunottamatta) mahtuu sinne! Tällä kertaa sisältö näyttää tältä: 


Sairaalassa olemiseen itselleni:
 • Neuvolakortti - tämä on ehkä tärkein kun lähtee synnyttämään.
 • Villasukat sairaalan käytävillä hiippailuun.
  • Okei saatan mie käyttää niitä sairaalan tohveleita siellä käytävillä, mutta omassa huoneessa mukavampi hiippailla sukilla.
 • Kuulokkeet, puhelimen laturi ja kameran laturi + vara-akku.
 • Hiusharja & ponnari
 • Dödö
 • Kasvojenhoitosetti matkakoossa
 • Naturally voidepuikko = huulivoide, käsivoide, toivottavasti myös nännivoide.
 • Hammasharja & hammastahna.
  • Joo ostin ihan uudet vain ja ainoastaan sairaalakassia varten, koska nämä on just ne, mitkä sitten lähtiessä unohtuisi kuitenkin kotiin. Tai sitten sairaalassa huomaisin, että hammasharjan akku on tyhjä.
  • Sähköhammasharjan käyttäjänä mua alkoi ihan oikeasti kauhistuttaa miten isoja tavalliset hammasharjat on! Ostin sitten sairaalakassiin 6-11v hammasharjan, harkitsin kyllä vakavissani jopa 3-5v harjaa... 


Kotiutumisvaatteet itselleni:
 • Maailmanparhaat imetysliivit & kestoliivinsuojat (ei mitään aikaisempaa kokemusta näistä suojista, mutta ne nyt ovat ainoat liivinsuojat jotka minulta tällä hetkellä löytyy), sukat ja mukavat alushousut. Toki vaihtoehtoisesti voi kotiutua myös sairaalan jättivaipassa ja verkkopikkareissa, mutta en muista sellaista tarvetta aiemmista synnytyksistä.
 • Mammaleggarit ja tunika.
 • Oletan että lähden kotoa sairaalan takkipäällä ja pipopäässä ja kengät jalassa, että nekin sitten löytyy. 


Vauvalle:
 • Trikoopipo sairaalassa oleiluun, jos nyt pipoa tarvitaan. (seuraava kuva) Nuppu sai tämän pipon synnäriltä! 
 • Body & housut koossa 50cm & sukat. Yksi setti riittää, kun vauva on kuitenkin ihollani koko ajan sairaalassa. Nämä puetaan päälle sitten kotiin lähtiessä. 
 • Sisävaatteiden päälle puoliskoni mummon neulomat housut & takki, käsiin neulotut tumput ja päähän paksumpi tupsupipo - jos nyt sää vaikuttaa siltä ja pipo on sopiva, sekä sukkien päälle paksummat sukat. Meillä ei näköjään ollutkaan yhtään vastasyntyneen kokoisia villasukkia enää.
  • Ja niiden päälle tarvittaessa puettavaksi 2014 äitiyspakkauksen villahaalari, se on kai kokoa 74cm ja näyttää ihan valtavalta! Mutta se onkin mukana vain varmuuden vuoksi.
 • Turvakaukalossa on jalkapeite, se suojaa tuulelta ja lämmitääkin.
  • Ainoat ulkoilut on matka sairaalan ovelta autolle ja autolta sisään kotiin ja autossakin vietetään kuitenkin se puolisen tuntia, että toppavermeissä saattaisi tulla kuuma.


Saapas nähdä mitä jää turhakkeeksi tällä kertaa. Lompakon lisäksi olin maininnut Ässän sairaalakassissa turhakkeeksi toisen objektiivini. Nyt ajattelin jo suoraan sen jäävän kotiin. Harkitsen myös kameran laturin jättämistä kotiin, mulla on kuitenkin tuo vara-akku. Noh saa nähdä. Ainoa varma asia synnytyssuunnitelmassani on nimittäin se, että vauvan synnyttyä hengaillaan ihokontaktissa koko sairaala-aika.

Lauantaina ohitettiin Ässän syntymäviikot rv 38+4 ja tänään alkaa 40. raskausviikko! Toisin sanoen  nyt on rv39+0 eli tasan viikko laskettuunaikaan ja huomiselle vielä neuvolakäynti varattuna. Saa nähdä jääkö se sitten viimeiseksi neuvolaksi ilman vauvaa. Eipä kyllä nyt tunnu, että olisi lähtö mitenkään lähellä, mutta eihän se ole ikinä tuntunut siltä, ennen kuin on mentävä. Jännittävää! 

Mitä oli sinun sairaalakassissasi ihan must juttuja, entäs täysiä huteja? :) 

8 kommenttia

 1. Niin positiivista lukea uuden elämän syntymästä näinä aikoina! Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😊 Välillä kyllä mietityttää onko se nyt sopivaa keskittyä "omaan napaan", mutta en mie maailman menostakaan osaisi kirjoittaa.... 😟

   Poista
 2. En edes oikein muista mitä omassa kassissa oli. Sen muistan, että viimeisen lapsen kohdalla olisi pitänyt ottaa allergialääkkeet mukaan, se kukkahaju kun vieruskaveri saa kukkia ja itse meinaa tukehtua siihen hajuun...Ja sairaalalla ei muka ole antaa lääkettä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä paha! Omalle kohdalle ei onneksi ole sattunut kukkia saavaa huonekaveria. Edellisessä synnytyksessä hoitaja antoi omasta laukustaan mun miehelle allergialääkkeen... :)

   Poista
 3. Mulla on mennyt ihan ohi, että olet raskaana. Paljon onnea ja tsemppiä loppuodotukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sitten oon onnistunut postaamaan syksyn kuulumiset ja odotusjutut sopivassa balanssissa, kun välillä tuntuu että nyt on pelkkää raskautta blogi täynnä 🙈 kiitos ❤️

   Poista
 4. Ihania nuo vauvan pikkuruiset vaatteet ❤️ Minullakin oli kerran maaliskuussa syntynyt kevätvauva. Muistelen lämmöllä sairaalassa iho ihoa vasten vietettyjä elämän ensi hetkiä. Aika on käsittämätön käsite, tytön syntymä tuntuu edelleen eiliseltä, vaikka ensi viikolla juhlitaan 12-vuotiasta esiteiniä 🙄 Tsemppiä viimeisiin raskauspäiviin, tuolla kassilla pärjäät varmasti ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuskin ainakaan unohdin mitään, enempi mietin onko siellä nyt kuitenkin jotain ylimääräistä taas mukana :D Oon kyllä ihan samaa mieltä ajankulusta! Ei voi käsittää, itse ei vanhene yhtään, mutta silti lapset kasvaa hurjaa vauhtia! :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !