Operaatio vaatekaappi: Äitiys- & imetysvaatteet


Ihan kuten muistelinkin, näitä operaatio vaatekaappi postauksia löytyikin valmiiksi otsikoituina useampi osa. Tämä äitiys- & imetysvaatteiden katsaus valikoitui nyt ensimmäiseksi, ihan vain, koska tajusin että näitä vaatteita ehkä kannattaa kuvata nyt kun minulla vielä on tämä maha! Sitähän ei siis tiedä kauanko se vielä on. Nyt ollaan 38. raskausviikolla eli vauva on täysiaikainen ja huomenna on rv 37+2 neuvola.

Mutta niihin vaatteisiin!


Äitiyslegginssejä minulla on kahdet. Siniset on ostettu Lidlistä pari kuukautta ennen Ässän laskettua aikaa, eli ehkä maaliskuussa 2019. Ne ovat palvelleet ainoina legginseinäni myös nämä vuodet Ässän syntymän ja tämän raskauden välissä. Niillä oli hintaa vajaa 6€.

Mustat Anna Field Mama legginsit ostin elokuussa, kun tilattiin vain meille aikuisille vaatteita. Olin juuri aloittamassa työt koululla, ja kun nykyään käytän enemmän tunikoita kuin huppareita, niin ajattelin olevan ihan fiksua panostaa vajaa 13€ legginsseihin myös työn puolesta.

Näissä kuvissa mulla on leggareiden kanssa Me & I:n Martta tunika, jonka sain babyshowerlahjaksi keväällä 2019, Ässän odotuksen aikana, puoliskoni siskoilta. Ei siis ole äitiysvaate, mutta taitaa olla tämän hetkisen mahan kanssa mun tunikoista paras. Tämä ja nuo lidlin leggarit olivat myös mun kotiutumisvaatteet, kun Ässän kanssa synnäriltä kotiuduttiin ja hyvin vahvasti harkitsen samaa komboa tälläkin kertaa.


Näiden kuvien sininen imetyspaita ja raidallinen imetystoppi ostettiin, kun kotiuduin sairaalasta Jekun kanssa heinäkuussa 2016. Puoliskoni haki meidät Nupun kanssa sairaalasta, käytiin mummun ja vaarin luona ja seuraavaksi olinkin mummun ja vauvan kanssa sovittelemassa imetyspaitoja kaupassa.

Sinistä paitaa on tullut käytettyä myös ilman mahaa ja ilman imetystä ja nyt mahan kanssa töissäkin juuri noiden collareiden kanssa. Paidan sisään on ommeltu "toppi" joten ulompaa kaula-aukkoa laskemalla ja sisempää nostamalla onnistuu imettäminen vilauttelematta. Paitsi rintakumin kanssa, mutta sen kanssa imetys onkin aina aluksi yhtä sähläämistä. Raidallinen toppi taasen on ollut vain odottamassa seuraavaa imetettevää, enkä ajatellut sen istuvan mahan kanssa ollenkaan noin nätisti! 

Anna Fieldin mama collarit ovat myös uudet, eli työhousuiksi elokuussa ostetut. Muutaman kerran täällä blogissakin tainneet vilahtaa, eli ovat olleet kovassa käytössä sekä kotona että töissä. Nämä on 7/8 pitkät, mikä oli vielä syksylläkin tosi kiva, mutta nyt kun mahalla on enemmän kokoa ja viime viikon aikana turvotusta on myös tullut, niin nämä tuntuvat jo 6/8 lahkeisilta, jos ei vieläkin lyhyemmiltä. Onneksi on pitkiä sukkia, kun housu loppuu siinä missä talvikenkäni varsi alkaa.


Nämä setit ovat tuttuja jo aivan ensimmäisistä kuvallisista postauksistani! Nämä farkut ja Super t-paidan sain nimittäin appivanhemmilta joululahjaksi, kun odotin Nuppua, eli jouluna 2013! Farkut ovat käyneet lainassa odottavilla perheenjäsenillä ja nyt palasivat takaisin minulle, paita on ollut yöpaitana ja rantapaitana raskauksien välissä ja nyt kuvan jälkeen huomasin, että tämäkin on pian puhkikäytetty.

Muistelen, että olen ehkä laittanut tänne blogiinkin kuvan, jossa yritän tunkea pientä tablettia vielä pienempään laukkuun näissä farkuissa ja tässä keltaisessa bagheeran verkkarihupparissa, se olisi alkukesältä 2016, kun odotin Jekkua. Tämän hupparin olen perinyt kavereideni äidiltä joskus yläasteella. Hänen omat lapset eivät olleet siihen ihastuneet ja minä taas ihastuin heti sen nähtyäni! Täytyy tunnustaa, että olen silti käyttänyt tätä eniten juuri raskausaikana, siksi se on ainoa huppari jonka lasken äitiysvaatteeksi, vaikka ei tämäkään sitä virallisesti ole.


Viimeisenä sitten toiset äitiysfarkut tai äitiysfarkkulegginssit, nämä olivat mummin eli anoppini kirppislöytö aikaan kun odotin Jekkua! Ja ne ovat myös käyneet kierroksen odottavien perheenjäsentenluona palaten syksyllä takaisin minulle. Pinkki t-paita taitaakin olla uusin vaatteeni, yhdessä parin muun VeNove:lta saadun vaatteen kanssa.

Kuvista puuttuu yksi musta Anna Fieldin imetystoppi, mutta se on niin mallia "tavallinen" tai "aluspaita" että jätin sen ihan siitä syystä kuvaamatta, se on kuitenkin laskettu mukaan taulukkoon. Koska tottakai, tein myös näistä äitiys- & imetysvaatteista taulukon! Eli yhteensä kaapissa olevien vaatteiden määrä ja niistä sitten tuo jälkimmäinen "Ä&I" on äitiys- & imetysvaatteiden määrä ja selvyyden vuoksi taulukosta on otettu pois kaikki ne vaatekategoriat joista ei näitä masuvaatteita ole. 

VAATE                         YHT. | Ä&I
T-PAIDAT & topit    16 | 5 
HUPPARIT                    6 | 1 
HOUSUT                     16 | 5 
MEKOT                           | 3 

Tuolla 2022 vaatekaapin läpikatsauksessa t-paitoja on vielä 17, mutta poistin kirppiskassiin jo yhden pinkin äitiystpaidan jota en ole pitkään aikaan jaksanut käyttää. Samoin mekot jätin nyt tästä postauksesta kokonaan pois, koska kaikki kolme äitiys- & imetysmekkoani ovat VeNoven. Niistä ensimmäisen sain Ässän ristiäisiin ja sen esittelin syksyllä 2019: Mallihaaveita ja mekkokuvaukset (KLIK) Ja loput kaksi odottavat treffejä valokuuvajan kanssa samoin kuin viimeisen kuvan pinkki tunika. 

Millainen määrä äitiys- & imetysvaatteita sinulle on ollut sopivasti? 


Ps. Olenkohan nyt varmasti kirjoittanut tarpeeksi monta kertaa ÄITIYS- & IMETYSVAATE

8 kommenttia

 1. Tosi kivoja äitiysasuja! Odotusaikana ei ole helppo keksiä toimivia, kivoja ja mukavia vaatteita. Ja toi ruudullinen lattia on👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kun mukavuus on kaikkein tärkein, mutta olisi ihan kiva jos vaatteet olisivat vielä nätitkin :) Tää lattia on kyllä, ihastuin siihen kun käytiin tässä asunnossa ekaa kertaa, nykyään mulla on sen kanssa viha-rakkaussuhde :'D

   Poista
 2. Itselläni ei ole ollut mitään äitiysvaatteita erikseen. Olen aina käyttänyt samoja vaatteita mitä normaalistikin. Raskauteni on aina sijoittuneet aikaan kun muoti on ollut väljää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väljässä muodissa on kyllä puolensa! Mie olen käyttänyt osittain samoja, totesin heti ekalla kerrallaan että se on hyvä tyyli käyttää muutama vaate loppuun, kun kaapissa on edelleen vaatteita yläasteen ajalta 🙊 paria paitaa olen lainannut miehen kaapista, mutta äitiysfarkut on ollut ihan must, jos on tehnyt mieli farkkuja käyttää. 😅

   Poista
 3. Kivoja ja mukavia äitiysasuja. Ja kaikenlisäksi kauniita. Onnea odotukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavuus on kyllä tällä hetkellä tärkeintä vaatteissa 😊

   Poista
 4. onpa kauniita eikä mitään säkkejä :)

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !