2022 ainoa trackerini

Jos siellä on joku joka harrastaa kalentereita tai plannereointia tai bujoilua, niin trackeröinti on varmaan tuttu termi. En ole itse ihan varma edes tuosta sen kirjoitusasusta, mutta ei anneta sen häiritä. Mie harkitsin joskus bujoilun aloittamista, mutta siihen ei ole vielä aikaa, tai siis tiedän, etten nyt voi käyttää siihen niin paljon aikaa kun haluaisin, koska aikaahan siihen kyllä saisi menemään. 

Trackeröinti kuitenkin kiinnosti ja tammikuussa 2020 tein ensimmäistä kertaa A4 luentolehtiöön Habit trackerin, Self care trackerin ja Pyykkitrackerin.


Habit tracker - Sen oli tarkoitus näyttää kuinka säännöllisesti kirjoitin, julkaisin, valokuvasin, editoin.... kaikkea blogiin ja someen liittyvää, 2020 versiossa saattoi olla muutakin, kuten lattioidenpesu tai imurointi ja muuta sellaista arkista jokapäiväistä puuhaa.  

Selfcare tracker - Siinä oli ruudut hampaiden pesulle aamuin ja illoin, hiustenharjaus, hiustenpesu, meikkaaminen, lukeminen, piirtäminen, venyttely, ulkoilu yms. omaan hyvinvointiin  liittyviä. 2021 versio olijo huomattavasti karsitumpi.

Pyykkitracker - Kyllästyin siihen, että vessaan ei mahtunut oikein mitään, koska pyykkikopat olivat koko ajan täynnä. Ja vaikka kuinka pyykkäsin ja pyykkäsin joka päivä, niin aina vaan ne samat pyykkikorit pysyivät täynnä ja tuntui etten ehdi pestä mitään muuta kuin sinistä pyykkiä. Tein Pyykkitrackerin ihan uteliaisuudesta tietää kuinka paljon enemmän meillä on sinistä pyykkäi muihin väreihin verrattuna.

Arvaatko näistä mikä tracker toimi niin hyvin, että se löytyy jälleen kalenteristani?

Jep, Pyykkitrackeri oli paras!

Yritin kyllä viimevuodelle (2021) tehdä sometrackerin ja selfcare trackerin, mutta noh somea en juuri tehnyt, että olisi ollut mitään trackeröitävää ja selfcare trackerriin kyllästyin puolessa vuodessa. Ei vaan jaksa. Mutta pyykkitrackeri jaksaa kulkea mukana jo kolmatta vuotta peräkkäin! Pyykkitrackeri on myös ainoa jonka kanssa olen pysynyt ajantasalla.

Mitä mie siis trackkään?

No sitä että mitä pyykkiä pesen eniten. Lajittelen pyykit väreittäin, joten trackerissa on omat värikoodit tietenkin jokaiselle värille. 

Punainen, sininen, musta ja valkoinen, nämä on siis sitä perusarkipyykkiä eli käyttövaatteita, jotka pestään kaikki 40°C. 

Vihreät on 60°C eli pyyhkeitä ja lakanoita. 

Oranssit on pesty 90°C  nekin ovat yleensä pyyhkeitä ja lakanoita, mutta huomaa tuosta 2021 marras-joulukuusta että ollaan oltu oksennustaudissa ja muutenkin kipeänä, koska siellä on rullattu 90°C pesuja aikalailla enemmän. 

30°C pesuja tulee aika vähän, yleensä ne on ulkovaatteita tai jotain muita aivan satunnaisia kylmiä pesuja. 

Ja keltaiset on sitten pisupyykkiä. Joskus tulee vahinko, ettei ehditäkään pihalta sisälle tarpeeksi nopeasti tai sitten päiväkodissa on käynyt vastaava vahinko. Päiväkodissa taaperomme on täysin vaipaton, mutta kotona käytetään vielä yövaippaa. Vuoden vaihteessa vaippojen loputtua eläteltiin hetki toiveita, että voitaisiin luopua yövaipastakin. Trackeri varmaan kertoo, että ostettiin kiltisti lisää vaippoja, vaikka sankarimme onkin itse aina sitä mieltä, että ei tarvitse vaippaa.

Meidän keväällä uusittu pesukoneemme myös ilmoittaa aina itse, kun on aika käyttää koneenpuhdistus ohjelma. Sitä aloin merkkaamaan vain vetämällä tumman vihreän viivan sitä ennen pestyjen palkkien päälle. Aikaisemmin olen pessyt koneen aina tyhjänä 90°C, mutta tämän koneen puhdistusohjelma on automaattisesti 70°C. 

Nyt tähän uusimpaan trackeriin laitoin sivun laitaan vielä erikseen paikat pyykkietikalle (pisara) ja pyykinpesuaineelle (pesupallo), eli lasken montako kertaa pitää ostaa lisää pyykkiainetta ja etikkaa. 

Enhän mie näillä pyykkitrackereillä oikeasti mitään tee. Mutta joskus, kun tuntuu että en saa mitään aikaiseksi tai  sitten tuntuu etten ehdi tehdä mitään muuta kuin pyykätä, niin trackerista on helppo katsoa että no joo, kyllähän sitä tuli pyykättyä taas aika paljon.

Toisaalta on myös hauska nähdä, kuinka paljon pyykkirumba muuttuu vai muuttuuko yhtään, kun perheeseen tulee uusi vauva. Ainakin varmaan siinä vaiheessa, kun vauva alkaa syömään kiinteitä saattaa tulla jokin pyykki piikki, mutta eihän sitä tiedä, tuleeko heti alkuunsa falskaavia vaippoja ja paljon pukluja. 

Mutta ei tässä trackerpostauksessa vielä sen enempää pyykkäämisestä, mulla on nimittäin luonnoksissa tulossa postaus tämän uuden nykyisen kodin pyykkihuollosta. Olin nimittäin niin ylpeä edellisen kotimme Pikkuvessan toimivasta pyykkihuollosta (KLIK), että tottakai, kerron miten se sitten järjestyi täällä uudessa kodissa. Ja näin puolitoista vuotta myöhemmin, tämän uuden nykyisen kodin pyykkihuolto saattaa toimia vielä paremmin kuin edellisen! 

Oletko sie innostunut pyykkäämisestä tai trackereistä? :) 

8 kommenttia

 1. Trackerointi vaikuttaa kivalta tavalta havainnollistaa ja eritellä omaa arkea. Itse en ehkä jaksaisi, vaikka postauksesi oli kyllä kannustava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jos löytyy tai keksii sellaisen just omaan elämään sopivan trackerin niin se täyttyy ihan huomaamattaan! :D mutta sitten taas noi hyvinvointi ja tapatrackerit ei vaan ainakaan vielä sopinu mulle :)

   Poista
 2. Näyttää sille, että meillä on samanlaiset kalenterit... Tää ei ole tuttua hommaa ollenkaan ja en ole edes ihan sinut tuommoisen kanssakaan. Niin hektistä tämä elämä, että tilastoinnit ei oikein hotsita. Mutta mielenkiintoista puuhaa kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mulla on nyt toista vuotta peräkkäin Burden Scriple :D Tää osoittautui kivaksi viime vuonna, enkä osannut keksiä mitä muuta toivoisin niin tällä mennään :D trackeröinnissä on puolensa :) Mulle riittää nyt tämä pyykkitracker tähän arkeen :D

   Poista
 3. Trackerointi ei ollut tuttua ennen tätä kirjoitustasi, kiitos siitä, nyt on! Innostuin bujoilusta tammikuussa ehkä kymmeneksi minuutiksi, kunnes muistin tavoitteeni priorisoida ajankäyttöni mahdollisimman vähän energiaa kuluttavaksi... Bujoilu olisi yksi asia lisää alati pettävän muistini kuormitukseksi, niin päätin jättää välistä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo bujoilu on kyllä sellainen harrastus, että jos sen joskus aloitan, niin sille pitää olla sitten ihan kunnolla aikaa! Ja luultavasti pitää oppia sietämään oman kädenjälkeä ja epätäydellisyyttä myös ennen sitä, havermmin nykyään mitkään taiteillut lopulta vastaavat sitä mitä oli mielessä :D Kalenterimanian FB ryhmässä ihailen kyllä muiden bujoja, mutta ei oo mua varten, ei ainakaan nyt. :)

   Poista
 4. En olekaan aiemmin kuullut tällaisesta. Olisi kyllä varmasti itselleni hyvä apu, kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla toimiiko vai eikö toimi 😊

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !