Helsingissä

Muistatteko vielä kun voitin keväällä arvonnassa (peräti kahdessa!)? Toisesta voitin Tuhinalle aivan ihanan Duplo maatilan ja toisesta Muksu Seikkailijan välipalajuomia sekä kaksi vapaalippua Snadistadiin. Ajattelin että mennään heti kun Tuhina oppii kävelemään. Ei menty, sitä paitsi Tuhina oppi kävelemään nopeasti ja alta yksivuotiaat pääsevät maksutta. Ajattelin että mennään syyskuussa kun serkkuni lapsi täyttää kaksi vuotta. Ei menty, eikä lopulta löydetty enää sopivaa ajankohtaa joten homma jäi sikseen.

Liput olivat voimassa tämän vuoden loppuun ja kuumeisesti mietin marraskuussa kenet voisin pyytää kanssamme sinne. Sitten puoliskoni kysyi: mikset pyydä sitä Matua? Niin minä pyysin ja reilu viikko sitten siellä käytiin! (Matu kirjoittikin päivästä jo heti samana iltana)Ostin matkahuollon nettikaupasta bussiliput hyvissä ajoin joten matkat kustansivat yhteensä hurjat 10€. Alle neljävuotiaat matkustavat ilmaiseksi vaikka olisi turvaistuin matkassa. Ja niin meillä kuin myös pääkaupunkiseudulla vaunuillen pääsee ilmaiseksi julkisella liikenteellä. -Myös METROLLA! Mitä en meinannut aluksi uskoa.

Me herättiin Tuhinan kanssa seitsemältä, hetki ennen herätyskelloa. Tuhina otti ensimmäiset päiväunet heti aamulla, nukahtaen bussipysäkillä ja heräten matkakeskuksella. Meidän bussi Helsinkiin lähti tasan kymmeneltä. Tuhina matkusti pitkät matkat omassa turvaistuimessaan. Lounas syötiin bussissa ja vielä toisetkin tirsat neiti nukkui heräten kun saavuttiin Kamppiin. 

Ensin meitä oli vastassa mun isotäti joka otti turvaistuimen holhoukseensa päiväksi. Etsittiin yhdessä Matun kanssa sovittu kohtauspaikka ja sain vielä ohjeet paluu matkaa varten. Sitten täti jatkoi omille asioilleen ja me suunnattiin metrolla Ruoholahteen.

Snadistadi oli kerroksessa miinus 5 jonne mentiin hissillä. Vaunut sai kätevästi suljettujen liukumattoportaiden alle ja siellä niitä olikin monet jonossa. Naulakoilta löytyi myös lukollisia lokeroita (jotka syövät euron). Mulla oli varuilta mukana Tuhinalle toiset kengät, mutta Snadistadissa ollaan sukkasillaan. Aikuisten sisäänpääsymaksu on 2€ ja sillä sai rannekkeen (vähän niinkuin Linnanmäellä ja unohdettiin ottaa rannekekuva!) ja kupongin jolla sai kahvin, teen tai kaakaon tai vaihtoehtoisesti kahden euron alennuksen erikoiskahveista. Irtokarkit olivat vähän vaarallisesti Tuhinankin käden korkeuksissa, onneksi tällä kertaa huomion kiinnitti vain jättimäiset tikkarit ja kaikki ne härvelit joiden kuuluikin kiinnostaa.
Ensimmäisenä Tuhina keksi sellaisen auton, joita on ostoskärryissä. Tutkailtiin hieman ympäristöä ja päädyttiin 0-4 vuotiaiden alueelle. Siellä oli pomppulinna, kaksi trampoliinia, pallomeri, liukumäki, kiipeily paikkoja, keinuhevosia ja mopoja. Tuhina tutki ympäristöä melko itsenäisesti samalla kun me juteltiin niitä näitä Matun kanssa ja Leo ihmetteli palloja.

Eväät syötiin ja kaakaot ja kahvit juotiin kahvilan puolella, siinäkin oli ilmeisesti golfviheriö (ainakin lattian rei'istä löytyneiden pallojen perusteella), muutama liukumäki ja isommille lapsille suunnattuja pelikoneita. Tuhina ei malttanut syödä juuri mitään ja testaili erikokoisia kolmipyöriä sillä välin kun me muut syötiin. Kertaalleen hän potkutteli kadoksiinkin, mutta löysi ihan itse takaisin meidän luokse. Saatiin kulutettua parituntia lähes huomaamatta ja lähtiessä todettiin että oli aika täydellinen ajoitus, samaan aikaan saapui noin 8vuotiaiden poikien synttäri porukka.

Ruoholahdesta Kamppiin metro kulki aivan liian nopeasti ja Matu joutui hyppäämään pois kyydistä kesken lauseen. Kertoo ehkä jotain myös siitä millaista on kun löytää hyvää seuraa :). Tuhina nukahti Smoothien jälkeen ja me jatkettiin Vuosaareen saakka.

Täti oli meitä taas vastassa ja mentiin yhdessä bussilla heille. Alkuun ajattelin että me varmaan kävellään sinne ja Tuhina saisi nukkua sen aikaa, mutta sään käännyttyä melko myrskyisäksi bussi oli kyllä hyvä vaihtoehto. Loppu ilta ihmeteltiinkin sitten Tuhinan temmellystä, vaihdettiin kuulumiset ja syötiin hyvin, niin kuin mummolassa kuuluu. (Mun kokemuksen mukaan kaikissa mummoloissa syödään aina hyvin, vaikkei oma mummola olisikaan.)Meidän bussi kotiin lähti vasta 21:45. Valitsin tahallaan noin myöhäisen bussin että varmasti ehdittäisiin siihen ilman kiirettä. Täti saattoi meidät Kamppiin ja odotti että päästiin bussiin. Hän myös viihdytti Tuhinaa ja käveli suuret rappuset ylös ihan vaan että Tuhina pääsi liukuportaat alas. Paluumatka meni Tuhinan nukkuessa ja minun torkkuessa. Puoliskoni oli meitä vastassa asemalla ja kotona oltiin puolen yön jälkeen. Sen verran rankka oli tuo yhdenpäivän reissu että perjantai meni melkoisessa väsymys koomassa. Ensikerralla jäämme yöksi.

Note to myself:  Pidemmille automatkalle vaihtovaatteet a i n a mukaan! vahinko käy aina silloin kun niitä ei ole.

2 kommenttia

  1. Hihii oli kiva nähdä! Joskus uudestaan :) snadi stadiinkin voisi vaikka sitten kun Leo oppii kävelemään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin oli, kiitos seurasta ! :) vois kyllä oikeastikin mennä sitte uudestaan :)

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !