Alle 6 viikkoa laskettuun aikaan

Mun pää ei ole selvästi lainkaan mukana tässä raskaudessa. Nyt ollaan kuljettu kaksi päiväkotiviikkoa pääsääntöisesti kävellen. Ensimmäisen viikon jälkeen tuntui, että olen ihan puhki! Mietin vain, ettei Jekun odotus ollut tässä vaiheessa kevättä lainkaan näin kömpelöä. Ulkoiltiin Nupun kanssa kuitenkin lähes joka päivä ja pyöräilinkin vielä kuukautta ennen Jekun laskettua. 


Sitten tajusin, että juu tosiaan. Aikasemmat raskauteni eivät ole olleet näin raskaita tässä vaiheessa kevättä. Mutta tässä vaiheessa raskautta olen kyllä ollut aivan yhtä kömpelö, kuin nytkin. Jotenkin en muka tajua, että nyt laskettu aika onkin pari kuukautta aikaisemmin.

Onneksi lisääntynyt kävely ja samalla ulkoilu, on vain hyväksi koko kropalle ja mielelle, myös synnytyksen kannalta. Tiet alkavat olla sulia, joten rattaitakaan ei tarvitse enää työntää ylämäkeen nilkkoja myöten loskassa.


Viime viikon tiistaina oli 33+5 neuvola-aika. Juteltiin kuulumiset, katsottiin taas verenpaine, hemoglobiini, paino, sf-mitta ja kuunneltiin vauvan syke. Painoa oli tullut reilut 600g/ viikko edelliseen käyntiin ja sf mitta nousee tasaiseen alakäyrän ja keskikäyrän välissä. Vauvalla kuulostaisi olevan kaikki hyvin sykkeen ja liikkumisen perusteella.

Hemoglobiini on laskenut vähän lisää, joten nyt pitäisi muistaa hakea apteekista rautakuuri. Ja sitä kannattaisi kuulema jatkaa myös imetysaikana. Viime viikko oli aika väsynyt ja kiukkuinen. Aloin miettiä voisiko se johtua madaltuneesta hemoglobiinista vai sittenkin ihan vaan kahdesta Helsingissä vietetystä iltapäivästä ja niistä matkoista.


Oma vointi on tätä ikuista flunssaa ja kömpelyyttä lukuunottamatta hyvä. Räkäisyys ärsyttää ja kömpelyys huvittaa. Selältään löhöämästä sohvalta ja sängystä on vaikea päästä ylös ja kävely on vähän hitaampaa. Harjoitussupistuksia tulee tasaiseen. Ja välillä taitaa olla havaittavissa lieviä liitoskipuja. Juoksemista ei edes tarvitse harkita. Ja jokainen vahingossa otettu juoksuaskel kertoo heti olleensa virhe.

Tietyt kumarat asennot esim. vessanpönttöä pestessä ja imuroidessa alkavat väsyttää alaselkää aika äkkiä, mutta nelin kontin lattian pesussa ei taas ollut mitään ongelmaa. Raskausarpia on vatsassani jonkin verran, mutta en osaa sanoa onko niistä mikään tullut juuri tästä raskaudesta. Minkä värisiä tuoreet raskausarvet ovat?


Viime neuvolan jälkeen ajattelin että saisin vauva valmisteluja tehtyä ja niistä myös kirjoitettua. Nyt alle 6 viikkoa ennen laskettua paljastan, että edelleen vauvanurkkausta ei ole edes alettu miettiä sen enempää. Mutta! Instagramista joku saattoi huomata, että meillä on nyt ollut uusi kuivausrumpu jo kaksi viikkoa! Eli nyt ollaan saatu kuivaustelineet pois vauvanurkasta. Edistystä se on sekin!

Ensi viikon torstaina päästään kurkistamaan miten vauva jakselee ja kasvaa taas kasvukontrolliultraan. Nyt mennään ensimmäistä kertaa meidän paikallisen sairaalaan äitiyspolille. Ihan kiva, ettei tarvitse lähteä taas tunnin ajomatkan päähän. Mietin vain, että tuleeko se sama lääkäri synnäriltä tänne vastaanotolle, vai onko täällä eri ihminen vastassa. Ensimmäisen kasvukontrolliultran lääkäri oli nimittäin sama, joka soitti minulle heti ensimmäisen ultran jälkeen ja hän oli tosi mukava.
1.4.2019

10 kommenttia

 1. Anonyymi1/4/19 14:06

  Suloinen vatsakumpu sinulla! ❤️ Toivottavasti voit hyvin viimeiset viikotkin.
  Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)<3 samaa toivotaan! tässähän alkaa melkeen jännittää kohta :D

   Poista
 2. Oii, laskettu aika lähestyy, enää ei ole pitkä aika <3 Tässä samalla tulee muisteltua omia raskaus aikoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten onkin enää näin lyhyt aika! 🙈

   Poista
 3. Oi mitä jännittäviä aikoja. Ei siitä itselläkään niin kovin kauaa ole, kun tuota parivuotiasta oottelin, mutta ihmeellisesti se unohtuu tässä hektisessä arjessa. Onnea loppuodotukseen. Toivottavasti kaikki menee hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 se on kyllä totta, äkkiä sen unohtaa miten pieniä ne vastasyntyneet ovatkaan kun nuo taaperot on myös niin pieniä! Vaikka tosi isoja, ainakin jos meidän taaperolta kysytään 😅

   Poista
 4. Muistelen, että mulla oli tuolloin vähä samanlainen tilanne. Pyörin vaan joka paikkaan ja vauvanurkkausta ei ollut. Sit menikin enää kaksi viikkoa ja mini2 oli maailmassa. Kerkesi ne jutut sitten myöhemminkin.

  Ihanaa loppuraskautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ihan oikeasti vauva tarvii kuitenkin vaan sylin, tissin, paikan nukkua (meillä mennään perhepedillä), vaatteita ja vaippoja ja kaikki on vaikka ei olekaan nätisti lipastossa 😊 saa nähdä miten tämä meinaa syntyä, Elpu syntyi 39+5 ja Jekku 41+5 😅 kiitos! ❤️

   Poista
 5. Odottavan aika on pitkä, mutta kyllä se nyt vähiin alkaa jo käydä :) Tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu että ihan yks hujausvain mennyt tässä odotuksessa :D Kiitos tsempeistä! :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !