Olohuoneen tapettiseinä

 Muistanette valkoruskean eteiskäytävämme, joka on oikeasti kiva? Ja sen vessan, jonka oven ensimmäistä kertaa avatessani totesin että "oho, onpa kiva tapetti!" Tässä asunnossa on väriä, mikä on yleensä mulle mieluista. Toisen makuuhuoneen violetti seinä, ei selvästikään ollut vuokranantajan mieleen, mutta minä näin sen heti lastenhuoneen seinänä. Eteisen ruskeamaali jatkuu ruokailutilassa ja olohuoneessa ruskeana kukkatapettina. 


Tapettina jota ihmettelin jo näytössä. Kukat on vielä ihan kivoja. Mutta oikeasti - ruskea kukka tapetti, miksi? Ollaan asuttu tässä asunnossa lähes 8kk. Ja nyt riitti synkistely. Blogi hiljeni viikoksi ja yksi syy* löytyy tästä, vaikkei se oikeasti vienyt kuin kolme päivää: 

Päivän jolloin lähdettiin päiväunien jälkeen tapettikauppaan, 
ja ilta jona puoliskoni irrotti listat,
tapahtui keskiviikkona. 

Päivän jolloin alettiin päiväunien aikana repimään vanhatapetti alas,
tapahtui torstaina. 

Ja illan jolloin puoliskoni pikkuveli tuli tapetointikaveriksi,
tapahtui lauantai-iltana. 

*Toinen syy oli aurinko: Perjantaina oli liian hieno keli tapetoimiseen, toki puoliskoni putsasi seinän tapetointivalmiiksi vielä illalla.


Joka tapauksessa, käytiin katsomassa tapetteja ennen äitienpäivää ja kotiin napattiin näytteeksi minun lemppari, puoliskoni lemppari ja yksi ylimääräinen ihan vaan, koska nyt näytteitä kerran sai. Teipattiin näytteet seinään ja instagramin perusteella meidän olisi pitänyt valita keskimmäinen tapetti. Käytiin näytepalojen kanssa mummin ja papan luona ja enemmistön kallistuessa koukeroiseen tapettiin, minun lempparini pääsi seinälle. 

Me pyydettiin myyjää kasaamaan meille kaiken mitä tarvittaisiin tapetointiin. Niinpä ostoskorista löytyi tapetinirrotusneste-tiiviste. Käytin puhdasta mikrokuitumoppia ja pesukukkasta seinän kasteluun. Tapetti irtosi nätisti, kunhan käytti tarpeeksi voimaa, mutta tapetin takapuolelta jäi valkoista hahtua aika paljon seiniin, eli me ei uskallettu kastella tapettia tarpeeksi. Mutta se hahtu lähti myös nopeasti, kun sen kasteli uudelleen ja veti lastalla irti.

ihan pikkuinen väriero, ennen ja jälkeen hahtun putsaamisen....

Myyjä latasi meille seinäliimapönttäjä mukaan kaksi, koska nyrkkisääntönä oli litra per rulla. Tähän meidän seinään meni siis vähän vajaat kaksi rullaa tätä kuitutapettia. Mulla oli toiveena päästä itse tapetoimaan, mutta tällä kertaa olin lasten kanssa pihalla suurimman osan siitä ajasta, kun pojat veti tapetit seinään. Ja itse olen kyllä tyytyväinen, tämä uusi seinä on ihana.

Parasta tässä muutoksessa on valo! Monesti laitan valot päälle illalla heti, kun aurinko on kiertänyt talon toiselle puolelle ja olohuoneen puolella alkaa vähän hämärtää. Nyt valot voi pitää kiinni siihen saakka, että ulkona on oikeasti pimeä. Valkoinen seinä tuo tilantuntua ja valoa lisää niin paljon, että edes tuo ruskea mööpeli keskellä taloa, jonka aina välillä haluaisin purkaa, ei ole enää lainkaan niin hallitseva tai häiritsevä.


Matkallaan olohuoneesta sänkyyn Elpukin pysähtyi telkkarin eteen ja totesi "Vaaau on hieno seinä."

6 kommenttia

 1. Tuli kyllä tosi kiva 😊❤

  VastaaPoista
 2. Hieno tuli! Meinaatteko eteiskäytävän vielä raikastaa joskus? Miten silmä tottuu kun ei niin hyvää jatkumoa ole enää ruskean kukkatapetin lähdettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😊 en oo edes ajatellut koskea eteisen seiniin 😅 ihmetellään niitä sitten kun keksitään mitä tehdään tuolle täysin ruskealle väliseinälle. Meidän piti maalata se takaisin valkoiseksi, mut mies innostuikin tästä tapetoinnista.. sen vuoro sitten seuraavaksi. 😊 valkoset verhot vaihdetaan nyt pois olkkarista 🤔

   Poista
 3. Todella paljon valoisampi ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myöntää et näin isoa muutosta en odottanu, yllätti positiivisesti 😊

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !