79neliötä - part 1


Jos olet seurannut meitä jo kauemmin, arvaat varmaan otsikosta mitä täältä tulee. Meidän uusi koti nimittäin. Vihdoin meillä on lastenhuone! Ensimmäiset tavarat kannettiin samana päivänä, kun saatiin avaimetkin, eli elokuun viimeisenä päivänä. Virallisesti muutettiin heti syyskuussa.

Tämä on järjestyksessään minun ja puoliskoni viides yhteinen osoite, Elpulle kolmas ja Jekulle toinen koti. Mutta ensimmäistä kertaa asunto on kaksion (tai yksiön) sijasta kolmio ja kerrostalon sijasta rivitalo. Rivitalon pääty, jos tarkkoja ollaan, omalla takapihalla, autotallilla ja varastolla varustettu ja neliöitä 79.

Edelliset kaksi asuntoa olen esitellyt (56m2 & 65m2) ja nyt ilolla kutsun teidät tännekin vierailulle. Ja mistäs muustakaan aloittaisimme kuin eteisestä. Tervetuloa!


Eteinen käsittää tuulikaapin, jossa on kenkäkaappi, lämminvesivaraaja ja kaappi. Kaappi kätkee laukkuja sekä pipot ja lapaset, niin lasten kuin aikuisten.  Lupaan vilauttaa kaappien sisältöä, kunhan pääsen marittaessa niihin käsiksi. Haluaisin pitää kenkäkaapin edustan tyhjänä, mutta välillä siihen kertyy tavaraa varastosta, kuten tuo salibandybagi ja tilapäisesti sijoitetut joululahjat. Kenkäkaapin päälle taas olisi kiva laittaa kynttilä, vaikka kukapa sitä sieltä edes huomaisi. Olisi vain ihanaa valaista kaikki huoneet tuikulla!

Avaimille pitäisi laittaa omat koukut. Ja lisäksi joku pieni naulakko johonkin lasten ulkovaatteille olisi tosi kätevä, mutta en tiedä saadaanko sitä koskaan toteutettua. Tällä hetkellä käytän tuota edellisen asukkaan jättämää ruuvia Elpun kurahaalarin ripustukseen ja puoliskoni käyttää sitä omille avaimilleen. Mulla olisi tuulikaappiin vähän remppaideoita, mutta tuskin niitä koskaan kukaan toteuttaa...

Tuulikaapista päästään "mini aulaan" ja käytävään. Aula osio käsittää ovet tuulikaappiin ja meidän huoneeseen, peilisyvennyksen sekä kulkuväylän ruokailutilaan. Peili ostettiin paikallisen Jyskin remonttiavajaisista todella hyvästä alesta. Innoissamme oltiin molemmat, kunnes puoliskoni tajusi, ettei se mahtunut sille seinälle, johon sitä oltiin suunniteltu. Tähän seinälle, jossa peili nyt on, puoliskoni haaveili lipastosta. Mutta peili käy siihen tosi hyvin.


Peilin oikealta puolelta pääsee siis ruokailutilaan ja keittiöön, kun taas peiliä vastapäätä on meidän huoneen ovi.  Ovet jatkuvat, sillä kaikki ovilla varustetut huoneet ovat tällä samalla seinustalla. Naulakkoa vastapäätä on vessa ja takkikaappia ja siivouskomeroa vastapäätä onkin kylppäri. Ja käytävän vaihtuessa olohuoneeksi on samalla seinustalla vielä lastenhuoneen ovi.

Eteisen ja käytävän matot meillä on vielä hakusessa. Niistä varmasti laitan päivitystä, sitten joskus, kun löydetään kivat. Kaikinpuolin säilytystilaa koko asunnossa on meidän perheelle oikein kivasti, niin keittiössä, eteisessä, kylppärissä, makkareissa ja jopa vessassa. Alan uskoa, että sitä on vähän liikaakin, vaikka maritus projekti on vasta lasten vanhoissa vaatteissa ja kirjakin viimeistä lukua vailla luettu.

Tältä näyttää meidän eteisessä, muutamaa kuvakulmaa lukuunottamatta. Enhän halua paljastaa muita huoneita etukäteen. Jatketaan kierrosta järjestyksessä talon ympäri, eli seuraavan kerran pääsette kurkistamaan meidän makkariin. Saa nähdä päästäänkö sinne vielä tämäm vuoden puolella vai tammikuussa.

4 kommenttia

 1. Oi, teillä on ruhtinaallisen kokoinen eteinen! En malta odottaa kodin jatkoesittelyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu 😊 keskiviikkona tuli testattua vielä kavereiden kanssa ja hyvin sopi 3 lasta äiteineen puettavaksi vielä minun ja meidän kahden lapsen pörrätessä ympärillä 😅

   Poista
 2. minäkin odotan näkeväni kodin valmiina siis(tavarat paikoillaan)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha saa nähdä koska tää on ihan täysin valmis :D aina puuttuu jotain pientä koukkua tai vastaavaa jostain :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !