Pikkujouluissa kuokkimassa

Meillä on ollut muutamia blogiverkoston tapaamisia pitkin vuotta, keväällä nähtiin lasten kanssa Naurusaaressa ja syyskuussa olin itse järjestämässä tapaamista Helsingissä Radisson blussa. Pikkujouluista juteltiin silloin tällöin, mutta loppujen lopuksi meillä oli kymmenen päivää sitten pikkujoulut, jotka Yhtä kuin -blogin Jane meille järjesti ihan itsekseen.

Minä pitelin facebookilmoittautumistani "ehkä"ssä lähes viimeiseen saakka, kun en ollut aivan vakuuttunut pääsemisestäni. Yön pikkutunneille suunnitellut juhlat ja julkisen liikenteen hassut aikataulut eivät aivan kohdanneet ja haastetta lisäsi poika jonka yöt eivät oikein suju ilman äitiä. Mietittiin vaihtoehtoja "koko perheen reissun" ja "äidin oman reissun" välillä.


Sattumalta äitini oli Tampereella samaan aikaan, joten pääsin lähtemään, kun otin Jekun mukaani. Ajeltiin Tampereelle lauantaina valoisan aikaan ja ajettiin lähelle äitini hotellia, (ilmaiset parkkipaikat kunniaan!). Jane kertoi aamupäivällä Tampereen säästä ja varauduin juhliin sadetakilla ja kumisaappailla, tietysti otin toiset kengät mukaani. Kärräsin Jekun ja tavarani äidin luokse ja hotellille saavuttuani huomasin toisen vaihtokenkäni pudonneen matkalle. Onneksi matka hotellilta autolle oli vain pari korttelia ja kenkä löytyi, eikä edes mistään lätäköstä.

Käytiin mummun hotellihuoneessa sen verran, että vaihdoin vaatteet ja todettiin kaikki nälkäisiksi. Päätettiin kävellä subiin, mutta mentiinkin heseen. Vielä hamppareita odotellessa laitettiin tyttöjen kanssa viestiä ja minulle tulikin kiire Koskarin Vilaan stailaukseen. Tulipahan samalla muisteltua Tampereella vietettyjä kouluvuosia, kun söin ranskalaiset vauhdissa kiiruhtaessani kohti keskustaa.


Tunnistin Janen Vilan edessä ja seuraavaksi olinkin jo myyjän kanssa pukkarissa sovittelemassa nahkahuosuja jalkaani. Molemmat minulle ehdotetut tyylit olivat tosi nättejä, mutta jotenkin aika kaukana minusta (huppareista ja farkuista tai tirkoo paidoista). Kuitenkin se asu joka minulle jäi päälle, oli aivan täydellinen. Tällä kertaa pysyin vahvana enkä ostanut mitään, vaikka Private Shopping iltaamme kuului -15% alennus ja housut olivat ehkä maailman mukavimmat jalassa. Toinen stailattava oli Kiljusten blogin Minna.

Alennuksen lisäksi Private Shopping sisälsi pientä naposteltavaa ja kuohuvaa juomatarjoilua. Saatiin myös jälleen ihanat goodiebagit mukaan ja tässä kohtaa selvisi, etten ollutkaan ilmoittautunut pikkujouluihin. Olin kyllä ilmoittanut kumman Oppi&ilon pelin ja minkäkokoiset Papun sukat bagiini haluan. Facebook huijasi minua, enkä tajunnut että "ehkä"n jälkeen pitäisi vielä painaa harmaata tekstiä "osallistun", siinähän luki jo että osallistun.


Onneksi luuloilmoittautumiseni ei aiheuttanut sen suurempaa hämminkiä edes siirtyessämme syömään Inez tapas bariin. Vaikka aluksi vähän säikähdettiin, kun varaus oli kymmennelle eikä 11 hengelle. Meille oli varattu sohvapöytä, jonka ääreen mahduttiin kahden puolin pyötää hyvin. Alkumaljat olivat kuoharia ja alkoholitonta omenasiideriä ja sitten odoteltiinkin illan menua.

Tarjoilit kantoivat pöytäämme jokaiselle oman pienen lautasen ja erilaisissa posliinikulhoissa eritavoin marinoituja kasviksia ja lihoja. Punajuuret, herkkusienet, oliivit, juusto, bataattiranskalaiset ja lihat jäivät erityisesti mieleen. Kana, koska se oli niin tulista, että nenässä tuntui ja toinen liha taas oli aivan äärettömän hyvää. Se saattoi olla bbq-possua, vaikka varma en ole minkään meille tarjotun tapaksen nimestä.


Jokatapauksessa maku oli mahtava ja Inez oli elämys. Kaiken muun kuulumistenvaihdon lomassa puhuttiin myös ruoasta. Vähintäänkin sen verran, että huudeltiin toiselle puolen pöytää saisiko oliiveja tänne päin ja leipää tuonne päin. Mutta erityisesti siitä lihasta, koska se oli niin hyvää, että kaikkien piti maistaa sitä.

Kävin myös tarkistamassa ravintolan naistenhuoneen alakerrassa, jota en olisi ilman vessan etsimistä edes tiennyt olevan olemassa. Alakertaan vei leveät portaat joiden alapäässä oli pieni baaritiski sekä noutopöytä, ilmeisestikin alakerrassa oli viihtyisän oloinen kabinettitila isompia ryhmiä varten ja heille oma tilava narikkakin.


Suurimman osan pikkujouluilta jatkui vielä Gloriaan, mutta itse poistuin jälkiruoan jälkeen. Olihan kellokin jo  hieman yli kymmenen kun chilikakku ja jäätelöt oli syöty. Äiti ajoi nukkuvan Jekun kanssa hakemaan minua ravintolalta ja oli aika suunnata kohti kotia. Ja vasta kotona tutustuin kunnolla goodiebagin sisältöön.

Pari yhteistyökumppania oli tiedossa jo ennen pikkujouluja, kun Jane laittoi kyselyn kumman Oppi & ilon lautapelin haluamme ja jalkojen kokoja Papun sukkia varten. Peli vaihtoehdot olivat Hoksaa! (4-99 vuotiaille) ja Vauhtia ja vipinää (3-6 vuotiaille). Peleihin tutustuttuani ajattelin Vauhtia ja vipinää olevan meidän kolmevuotiaalle mielekkäämpi.


Äkkiseltään esittelyn perusteella hoksaa vaikutti vaativan hieman enemmän keskittymistä, kun taas Vauhtia ja vipinää soveltuu varmasti temppuineen ja sammakoineen hyvin meidän muutenkin liikuntaa rakastaville lapsille. Emme ole vielä testanneet peliä, sillä paketoin sen kuusen alle.  Yllätys oli vähällä mennä pillalle, kun Elpu ehti löytää sen väliaikaisesta piilosta. Sain muuten pari päivää ennen pikkujouluja äidiltäni kuvaviestin tästä kyseisestä pelistä. Äitikin ajatteli että se olisi Elpulle mieleen edellisen mummulavierailun Twister pelin testailun perusteella.

Martinex lahjoitti kaikille Muumi-leivontasetin josta löytyy kaulin, leivonta-alusta sekä muotteja. Minun kassissa oli näitä kaksin kappalein ja annoin toisen äidille mummulaan vietäväksi. Annoin Elpun avata paketin Jekun päiväunien aikana ja pikkuveljen herättyä alkoi kaduttaa. Enpä tullut ajatelleeksi, että tosiaan mulla on kaksi lasta jotka ehkä molemmat olisivat halunneet pikkukaulimen. Nyt ostettiin piparitaikina tarvikkeet, että päästään testaamaan piparinleivontaa vielä ennen jouluaattoa.


Herkkuisuita muistettiin Earth Controllin taateleilla ja manteleilla, omani odotavat vielä kaappiin piilotettuna. Säästän niitä matka evääksi, kun lähdetään joululomalla Jyväskylään. Mandragoralta saatiin Bailey's kermaliköörin aromilla maustettua kahvia. Pikkujouluista on alle kaksiviikkoa ja kahvi on loppunut. Eli taisi maistua meidän perheen ainoalle kahvinjuojalle erittäin hyvin. Tryffelit syötiin puoliksi.

Purkat ja xylitolpastillit tulivat myös kuin tilauksesta. Elpun päiväkotiin kaikki vievät oman pastillipurkkinsa, joten nyt on pastilleja sekä kotiin että odottamassa päiväkotiin pääsyä. Näistä purkkamauista kumpikaan ei ole minulle tuttu. Ostan yleensä aina niitä perusmarkuja vihreää tai sinistä minttupurkkaa. Piilotin purkkapussin myös puoliskoni koululaukkuun. Näitä voi tilata kätevästi kotiin tai suoraan kouluun ja päiväkotiinkin osoitteesta https://www.ksylitolikauppa.fi


Hemmottelua arkeen taas tuli XZ mustikka sampoon, mustikka hoitoaineen ja lasten muumi suihkusaippuan sekä Lushin Body conditionerin muodossa. XZ suklaa & vanilja sampoo ja hoitoaine olivat yhteen aikaan vakiotuotteita minun suihkuhyllyillä ja ostettiin siskojen kanssa XZ Tyrni sampoo ja hoitoaine äidin ja isin luokse, ettei aina reissatessa tarvitse raahata mukana. Mustikat pääsevät testiin heti, kun nykyinen sampoo loppuu. 

Täytyy myöntää, että minulle ei selvinnyt miten tätä vartalonhoitoainetta käytetään, ennen kuin luin Janen pikkujoulu postauksen. Vastaus on samaan tapaan kuin hiustenkin hoitoainetta. Nyt kun tiedän sen, pääsen testaamaan tätä joulusaunassa. 


Goodiebagin yksi olennainen osa on tietysti itse kassi. Tällä kertaa meillä oli Katokolta saadut Baggut. Hauskaa että kassilla on oma säilytys pussi. Näin se on helppo kuljettaa mukana vaikka laukussa kauppareissua varten. Design By Ilonan yksinkertaisen nätit joulukortit pääsevät meillä koristamaan omaa joulukorttinauhaa, kunhan saan sen ripustettua.

Lapin Marian Revontuli - mustikka vanilja - glögi ja inkivääri glögi tulivat matkahuollon paketista hieman pikkujoulujen jälkeen.Näitä ei olla vielä avattu, koska piti saada kuvat ensin. Elpu onkin kysellyt melkein joka päivä, että saako hän ottaa kuvia jotta saisi glögiä. No huomenna voidaan vihdoin avata. Inkivääriglögin saatan ottaa mukaan Jyväskylään. Uskallan veikata sen olevan mieleen minun vanhemmille.


Kiitos illan järjestelyistä Jane! Ja kiitos yhteistyökumppaneille.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !