Hyvää joulua!

Jouluaatto tuli taas hurjan nopeasti vaikka joulukalenterin ensimmäistä luukkua avatessa tuntui, että siihen on pieni ikuisuus. Nyt tuo ikuisuus on yhden yön päässä. Jouluvalmisteluissa pää osaa näyttelee tänävuonna meidän pyykkivuori. Joulukuusta ei ole eikä vielä tänävuonna tulekaan. Kenties ensivuonna ostetaan jo kuusenkoristeita ja Elpukin pääsee koristelemaan.

Haluan pyykätä kaikki pois ja viikata kaappeihin, ennen kuin lähdetään Jyväskylään. Saas nähdä ennätänkö, tällä hetkellä Jekun kaappi on tyhjä ja kaikki vaatteet kasoissa ruokapöydällä. Pyykkirallia on jäljellä enää lasten sinisen kopan verran, sekä Jekun peiton ja äitiyspakkauksen makuupussin pesu. 


Vaikka meidän koti ei näytä lainkaan jouluiselta on joulun vietto jo aloitettu pyykkirallin keskellä. Maanantaina käytiin syömässä puoliskoni mummolla ja piipahtipa siellä myös joulupukki. Tiistaina saatiin vieraaksi Elpun kummitäti Helsingistä. Oli ihana nähdä ajan kanssa, kun viimeksi nähtiin syyskuussa kaakaon verran.

Keskiviikkona meillä oli pienet pikkujoulut muutaman äidin kanssa. Pöytään nostettiin patonkia, hedelmiä sekä tietenkin pipareita ja glögiä. Yksi äiti teki lapsille ihanat joulupussit joista paljastui tytöille kauniisti koristellut lapaspiparit ja taaperopojalle villasukkapipari, kun taas Jekku sai sosepussin. Kaikkien pusseissa oli kaksi puueläintä ja taaperoilla oli söpö eläinlelu ja Jekulla helistin. 


Illalla sain yllättävän puhelun seurakunnanjohtajalta ja hän kysyi sopiiko tulla jouluyllätykselle. Esitin puoliskolleni oletuksen, että yllätys olisi laulava joulukortti ja seurakunnanjohtajalla olisi mukanaan lähestyssaarnajat. Väärässä olin, hän tuli vaimonsa ja syntikkansa kanssa. Sillä seurauksella, että enää ei kolise pää lasten huoneen lamppuun ja nyt se myös toimii! Ja tottakai saatiin kuulla joululauluja. 

Torstai olikin sitten puhtaasti pyykki- ja siivouspäivä. Huomista aattoa varten mun täytyy vielä käydä keräämässä havuja ja puolukan varpuja sekä ostamassa appelsiini haudalle vietävää kranssia varten. Mutta muuten mitä meidän jouluvalmisteluihin kuuluu, niin ne on viikkaamista vailla valmiit.

Nyt odotellaan Jekun kummitätiä kylään. Suunnitelmana joulutorttuja ja glögiä. Hauskaa ja ihanaa joulunaikaa kaikille! 💖

6 kommenttia

 1. Ihanaa joulun aikaa myös teille ♥

  VastaaPoista
 2. Kivoja joulujuttuja! Tärkeintä on tehdä omannäköinen joulu. Ootko nähnyt sen pyykkikasasta tehdyn joulukuusen mistä pylrii kuva somessa? Tuli vaan mieleen. 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha en oo ja ehkä hyvä niin 🙈 mie sain noi Jekun vaatteet kaappiin, tosin jäi nyt koon mukaan järjestämättä 😅 hauskaa joulua Hanna 😊

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !