Joulu on kohta!

Me ollaan oltu vähän hitaita tämän joulun valmistelujen suhteen. Meille arvottiin lahjaparit puoliskoni sisarusten kesken. Luulin olevani lahjamietinnöissä ajoissa, kun heti parien jaon jälkeen melkein päätin mitä haluan parilleni antaa. Toki kerkesin alkaa epäröidä ja päivät vierivät eikä meillä ole kotonakaan yhtä jouluvaloa enempää joulua. Mutta nyt ollaan hankittu lahjat minun parilleni, puoliskoni parille, molempien vanhemmille ja Elpulle useampia. Ja puoliskollenikin pari. Sovittiin myös, että ensiviikolla käydään kahdestaan katselemassa toisillemme.

Päätin paketoida torstaina ostamamme lahjat heti, sehän on kivaa aslartelua Elpun kanssa. Ja nyt jälkeenpäin tuntuu, että en ole ikinä tehnyt yhtä epäsiistejä paketteja! Ymmärrän hyvin miksi paketointi säästetään siihen aikaan kun lapset nukkuu. Olipahan vain kärsivällisyyttä opettava ilta.


Paras näistä Elpua meillä odottavista lahjoista on ehdottomasti luistimet! Löysin facebookryhmästä keskustelun, jossa pohdittiin kuinka pienen lapsen muut ovat vieneet jäille. Kysyin samaan ketjuun mistä muut ovat löytäneet pieniä luistimia ja sain vaataukseksi Prisman.  Sieltä me käytiin eilen mun isosiskon ja lasten kanssa hakemassa omat ja kuulema stadiumista löytyy myös, mikäli kokoa 23 tai 23,5 etsit. Itsehän olisin halunnut Elpulle luistimet jo viime talvena. Ihan mahtavaa, että nyt päästään jäille yhdessä.

Elpu saa meiltä kaksi muumipalapeliä, lasten katuharjan ja pikkuhousuja pitäisi vielä hankkia. Ollaan ajateltu, että tontut veisivät vaipat ja pukki toisi pikkuhousuja. Luistimet on lahja siskoltani.  Elpu ei saanut ensimmäisenä joulunaan meiltä mitään. Viime jouluna ostettiin hame, paita ja takki. Jekun ensimmäisen joulun lahjat ovat myös olemattomia. En edes itse keksi mitä ostaa tälle 4,5kk pojan alulle. Paitsi ostettiin me uikkarit Jekulle, mutta ne otettiin jo käyttöön.


Olen käynyt nyt viikon verran läpi meidän lastenvaatevarastoa ja laittanut niitä myyntiin. Tyhjensin Jekun kaapin kokonaisuudessaan, jotta tiedän mitä siellä on mitäkin kokoa ja oletettavasti projekti on vähän kesken. Ollaan jo kyllä 62/68 laittamassa eteenpäin, että kai ne kohta on käyty läpi. Niin varasto kuin Jekun kaappikin.

Siskoni tuli meille eilen ja alunperin oli tarkoitus laittaa noita vaatteita. Torstaina päätettiin muuttaa suunnitelmaa ja vietiin eilen lapset uimaan. Haettiin sisko rautatieasemalta ja ajettiin uimahalliin. Uinnin jälkeisen kooman seurauksena lähdettiinkin ruoan jälkeen kauppaan sovittelemaan noita luistimia. Puoliskoni taas kysyi illalla mennäänkö tänään luistelemaan, joten tiedä kuinka tässä vielä käy. Onko meillä sittenkin lomapäivä siskoni kanssa ja vaateprojekti hoidetaan ensiviikolla ennen joulua. Tänään olisi myös muskarin joululaulajaiset.

Jouluaatto vietetään anoppilassa, koko perheen voimin ja jouluviikkoa taas lähdetään viettämään Jyväskylään. 

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !