Ai miksi taas muutetaan?

Taas mennään! Kuten vessa postausta julkaistessa totesin, että kotiesittelyjen kanssa uhkaa taas tulla kiire, niin jo seuraavan viikon lauantaina käytiinkin katsomassa tulevaa kotiamme ensimmäisen kerran lasten ollessa yökylässä mummin ja papan luona - ensimmäistä kertaa!

Viikko siitä ja kävimme katsomassa uudestaan lasten kanssa ja allekirjoitettiin uusi vuokrasopimus. Kyllähän siinä viikon aikana hetki pohdittiin, että mitäs nyt taas. Uusi asunto on ihanan avara ja tilaa on useampi kymmenen neliötä lisää. Mutta joo, onhan se tavaroiden pakkaaminen ja kantaminen... Jaaa meillä ei ole hissiä nyt eikä ole muuten uudessakaan kodissa, jotta että, ollaanko hulluja? Joo ja ei. Tai ehkä vähäsen ainakin.

Virallinen muuttopäivä on tämän viikon lauantaina, kun mummu ja vaari tulevat auttamaan vaarin pakettiautolla. Avaimet hain asuntoon maanantaina ja tiistaina vietiin jo ensimmäisiä säkkejä pois tieltä. Onneksi tuli otettua rätti mukaan, pelkkä kostealla pyyhkiminen ei nimittäin ihan joka paikkaan edes riitä. Keskiviikkona asunnolla käydessämme puoliskoni kysyi ääneen tuliko tehtyä hätiköity päätös? Johon todettiin että ei. 

Ai miksi me sitten muutetaan taas?


Noooo. Tähän on monta syytä jotka puoltavat muuttamista. Tällä kertaa syrjäinen sijainta, tai no ei edes syrjäinen, vaan uusi koti on ihan eripuolella kotikaupunkiamme... Tällä kertaa sijainti ei tunnu pahalta. Vaikka matka mummilaan kyllä tuplaantuu muuton myötä. Ja siinä missä edellisen muuton aikaan pohdin rivitalon helppoutta ja hissitöntä kerrostaloa vastakkain, ei tällä kertaa hissittömän talon KOLMASkaan kerros tunnu esteeltä.

Tällä hetkellä ei ole vauvaa tai vauvakuumetta, eikä kauhukuvia rattaiden ja ostosten ja vauvan kantamisesta. Sitäpaitsi juuri nyt meillä on kolme kävelevää lasta. Toki rappusia pitää taaperon kanssa harjoitella vielä paljon. Mutta kyllä te nappaatte pointin. - häntä ei ole pakko kantaa.

Mutta eipä sillä, meidän tämän hetkinen yhden asunnon asuttamisennätys on 2 vuotta. Ja tässä  76neliön asunnossa päästiin myös melko lähelle tuota - syyskuussa olisi tullut 2v täyteen. Joten kerran vuodessa muuttaviksi mehän ollaan asuttu täällä jo tosi kauan, että eikö se jo ole aikakin muuttaa! 

ps. ootteko koskaan kuulleet sellaista sanontaa että miehen pitää vaihtaa kolmen vuoden välein joko taloa, autoa tai naista... Musta on ihan kiva jos vaan autot ja talot vaihtuu :D Mutta siis on tässä taustalla ihan oikeitakin pohdintoja huoneluvusta kakkosauton hankintaan.

Muutetaan päiväkodin perässä

Päiväkodista oli tulossa ongelma. Kyllä, meidän lasten vanha päiväkoti on edelleen aivan ihana enkä ikimaailmassa olisi kuvittelutkaan laittavani taaperoa näin pienenä päiväkotiin, ellen olisi saanut tutustua näihin meidän päiväkodin pientenryhmänhoitajiin. Mutta, meidän päiväkotiin ei tule ensi syksylle eskariryhmää. Ja se on ongelma. Tai ei sekään vielä yksin.


Nupun tulevasta eskarista soitettiin jo ennen koronalomaa, että heiltä löytyisi kyllä paikka myös Jekulle, jos halutaan molemmat samaan paikkaan. Mutta heillä ei ole ollenkaan alle kolmevuotiaiden ryhmää. Ja siitä tulisi ongelma. Koska jos taaperokin menisi hoitoon meidän pitäisi päättää A)  viedäänkö eskarin päiväkotiin pelkästään Nuppu ja pojat ihanaan päiväkotiin vai B) viedäänkö molemmat isot eskarin päiväkotiin ja pelkästään taapero ihanaan päiväkotiin. Kuka jaksaa kulkea kodin ja kahden päiväkodin väliä joka päivä kaksi kertaa?

Ja sitten se kolmasvaihtoehto: Jos ja kun minä saan työn ja laitamme kaikki kolme tuohon lähimpään vuoropäiväkotiin. Tiedän sen vuoropäiväkodin nimeltä, siellä on muutaman kaverin lapset hoidossakin. Enkä ole ikinä kuullut siitä mitään pahaa. Mutta jostain syystä minä en millään haluaisi meidän lapsia sinne. En varsinkaan tuota pienintä, mutta se oli myös eskarivaihtoehdoista se viimeinen vaihtoehtto jonka taisin jättää valitsematta eskari-ilmoittautumisessa.

Kun kuulin Jekun kummitädiltä, että mahdollisen uuden kotimme lähipäiväkoti olisi vuoropäiväkoti - oli siinä koko päiväkotihärdellin ja eskarin ja kaiken ratkaisu! JOO MUUTETAAN VAAN!

Muutetaan isomman asunnon perässä

Ja sitten se kaikkein tärkein syy on totta kai itse asunto. Tämä nykyinen kotimme on liian pieni. Neliöitä on ihan hyvin, me sovitaan tänne ihan hyvin. Ollaan itse saatu tästä kodista eteisen, vessan ja vaatehuoneen kohdalta toimiva. Mutta täällä on muunmuassa liian vähän kaappitilaan. Nuppu ja Jekku jakavat yhden vaatekaapin ja minä jaan oman vaatekaappini taaperon vaatteiden kanssa. Toisena tulee huoneluku. Todennäköisesti viimeistään vuoden päästä tämä asunto olisi meille liian pieni ja pitäisi saada koululaiselle oma huone.

Uudessa kodissa Nuppu saa oman huoneen ja taapero siirtyy Jekun kanssa yhteiseen huoneeseen.  Saas nähdä kuinka monta yötä minäkin tulen nukkumaan sitten poikien huoneessa.


Ja sitten viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisinpänä! 

Uudessa kodissa on arkkupakastin! Kokeilkaapa hei itse elää ilman minkäänlaista pakastinta lähes kaksi vuotta... Ai että. Odotan jo miten pääsen täyttämään pakastimen jäätelöllä, marjoilla ja pakastekasviksilla! Ja bataattiranskalaisilla. Meidän perheen ruokavaliosta tulee taas paljon monipuolisempi ja ruokahävikki tulee pienentymään todella paljon, kun saadaan pakastin! 

Eikö siinä nyt ole jo aika monta hyvää syytä muuttaa?

Tästä tulee nyt meidän seitsemäs yhteinen koti, Nupun viides, Jekun kolmas ja Oshawottin toinen. Kyllä, me kutsutaan meidän taaperoa aika usein pokemonin nimellä. En ole vieläkään keksinyt hänelle bloginimeä... Ehkä hänestä tulee Ässä vaikka siitä puuttuu E. 

Mikä on sinun paras muuttomuisto? :)

12 kommenttia

 1. Just tässä pohdiskelin, että jokohan te ootte päässy muuttamaan ja täältähän se vastaus löytyikin! Tsemppiä siis tähän viikkoon! :) Vaihtelu virkistää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on vanha asunto luovutettu niin eiköhän tää tästä vielä iloksi muutu 🙈🤩

   Poista
 2. ai mä vihana muuttamista yli kaiken :D Parasta muutossa on se kun se on ohi ja siitä on riittävän kauan aikaa :P Silti tykkään kyllä kantaa kavereiden kamoja ja ihastella heidän kotejaan. Omaa laitan niin hitaasti, mutta varmasti.

  Tsemppiä muuttoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo kyllä tässäkin huomattiin että tavaramäärä on kasvanut vuosien varrella ja lasten myötä 😅 ennen meni tavarat paikoilleen muutossa samantien mutta nyt tää on sellanen useamman viikon projekti,varsinkin kun toinen on töissä ja ite sitten lasten kanssa ei saa niin paljon aikaan kun haluais. 🙈 Mie kans tykkään ihastella muiden koteja 😁

   Poista
 3. Me muutimme tähän asuntoon muutama vuosi sitten ja vaikka en asunnosta tykkää, niin ei tästä tulla muuttamaan pois vuosiin. Ei vaan jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän! Kyllä nyt taas tuli fiilis että ei enää ikinä 🥵😂

   Poista
 4. Kyllä tuossa on tarpeeksi syytä :D Itse muutin viimeksi vuosi sitten ja toivottavasti uutta muuttoa ei ihan heti ole edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toivottavasti meilläkään ei oo pitkään aikaan edessä 😅

   Poista
 5. Monta hyvää syytä muuttamiseen! Isompi asunto on aina kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, täällä on ihanasti tilaa 🤩

   Poista
 6. Kun elämäntilanteet muuttuvat niin onhan se vaan pakko muuttaa vaikkei millään jaksaisi :D Ymmärrän hyvin myös sen muuttamisen aiheuttaman tuskan eli pakkaamisen, roudaamisen ja sitten taas purkamisen. Toisaalta muuttamisen voi ajatella myös aika voimaannuttava eli "uudelleen aloittaminen" on aina virkistävää. Minusta perustelit oikein hyvin syyt joten hyvä kun muutitte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä nyt reilun viikon jälkeen on kyllä ihana olla täällä uudessa kodissa 😍✨ mie myös tykkään ajatella muuttoa uuden alkuna, harmi vaan että omat uuden alun tavoitteet ei ehkä olleet ihan realistisia mm. Uudessa kodissa en sitten suutu lapsille samalla tavalla.... 🤦🏻‍♀️ Lapsilla ei tainnut olla tavoitteena tulla toimeen uudessa kodissa 😅

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !